na to aby som mohla vydať knihu,musím mať 18 rokov? a kde nájdem nejaké vydavatelstvá? boli ste už na nejakej literárnej súťaži? je to drahé vydanie knihy?? a viete aj ako sa vyrábajú knihy?
nemusíš, na slovensku je aj jedna 13-ročná spisovateľka, aj keď jej otec pracoval vo vydavateľstve.... neviem, tak hľadaj na nete.. a máš ju už napísanú ?
A nezaujímaj sa, čo bude potom, až ju napíšeš, NAJPRV ju napíš. Nie je dobré v tomto sústrediť sa príliš dopredu na vidinu veľkého úspechu, len ťa to bude obmedzovať. Inak povedané, nemáš písať knihu, lebo ju chceš vydať, ale preto, lebo chceš napísať knihu.
prečo chce hneď každý vydávať knihu? píš príbehy, píš poviedky, posielaj ich do súťaží, veľa píš, ale nielen, že napíšeš, ale po sebe aj prečítaš, niekoľkokrát, prerobíš, poškrtáš atď. a keď budeš pripravená, tak to potom niekam pošli, vydavateľstiev je dosť, no na to musíš byť pripravená a schopná prijať aj negatívnu kritiku
@25 chcela tým povedať, že reálne príbehy sú väčšinou šokujúce, dojímavé a netradičné, veď prečo inak by ich ľudia čítali? čiže niečo ako prežitie lavíny, dostanie sa z odvykačky alebo väzenia, alebo čo ja viem, čo. väčšina ľudí nemá po ruke dostatočne silný zážitok, ktorý by sa dal spracovať do takéhoto príbehu.
ser na to..davnejsie som si par tych tvojich blogov precital, a ak mam byt uprimny, radsej si na zachode zahram sudoku, aby som tam mal citat tvoju knihu
@zuzka2403 a práve ona mohla byť tá, čo má myslenie popredu. ale za celú históriu existencie to môže kľudne byť jediná takto stará osoba, ktorej sa to podarilo, medzi ďalším miliónom tých, ktorí po tom túžili. neviem, či si si už prečítala ten link, čo som dala hore, ale mala by si. myslíš, že za tvoj príbeh by zaplatilo minimálne 2000 ľudí?
vieš čo, poväčšine s tebou súhlasím...ale vedia ma dojať zistenia typu, "tá čo vyhrala je neter porotkyne a tá ju mala vo svojej hodnotiacej skupine"...už nič, respektíve máločo je objektívne...
ale tiež sa nemôžem veľmi sťažovať...zväčša to dopadne dobre
všetci čo ti sem napísali že preber sa do reality alebo máš toho málo napísaného by si zaslúžili dve facky!vobec ich nepočúvaj
je super že si ideš za snom.neviem ti poradiť nakolko sa týmto veciam nerozumiem ale držím palce a aj keby ti ju vydavatelstvá nechceli vydať nevzdávaj sa.
slečna nadomnou má pravdu,rodina sa v tomto nedá zobrať ako normálny kritik tak to daj prečítať niekomu kto ta možno ani nepozná (nieje nutné capnúť to na net)
je zaujímavé ako chcú všetci vydávať knihy, ale nikto knihy ani nečíta. a čo sa týka kníh s romantickými zápletkami - brak to bol už za Štúrovskej generácie a brak to bude aj teraz. To sú proste knihy s absolútne nulovou spoločenskou hodnotou. Nepoukazujú na problémy, nič neriešia. Ich účel je iba čisto emocionálny pre špecifickú skupinu ľudí - predovšetkým ženy. Pokiaľ chceš písať, píš originálne. Na romantické klišé nie je nikto zvedavý.
Poviem ti to takto.. ja som cca pred 3 rokmi napísala niečo, čo by sa dalo aj knihou nazývať a odpovede vydavateľstiev boli, že prvotiny nevydávajú (pritom z toho nikto nevidel ani stranu a doteraz si myslím, že to bolo super..) tak ma nenazvite zlou, keď dievčatku poviem, že nech na to kašle.. väčšina ľudí, čo ti napísala, ako si máš ísť za svojim snom nemá ani poňatia, ako je to s vydavateľstvami.. viem, že to bolo hnusné, ale radšej píš tie poviedky a blogy, my sa z toho budeme len tešiť
@mielikki Jerome pokiaľ viem je mužské meno a tukan pestrý je tiež mužského rodu a preto som sa pýtal, či nevieš o nejakej hodnotnejšej súťaži...nie, že niekam niečo pošlem kvázi zadarmo a uverejní si to niekto iný za poplatok
@zuzka2403 Neviem čo to má s tým, aby som sa pozrela na seba. Už si nájdi nový argument a aspoň nejaký účinný. To, ak ti tu niekto tvrdí pravdu, tak sa urážaj ako malé decko, ale potrebuješ kritiku a vždy ju aj dostaneš, ak budeš takáto.
Vidno, že nečítaš veľa kníh, tvoja gramatika by bola lepšia, oveľa. Spisovatelia a nádejní spisovatelia by mali čítať, veľa.
