zaujíma ma to preto, keďže.. napríklad známy podnik Ministry vo Zvolene.. hocikomu sa môže stať, že sa opije, zažije fakt "skvelú" noc, po ktorej sa zobudí tak, že si na nič nepamätá a vo vrecku si nájde striekačku s papierikom "Vítaj medzi nami" .. boli by ste aj vy schopní niečoho podobného?
@neith74 .. tak osobam, ktorym sa to stane, isto prebehne myslou "oni to spravili mne, tak preco nie aj ja ostatnym" .. je vela takych ludi, co sa riadia tym, ze aki su k tebe ludia, takym budu aj oni.. taki ludia chcu len nejaku formu pomsty, vratit to niekomu, a kedze nemozu sa rovnako zachovat k tomu,kto im to spravil,kedze je uz ta osoba davno nakazena, tak to spravia niekomu, koho mozno ani nepoznaju
alebo pocula som uz aj o pripade, ked vo vztahu jeden zatajil, ze podviedol svojho partnera, stal sa HIV pozitivnym a chcel si uzit aj s partnerom, tak to zatajil
to je taka otazka :/ automaticky som chcela kliknut na nie, ale ked sa fakt nad tym zamyslite, neviem ci niekto moze povedat, coho by realne bol alebo nebol schopny.
@kaylee .. to akoby ti niekto dal do ruk zbran a povedal,ze musis sa zabit..ale nie je tam len jeden naboj,cize mozes zabit aj ostatnych,ktori ti v zivote ublizili bohuzial,otazku "naco?" si mnoho ludi nepovie a naschval roznasaju tuto chorobu..
viem, že by som mala všetky možné aj nemožné pocity, ale som si istá, že nie som pomstychtivá - minimálne nie takýmto spôsobom.
a čo sa týka @7 , o tom mi hovorila jedna baba, čo sa vyzná v tejto problematike....a sú prípady, kedy žene zrazu povedia, že má HIV a ona nerozumie, ako je to možné, keď spáva len s manželom už 20 rokov....lenže manžel si počas tej doby vrzol so sekretárkou a bolo
@anzu pricom v kazdom druhom serialy,co mladez pozera,je nieco v style "sex je skvely.." a kludne si tam vymienaju partnerky kazdy tyzden.. a co je v televizii,to je svate.. cize radsej ani nechcem vediet,ze ako v buducnosti narastie pocet HIV pozitivnych este viac..
@semhamforas .. sami ako sami..ked sa nakazi nejaky fetak striekackou,ma to svojho povodcu,aj ked on si nemal vpichnut..ale ten virus presiel od inej osoby
ale je zvlastne,ako tie osoby mozu rozmyslat..ze nech niekto iny pociti to iste,co aj oni,ale pritom na svete sa v tom momente nakazil dalsi clovek a mozno tym istym sposobom..
je to inač chrapúnstvo najvyššieho stupňa, vedieť že si nakazený a ďalej to rozširovať, taký človek si nezaslúži nič iné len hrdzavu guľu okamžite streliť do čela!!!
Kliknem na nie ale neviem ako by som v takejto situacii skutocne zachoval a ani to nechcem vediet... NA druhej strane za take praktiky ako si opisala v 2. prispevku by som nechal dotycnych ludi mucit.
a ako tak v autobuse chodím po Slovnaftskej, zabila by som tých mužov ktorí tam zastavia tým kurvám...a veruže ich je mrte...a potom idú domov k manželke...fuj, normálne sa mi a žalúdok obracia, keď tam tie kurvy vidím, sfetované to je všetko, pomaly, že za 20 eur to dávajú bez kondómu, len aby mali na fet. a takáto je realita, lebo dnes sa nikomu a ničomu nedá veriť na 100%.
@malapohroma - je fakt malo parov, ktori ked su spolu uz dlhsiu dobu, pouzivaju kondomy. je to smutne, ze na slovensku nie je zvykom ist sa dat pred prvym sexom s partnerom otestovat.
@malapohroma - a to je ten problem. v momente ako sa clovek nakazi HIV, statisticky priemerne do 4 tyzdnov prekona primoinfekciu - take priznaky ako angina al. chripka, preto ju ludia casto s nicim inym nespajaju. potom je ticho, a clovek vobec nemusi tusit ze je HIV+, az v priemere tak 7-8 rokov.
A dajme tomu, ze s niekym chodis 5 rokov, doba strasne dlha a nemusel ta dotycny ani podviest, staci ak niekedy pred tebou mal nechraneny sex a moze byt pozitivny.
