Ahojte, kto je úspešný absolvent Vš odboru žurnalistika v nejakom meste a povie mi kde naozaj stojí za to študovať na nej, že to nie je nejaký šit(s prepáčením) a či sú tažké prijímačky, poprípade z čoho a či ste si našli dobré uplatnenie teda čo robíte..
Pokiaľ sa nechceš v živote uberať bulvárom a podobnými "plátkami" tak to môže byť zaujímavá a hlavne kreatívna práca. Mne sa zdá že na Univerzite Komenského je taký odbor, kamarátka tam robila prijímačky.
@cocca-colla praveze by si mala dat povedat.. na to VS titul zo zurnalistiky nepotrebuje.. ale prax.. vacsina novinarov ma len strednu skolu a ti co maju vysoke, nestudovali zurnalistiku...
je to o praxy, znamostiach, prisposobivosti a hlavne dokazat sa vypracovat.. ale ked nechces este pracovat, tak tam chod @blogerak7992 taktiez mozes ziskat spomenute znamosti.. plat ta nepotesi..
ja by som chcela ísť na žurnalistiku že vraj môj jazyk sa výsostne na to hodí ale to nič ,,zobrali ste mi moje nádeje a idei ja o tom snívam že chcem v novinách pracovať... Nitra UKF je to tam som pozerala aj predmety aj prijímačky a v neviem ktorom roku bolo otázok 615 a dosť veľa ľudí sa tam hlási tak že mám celkom obavy či sa tam aj dá dostať s prijímačkami keď nad tým tak premýšľam keď všetko je skoro o protekcii (
@lotty99 ser na protekciu..skus pisat pre male internetove stranky o tom, v com sa vyznas.. alebo skolske noviny a pod. a ked ti nepomoze prax, tak az vtedy to skus s VS.. ale ak mas na viac, ako su odbory, ktore vyuzijes (chemia, I.T.) a podobne, tak sa vyser na zurnalistiku, je tam 100% platovy rozdiel.. a dokonca aj 300%...
@mardzerin ak si najdes bohatsieho frajera, tak sa vysrat na ne mozes.. ale peniaze su prioritou aj napriek tomu co koho bavi, ak nebudes mat peniaze rychlo pochopis, ze na ne srat jednoducho nemozes.. a potom si buchat hlavu o stenu, ze si mohla robit za troj-stvor nasobny plat nieco na co si mala, je podla mna smutne
@kolini tiež mi to vravela profesorka ale ja fakt neviem chcela som robiť v zdravotníctve ale mám dojem že si stále vyberám zlé odvetia ktoré sú dosť s platom mizerne
@kolini ver mať zdravotnú tak už idem ale škoda že ju nemám mám dojem že to si budem doživotne vyhadzovať na oči náhodou nevieš ako vo FR platia sestričky ? tú lepšie ovládam než nemčinu som na tom fakt mizerne s obchodnou na pleciach ale určite nehodlám dalej pokračovať v ekonomike
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Pokiaľ sa nechceš v živote uberať bulvárom a podobnými "plátkami" tak to môže byť zaujímavá a hlavne kreatívna práca. Mne sa zdá že na Univerzite Komenského je taký odbor, kamarátka tam robila prijímačky.
je to o praxy, znamostiach, prisposobivosti a hlavne dokazat sa vypracovat.. ale ked nechces este pracovat, tak tam chod @blogerak7992 taktiez mozes ziskat spomenute znamosti.. plat ta nepotesi..
kazdy sa chce osamostatnit a vies vlastny zivot.. preto treba vzdy prehodnotit pre a proti.. ist hlavou proti muru je hlupe
pisem o preziti, dovoleni si vlastneho pribytku, a financnej istoty..