Praktický postup by zaujímal aj mňa. Asi najskôr zájsť do vydavateľstiev a poskytnúť im ukážku z knihy. Ak sa im bude páčiť, ozvú sa..no ni?
Druhá vec je, o čom asi bude písať 15 ročné dievča. Hmmm, žeby vzťahy, láska, veľký romantický príbeh v kulisách moderného slovenska? Nemáme tu už takých "diel" dosť? Čitateľov si to nájde, ó áno. Keď pozriem na zoznam nových slovenských kníh, samá blbosť o vzťahoch od neznámych.. ehm, prehltnem invektívu. Ak sa mýlim opravte ma.
Minule som Zuzi objavila toto » e-book.crystalamplifier.com/content/ako-si-... a uz aj ja uvazujem ze to skusim. Mam ich rozpisane tri a jednu uz mam skoro dokoncenu A vobec nezalezi na tom kolko mas rokov.
Ahojte, ja som vydala knihu cez wwwv.viakniha.sk aj v tlačenej a aj v elektronickej forme a som s nimi veľmi spokojná, nestálo ma to nič. Naozaj úplne zdarma. Veľmi mi pomohli a splnili mi sen!!!! Stačilo, že som podpísala licenciu. A o ostatné sa postarali. Vrelo odporúčam!!!!!!!
A ešte to, že nemusíš mať 18 rokov, oni ti povedia, ale ak sa nemýlim tak, sa tam vyplní rodič a podpíše jeden zo zákonných zástupcov licenciu a kniha sa môže vydať aj keď máš 13 rokov
Ahoj, skús aj ty pozrieť na www.viakniha.sk , ako som už napísala mne pomohli a vydali mi knihu, sú fakt super. A to úplne zdarma. Naozaj to skús. Nedaj sa odradiť. Je to krásny pocit držať svoju knihu v rukách.
Vydať knihu na Slovensku je riadny problém. V prvom rade si treba dať pozor, aby mal človek správne očakávania. Tvoja motivácia by mala byť založená čisto na tom, že chceš mať pocit osobnej realizácie. Na finančnú odmenu nemysli.
Stačí si spočítať reálne čísla:
Ak sa ti podarí prejsť procesom výberu vydavateľa, dostaneš približne 8 percent z maloobchodnej ceny knihy bez DPH (ktoré je pri knihách našťastie len 10 percent, miesto štandartných 20). Ak sa tvoja kniha bude predávať za 10 eur, znamená to, že z každého predaného kusu získaš 72 centov hrubého (pred zdanením z príjmu a odvodov). Počítajme čistého zhruba 50 centov.
Ak sa na Slovensku predá v priebehu prvých 6 mesiacov od vydania 2000 kusov knihy, považuje sa to za úspech. Takže, ak je tvoja kniha úspešná, za prvých 6 mesiacov zarobíš 1000 EUR, to je asi tak 170 EUR na mesiac. Oplatí sa ti kvôli tomu stráviť stovky hodín písaním knihy a ďalšie stovky hodín hľadaním vydavateľa? Zváž to pred tým, než začneš písať. Vyhľadaj si na internete aj ďalšie informácie, ako napríklad už tu spomenutý článok na enigme, alebo tento na Slavonike: » www.slavonica.sk/rozne/140743377...
Nevrhni sa do niečoho takého veľkého, ako je písanie knihy, bez premyslenia! Ale ak si si istá, tak sa nikdy nevzdávaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
120 komentov
a musis mat toho dovtedy napisane podstatne viac ako mas ty teraz
a ked chces vidiet jak sa vyrabaju knihy si zapni discovery O__O
A literárne súťaže, to sa tuším len vydá v nejakom zborníku, o ktorom aj tak nikto nevie.
(a z jednej mi ani neprišlo vyhodnotenie doteraz
a hlavne onedlho majú asi 3 súťaže ukončenie a ešte nemám ani čiarku a ani nápad a štve ma to
alebo čo tu naodmnou vraveli že si tu mala blogy, ale si ich zmazala...pridaj znova
2 eurá + nejaké centy volná väzba
4 eurá + nejaké centy pevná väzba
pri tradičnšj velkosti a cena je za kus
Slováci nie sú velmi nároční , či sa ti bude predávať je skôr vecou toho, či si ju ludia všimnú v obchode.
Ja ked som vidal knhu, tak som si dal vyrobiť 200 kusov a všetky sa predali.
Ale zásluhu má na tom aj to, že som podmiazol obchod, aby mi ju dal do skleneného výkladu.
Nie nepoviem ktorá to je, tým by som prezradil svoju otožnosť.
tamto? tuším to bolo bohviekoho pero... asi 2roky dozadu..
