určite áno, ale by sme spoločne hľadali niečo, čo by ho bavilo... nieže ja poviem, chcem z teba mať hokejistu, tak budeš chodiť na hokej, keď ho bude baviť futbal alebo niečo iné
Prihlásila by som syna napríklad na futbal / volejbal ... keď je malý nevie čo chce a deti treba tak trochu "nútiť" a keď vyrastie a utvorí si vlastný názor tak nech s tým aj sekne ak bude chcieť ...ale raz mi poďakuje lebo bude zdravý a s vyšportovanou postavou
@ohavnost deti okolo toho piateho roku napriklad - kedy si este moc nenavyberaju a nedokazu povedat co ich bavi. Nieco take co by mu mohlo v buducnosti pomoct - nahodou kebyze chcel hrat aj ten futbal aby mal uz dobre rozvinute koordinacne schopnosti.
@laurikaaa no ale na klavir aspon nabalis vela chlapov ja to mam celkom rad
Ak by som mala chlapčeka tak by som ho dala na futbal alebo tenis a ak by to bolo dievčatko tak by som uvažovala nad baletom, spoločenskými tancami(možno aj v prípade chlapca) alebo by som ju prihlásila na klavír alebo spev, ak by som videla,že má talent
A prečo? Napríklad,tie spoločenské tance pre chlapca by neboli vôbec odveci..a myslím si,že aj prostredníctvom takéhoto krúžku by získal akú-takú výchovu ,a postupom času by zistil ,ako sa má správať k ženám...získal by nejakú tú "jemnosť" (tým nechcem z neho robiť gaya!) pretože spoločnosť svojím spôsobom od malička vsugerúva mužom do hlavy, že musia byť tvrdí ,že práve takí sú muži...
A dievča by som prihlásila na niečo typicky ženské...a balet možno kvôli tomu,že je to môj nesplnený sen...ale samozrejme by som to nechala na deťoch...nemôžem im za každú cenu vnucovať svoje predstavy.
@harper tancujem od piatich takze viem o com hovoris a uplne s tebou suhlasim. Tanec je dobra vec, sice som nerobil spolocenske ale rozvija to cloveka vo vetkych strankach..
Okey teraz ja - ci by to bol chlapcek, alebo dievcatko, ci by sa im to pacilo alebo nie.. Dal by som ich na tanecnu alebo gymnasticku pripravku a plavanie. Je to z toho dovodu, ze v 7-12 rokoch sa najefektivnejsie rozvijaju koordinacne schopnosti (reakcna, rovnovahova, kinesteticko-diferenciacna, orientacna, rytmicka..) a maju potom do buducnosti vacsiu perspektivu vyniknut v inych sportoch. Samozrejme aj na futbale sa rozvija, ale nie az v takom smere - nie je to jednoducho na to zamerane. A uz v trinastich maju deti podobnu koordinaciu ako dospeli ludia. Cize do tych 12rokov by som deti nutil robit minimalne toto, a potom nech si uz vyberu - ked budu mat svoj nazor.
tak najskôr na niečo, čo som robil aj ja, nech mu s tým prípadne môžem nejak helfnúť a tak...a chlapec/dievča by sa pomaly aj sám rozhodol/a, či ho to baví, alebo nie ale na niečo by určite musel chdoiť...nemôže od rána do večera len doma sedeť, alebo výtržnosti robiť
určite by som ho na niečo prihlásila, samozrejme podľa jeho výberu, lebo mne to rodičia nikdy neumožnili, aj keď som veľmi chcela :/ ..tak to teraz dobieham
no, v každom prípade by som na decko od mala vravela toľkými jazykmi, koľkými by som zvládala, takže by bolo dosť mimo i z toho... ale ak by si potom zmyslelo sa niečomu venoať, tak ak by to nebola veľmi veľká volovina, tak by som ho v tom asi podporovala.
Lenže... myslím, že v mojom prípade je táto otázka beztak dosť bezpredmetná
@mia246 lebo v 90% prípadov vyrastie z neho metrosexuálny namyslený debil... (a ešte podľa môjho názoru to nie je šport poriadny, ale to sem nepletiem..)
@mcaxebread mám dieťa a chodí tam, kde ona chce. teda na futbal a záchranársky krúžok.nútiť niečo nemá zmysel. ja som osem rokov nútene chodila na výtvarnú a je to katastrofa
@meredithgrey : a kolko ma dieta rokov?, tak na vytvarnu by som ani nedaval aj ja som chodil a tiez ma to nebavilo - ja som hovoril, ze na nieco rozumne, co mu da aj nieco do zivota a ze ked bude vo veku, ked bude mat uz vlastny nazor a rozhodne sa napr. pre ten futbal aby mohol vyuzit to co uz robil v minulosti.. chapes ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
No isto by som mu dala priestor ... aby sa rozhodol sám,čo ho chce robiť...
Inak gitarka by nebola odveci,keby chodilo moje dieťa,lebo,ja vlastne neviem... je to fajn
@laurikaaa no ale na klavir aspon nabalis vela chlapov ja to mam celkom rad
A prečo? Napríklad,tie spoločenské tance pre chlapca by neboli vôbec odveci..a myslím si,že aj prostredníctvom takéhoto krúžku by získal akú-takú výchovu ,a postupom času by zistil ,ako sa má správať k ženám...získal by nejakú tú "jemnosť" (tým nechcem z neho robiť gaya!) pretože spoločnosť svojím spôsobom od malička vsugerúva mužom do hlavy, že musia byť tvrdí ,že práve takí sú muži...
A dievča by som prihlásila na niečo typicky ženské...a balet možno kvôli tomu,že je to môj nesplnený sen...ale samozrejme by som to nechala na deťoch...nemôžem im za každú cenu vnucovať svoje predstavy.
Okey teraz ja - ci by to bol chlapcek, alebo dievcatko, ci by sa im to pacilo alebo nie.. Dal by som ich na tanecnu alebo gymnasticku pripravku a plavanie. Je to z toho dovodu, ze v 7-12 rokoch sa najefektivnejsie rozvijaju koordinacne schopnosti (reakcna, rovnovahova, kinesteticko-diferenciacna, orientacna, rytmicka..) a maju potom do buducnosti vacsiu perspektivu vyniknut v inych sportoch. Samozrejme aj na futbale sa rozvija, ale nie az v takom smere - nie je to jednoducho na to zamerane. A uz v trinastich maju deti podobnu koordinaciu ako dospeli ludia. Cize do tych 12rokov by som deti nutil robit minimalne toto, a potom nech si uz vyberu - ked budu mat svoj nazor.
Lenže... myslím, že v mojom prípade je táto otázka beztak dosť bezpredmetná
(áno, @mielikki smej sa...na tento účel to tu je )
(v prípade, že by sa neučil nosiť jabĺčka na chrbte alebo pokiaľ by na otázku, kto je jeho tatko neodpovedal, že Nevie )
(a... prišla som na to, že môj skúmavkový experiment by bol teda riadny mix )