Ja som sa v decembri 2009 (1.12. je svetovy den boja proti HIV) - nakontaktovala na referencne centrum HIV/AIDS, bola som na niekolkych seminaroch a tam som pocula o tolkych kurioznych pripadoch nakazena, ze az. A sama pointa je v tomto chapani ochrany pred HIV, ze skutocne, aj ten "Misko s ktorym si sa hrala od 5 rokov na pieskovisku" moze byt pozitivny. Preto ochrana v style "sak ho poznam taaaaaaaaak dlho, on je slusny chlapec a nikdy mi nezahol" skutocne nestaci.
nie, mám nejaké svoje zásady a dúfam, že by sa nepodlomili ani kebyže mám HIV... Po prvé načo, nie som pomstychtivá, nemám potrebu ubližovať iným ľuďom a aj tak si myslím, že život o sebe je dosť veľké utrpenie
@ayreen vies si predstavit,ze si s niekym polroka-rok vo vztahu a pred prvym sexom padne otazka "nie si nahodou hiv pozitivny? alebo by si nechcel ist aspon na testy?"..
@laira a nezda sa ti, ze by to tak malo byt? HIV nie je kvasinkova infekcia, tam ide o tvoj zivot a ked ti to nestoji za jeden odber krvi, tak neviem...
a koniec koncov, ak som s niekym pol roka-rok vo vztahu a chystam sa s nim milovat, tak snad sa pred nim nebudem pretvarovat, ze mi na tom nezalezi...a moze to byt taka pekna prva skuska - aspon vies, ze ak bez problemov na testy pojdete, tak sa asi nema coho obavat a spraval sa v minulosti zodpovedne a po druhe, ci ti za to vobec stoji. v takychto otazkach by sa mal totiz kazdy chovat seriozne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
alebo pocula som uz aj o pripade, ked vo vztahu jeden zatajil, ze podviedol svojho partnera, stal sa HIV pozitivnym a chcel si uzit aj s partnerom, tak to zatajil
Ale teraz si to neviem predstaviť, žeby som také niečo urobila.
a čo sa týka @7 , o tom mi hovorila jedna baba, čo sa vyzná v tejto problematike....a sú prípady, kedy žene zrazu povedia, že má HIV a ona nerozumie, ako je to možné, keď spáva len s manželom už 20 rokov....lenže manžel si počas tej doby vrzol so sekretárkou a bolo
ale je zvlastne,ako tie osoby mozu rozmyslat..ze nech niekto iny pociti to iste,co aj oni,ale pritom na svete sa v tom momente nakazil dalsi clovek a mozno tym istym sposobom..
je to inač chrapúnstvo najvyššieho stupňa, vedieť že si nakazený a ďalej to rozširovať, taký človek si nezaslúži nič iné len hrdzavu guľu okamžite streliť do čela!!!
filip
2. tahal by som ho/ju hore dole po asfaltovej ceste do doby kym by to snim/snou nebolo kriticke. Potom by som prestal tahat. Zacal by som ho/ju solit
a aj keby to nebolo trestné... tak nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie.
dogrcala by som sa sama zo seba.
som cynik JAK KOKOT a nemam rad ludi..ale neverim, ze by som mohol byt az TAKYTO KOKOT.. fuj takych ludi by som strielal co to robia
a ako tak v autobuse chodím po Slovnaftskej, zabila by som tých mužov ktorí tam zastavia tým kurvám...a veruže ich je mrte...a potom idú domov k manželke...fuj, normálne sa mi a žalúdok obracia, keď tam tie kurvy vidím, sfetované to je všetko, pomaly, že za 20 eur to dávajú bez kondómu, len aby mali na fet. a takáto je realita, lebo dnes sa nikomu a ničomu nedá veriť na 100%.
Nie, je to strašné.. čo by som z toho mala, dobrý pocit že v tom je o jedného človeka viac? Nie, dík..
choré.
A dajme tomu, ze s niekym chodis 5 rokov, doba strasne dlha a nemusel ta dotycny ani podviest, staci ak niekedy pred tebou mal nechraneny sex a moze byt pozitivny.
Ja som sa v decembri 2009 (1.12. je svetovy den boja proti HIV) - nakontaktovala na referencne centrum HIV/AIDS, bola som na niekolkych seminaroch a tam som pocula o tolkych kurioznych pripadoch nakazena, ze az. A sama pointa je v tomto chapani ochrany pred HIV, ze skutocne, aj ten "Misko s ktorym si sa hrala od 5 rokov na pieskovisku" moze byt pozitivny. Preto ochrana v style "sak ho poznam taaaaaaaaak dlho, on je slusny chlapec a nikdy mi nezahol" skutocne nestaci.
a koniec koncov, ak som s niekym pol roka-rok vo vztahu a chystam sa s nim milovat, tak snad sa pred nim nebudem pretvarovat, ze mi na tom nezalezi...a moze to byt taka pekna prva skuska - aspon vies, ze ak bez problemov na testy pojdete, tak sa asi nema coho obavat a spraval sa v minulosti zodpovedne a po druhe, ci ti za to vobec stoji. v takychto otazkach by sa mal totiz kazdy chovat seriozne.
nie