(alias tvárim sa urazene, lebo v jednej som neola ocenená a tie ocenené sa mi zdali totálne oničom
vieš čo, poväčšine s tebou súhlasím...ale vedia ma dojať zistenia typu, "tá čo vyhrala je neter porotkyne a tá ju mala vo svojej hodnotiacej skupine"...už nič, respektíve máločo je objektívne...
ale tiež sa nemôžem veľmi sťažovať...zväčša to dopadne dobre
a fakt súrne potrebujem dobrý nápad
@mielikki nevieš o nejakých hodnotnejších súťažiach?...pre 40 ečok sa mi neoplatí ani uvažovať o téme
navyse romanticke chujoviny citaju senilni ludia 60+ a silno pochybujem ze ty to obdaris nejakym fajnym sarkazmom ktory zaujme mladsich ludi..
ako chceš vedieť, či píšeš dobré veci, ktoré sa páčia ľuďom a budú sa predávať?
ostatne je to tvoja vec
je super že si ideš za snom.neviem ti poradiť nakolko sa týmto veciam nerozumiem ale držím palce a aj keby ti ju vydavatelstvá nechceli vydať nevzdávaj sa.
slečna nadomnou má pravdu,rodina sa v tomto nedá zobrať ako normálny kritik tak to daj prečítať niekomu kto ta možno ani nepozná (nieje nutné capnúť to na net)
Aj ja chcem vydať knihu, je to stále aktuálna a nadčasová téma, takže neprajníci čt.
@majo treba sarkazmus vravíš
a zas tak by som si neverila a hlavne som to myslela tak, že si nemyslím, že tam bývajú ktovieaké ceny a občas nedajú nič
ale aj tak máš príšerné nároky (a strašné sebavedomie, keď si si strašne istý, že by si vyhral
a moje ego už dávno behá niekde po vesmíre, čo nemusí byť na škodu
len keď lieta tak vysoko, aby ten pád nebol moc tvrdý
@mielikki mám záložný padák
Prosím aj mne to pošli tiffany95@azet.sk
Vidno, že nečítaš veľa kníh, tvoja gramatika by bola lepšia, oveľa. Spisovatelia a nádejní spisovatelia by mali čítať, veľa.
Druhá vec je, o čom asi bude písať 15 ročné dievča. Hmmm, žeby vzťahy, láska, veľký romantický príbeh v kulisách moderného slovenska? Nemáme tu už takých "diel" dosť? Čitateľov si to nájde, ó áno. Keď pozriem na zoznam nových slovenských kníh, samá blbosť o vzťahoch od neznámych.. ehm, prehltnem invektívu. Ak sa mýlim opravte ma.
chcelo by to niekoho, čo by to prerazil....chcelo by to mňa
Aj si tam na vyhodnotení bola?
Ahojte, ja som vydala knihu cez wwwv.viakniha.sk aj v tlačenej a aj v elektronickej forme a som s nimi veľmi spokojná, nestálo ma to nič. Naozaj úplne zdarma. Veľmi mi pomohli a splnili mi sen!!!! Stačilo, že som podpísala licenciu. A o ostatné sa postarali. Vrelo odporúčam!!!!!!!
A ešte to, že nemusíš mať 18 rokov, oni ti povedia, ale ak sa nemýlim tak, sa tam vyplní rodič a podpíše jeden zo zákonných zástupcov licenciu a kniha sa môže vydať aj keď máš 13 rokov
Vôbec som na to prachy nepotrebovala na www.viakniha.sk urobili všetko zadarmo, však skús
Ahoj, skús aj ty pozrieť na www.viakniha.sk , ako som už napísala mne pomohli a vydali mi knihu, sú fakt super. A to úplne zdarma. Naozaj to skús. Nedaj sa odradiť. Je to krásny pocit držať svoju knihu v rukách.
skús pozrieť na » www.1000knih.sk/napisal-som-kni...
e-mail misanko2@centrum.sk
aj ked maš 10
Stačí si spočítať reálne čísla:
Ak sa ti podarí prejsť procesom výberu vydavateľa, dostaneš približne 8 percent z maloobchodnej ceny knihy bez DPH (ktoré je pri knihách našťastie len 10 percent, miesto štandartných 20). Ak sa tvoja kniha bude predávať za 10 eur, znamená to, že z každého predaného kusu získaš 72 centov hrubého (pred zdanením z príjmu a odvodov). Počítajme čistého zhruba 50 centov.
Ak sa na Slovensku predá v priebehu prvých 6 mesiacov od vydania 2000 kusov knihy, považuje sa to za úspech. Takže, ak je tvoja kniha úspešná, za prvých 6 mesiacov zarobíš 1000 EUR, to je asi tak 170 EUR na mesiac. Oplatí sa ti kvôli tomu stráviť stovky hodín písaním knihy a ďalšie stovky hodín hľadaním vydavateľa? Zváž to pred tým, než začneš písať. Vyhľadaj si na internete aj ďalšie informácie, ako napríklad už tu spomenutý článok na enigme, alebo tento na Slavonike:
» www.slavonica.sk/rozne/140743377...
Nevrhni sa do niečoho takého veľkého, ako je písanie knihy, bez premyslenia! Ale ak si si istá, tak sa nikdy nevzdávaj