Máš nejaké oblečenie, ktoré ti len zaberá v skrini miesto a nenosíš ho? Osloboď svoju skriňu na » oslobodskrinu.sk/... Alebo ju chceš oslobodiť niekomu inému? Vyberaj z viac než 1300 výhodných a zaujímavých ponúk!
@20
- Ja som investoval tu
- auto není investice, to je černá díra na peníze
- Premna nie
- to auto Vám vydělává?
- Nemam problem s peniazmy cize mne to je jedno
to ma pojeb oni nech sa premenuju na svet retardovanych
@fxx Západ si žije vysoko nad pomery a je iba otázkou času, kedy príde k systémovému kolapsu. Potom si budete môcť s bankovými výpismi akurát tak prikurovať.
v priebehu najbližších pár mesiacov možno aj dostanem.. tak ak budem mať prácu, tak by som si kúpila auto a zvyšok odložila, prípadne na dáku dovolenku šla, ak budem mať s kým a ak budem mať nárok.
@fxx posledne info o financych rezervach UK bankovnictva je 3.1% cashu k celkovej "likvidite". Tam staci spravit run na 1-2 banky a dovidenia.
@bielogvardejec EU luza okradla cyperske firmy nie ludi, kedze zdanovali vklady nad 100 000 eur a bezny clovek tolko na ucte nema.
Co sa tyka otazky, tak by som mame splatil kontokorent, dokupil aspon 100g zlata, nejake tie bitcoiny, kupil si skuter a zvysok investoval do stanku s langosmi tu na night markete.
@tommyhot omg EU je tak v pici ze zachvilu si asi radsej vyberiem vsetky prachy z uctov a budem si ich davat pod vankus. na offshore momentalne nemam dost a bitcoiny su pre mna spanielska dedina
@fxx pod vankusom ti velmi nepomozu, lebo za chvilu pride dalsie QE (mozno pod inym menom ako to urobili v amerike) a inflacia ti zozere aj ten vankus. Mat cash ta ochrani len pred bank runmi, ale euro je skor ci neskor v prdeli. O to viac ak cestujes mimo eurozonu a zijes za euro. Odkedy som tu, si za pol roka mozem dovolit kupit az o 2000 eur menej taiwanskych dolarov... tak rychlo tento shitcoin ide do pice. Nastastie som este pred odchodom investoval do inych veci, inak by to bolo o dost bolestivejsie. Tak ci onak drzat viac eur ako na bezne vydavky + mensia rezerva je samovrazda.
@tommyhot neviem si s tym ale poradit. vsetko co zarabam zarabam v eure,keby prehadzujem do inej meny tak pri tych kurzoch dost stracam,ci? oplati sa davat do zlata/ropy/etc. a len tak to tam nechavat? lebo som precital asi milion clankov o burzach a neznie to ako nieco pre mna
@bielogvardejec ved s tym suhlasim, ja som len upresnil, ze kradli majetok firmam, nie ludom.
@fxx mozes si napriklad cez bitgold.com (ktory sa nedavno mergol s goldmoney a vytvorili tak najvacsieho predajcu zlata na svete) kupit zlato a mat ho v niektorom z trezorov po celom svete, pripadne si kupit vlastny trezorik a mat ho doma. Kazdopadne zlato je vhodne drzat hlavne dlhodobo, ak s nim chces spekulovat, tak jedine s papierovymi derivatmi.
@jurito aby som to skonkretizovala - najprv stánok na farmárskych (a všelijakých iných) trhoch, následne podnik, taký je plán. tuto týmto som myslela len ten stánok, potrebujem totiž chladiacu vitrínu a iné srandy na ktoré zatiaľ nemám
isli by sme s mamou na rozne vylety, zaplatila by som si operaciu oci, sestre nakupila vybavicku pre babo, odkupila by som nas najomny byt, zaplatila si jazykove kurzy, kupila auto, to uz som asi minula vsetko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
- Ja som investoval tu
- auto není investice, to je černá díra na peníze
- Premna nie
- to auto Vám vydělává?
- Nemam problem s peniazmy cize mne to je jedno
to ma pojeb oni nech sa premenuju na svet retardovanych
zvyšok uvidím
začal podnikať
@bielogvardejec EU luza okradla cyperske firmy nie ludi, kedze zdanovali vklady nad 100 000 eur a bezny clovek tolko na ucte nema.
Co sa tyka otazky, tak by som mame splatil kontokorent, dokupil aspon 100g zlata, nejake tie bitcoiny, kupil si skuter a zvysok investoval do stanku s langosmi tu na night markete.
@fxx mozes si napriklad cez bitgold.com (ktory sa nedavno mergol s goldmoney a vytvorili tak najvacsieho predajcu zlata na svete) kupit zlato a mat ho v niektorom z trezorov po celom svete, pripadne si kupit vlastny trezorik a mat ho doma. Kazdopadne zlato je vhodne drzat hlavne dlhodobo, ak s nim chces spekulovat, tak jedine s papierovymi derivatmi.
zvysok by som rozflakal sak zivot je kratky a treba si ho uzit.
Investoval do môjho projektu respektívne investoval do ďalšieho projektu.