zatial problemy so zrakom nemam potvrdene doktorsky, ale asi sa okuliarom nevyhnem. co sa tyka tych moznosti, uprednostnila by som to, co by mi bolo pohodlnejsie. okuliare su neinvazivne, predsa len sosovky sa vkladaju do oka a mozu podrazdit rohovku, niekedy sa problematicky uskladnuju, ale zasa na druhej strane, ja ako buduci astronom, ked potrebujem pozerat do okularu, tie okuliare by mi asi trochu komplikovali situaciu. rozhodne by som sa nerozhodla pre moznost "nejako to vykryjem a mozno naburam", toto nie je riesenie a moze viest ku hosrim zdravotnym komplikaciam - ked "nevykryjes" napriklad
@dee99 ale ja absolutne necitim ze ich tam mam..a ani pri davani a vyberani nemam problem..ja neviem preco si kazdy mylsi ze sa polhodinu vrtam v oku a bla bla bla...da sa to tam pekne nasadit a pekne dat odtial dole..a v priebehu dna ani neviem ze nieco v oku mam
@16 denne sa vykonavaju stovky operacii a kazda nesie nejake riziko, predsa len ked je to kvalitna klinika a ten co to vykonava vie co robi, ..nemala by som dovod mat pochybnosti
Chvíľku ma bavilo hrať inteligentnú, potom som okuliare stratila, matku asi porazí keďže boli jedny z tých drahších a teraz sa snažím nejako vykrývať aj keď niekedy keď som unavená nevidím ani na 5 metrov...
@myschka ja len ked si napisala ze ...a mas klud na cely zivot..ze nemusi to byt vzdy tak inak nic proti..sak aj ja chcem ist na tu operaciu ale je to az od 18 rokov
@sanduleak keby si mala aspoň chvíľu šošovky, nikdy by si viac nechcela nosiť okuliare
@stodvacinkar usudzujem zrejme, že asi nenosíš šošovky, lebo inak by si nepovedal takú hlúposť akože "čo neurobia ľudia pre štýl"
@azizi správne šošovky v oku ani necítiš..treba pouvažovať nad zmenou oftalmológa
@myschka tak neviem, či operácia je zrovna to pravé orechové.. možno v prípade ak má niekto nábeh na zákal a vysoké dioptrie do blízka aj do diaľky..takže tak v 50ke..
moja svokra bola na operácií a aj tak nevidí úplne ako zdravý človek...a riziko je tam vždy..
ja nosím šošovky a je to najlepší vynález na svete, samozrejme, je potrebné vedieť ich nosiť a starať sa o ne a hlavne nepreťahovať termíny
a okuliare sú tiež v pohode, ale naprílklad šoférujem radšej v šošovkách..a celkovo ked si vytiahnem šošovky tak vidím ostrejšie ako keď si zložím okuliare..
@petika Tým že nepohodlné som myslela že si to treba dávať do oka a von, umývať, čiže myslieť na to a tak... a máš pravdu, ja ich ani necítim, lebo som si ich ešte nikdy nedokázala dať Ja mám neskutočne citlivé oči, už asi 10 rokov ma bez prestania strašne štípu (keď ich mám otvorené), bola som už u veľa lekárov a ani jeden mi s tým nepomohol. Veľmi mi vadí svetlo, vietor...a keď mám mihalnicu v oku a mám si ju vytiahnuť vreckovkou, tak ani to nedokážem. Neviem si predstaviť, že by sa mi malo niečo dotýkať oka. Ale tak je to individuálne, niekomu to vôbec nemusí vadiť
@66janica6 moja najprv čítaj, čo píšem a potom komentuj. JA si neviem predstaviť ako by som nosil šošovky..ty si svoj zápal rohovky vychutnaj..
@petika áno, pre štýl..všetci ľudia, ktorých poznám nosia šošovky preto, že nechcú byť za "bifľošov" a "štvorokých" ..viem, že niekto to nosí kvôli športu a podobne ale..ale
@stodvacinkar neviem s akou inteligenčnou skupinou ľudí sa stretávaš, ale "bifľoš" a "štvoroký" to sa používalo tak v tretej triede na základnej škole ale inak v pohode, pobavilo len si neviem predstaviť, že by som toto udala ako dôvod moju kontaktológovi
@azizi tak v tomto prípade fakt neviem čo by som robila..asi budeš to malé percento ľudí, ktorí su extrémne citliví ako na svetlo, tak úplne na všetko.. a čo ti na lekári povedali? ako to skonštatovali? nenavrhli ti ani spôsob ako to riešiť?
@petika svojmu tralalalógovi môžeš udať ako dôvod na "nevyhnutnosť" kontaktných šošoviek hocičo, zo správnou slovnou zásobou zaobalíš aj hovno..s vôbec, biznis je biznis
a btw, stretávam sa zásadne s taxikármi a po šichte dole v bani rovno do miestnej putiky hodiť pokec s chlapmi zo sociálky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@loveistheanswer nechcem ale co uz
ja som si na okuliare zvykla, šošovky by som si do očí nikdy nedala
ale asi už bude treba ísť na operáciu
@myschka alebo oslepnes na cely zivot popripade..pri tej laserovej operacii nemas 100%nu ucinnost a oslepnutie naozaj hrozi
Sosovky - je to nepohodlne, neprijemne (nedokazem si to vsunut do oka) a ani to nie je moc bezpecne
Nic - je strasny pocit vidiet len rozmazane cmuhy
Operacia - riskantne, bolestive a je to predsa aj zasah do organizmu, pricom oci su zvlast citlive
@stodvacinkar usudzujem zrejme, že asi nenosíš šošovky, lebo inak by si nepovedal takú hlúposť akože "čo neurobia ľudia pre štýl"
@azizi správne šošovky v oku ani necítiš..treba pouvažovať nad zmenou oftalmológa
@myschka tak neviem, či operácia je zrovna to pravé orechové.. možno v prípade ak má niekto nábeh na zákal a vysoké dioptrie do blízka aj do diaľky..takže tak v 50ke..
moja svokra bola na operácií a aj tak nevidí úplne ako zdravý človek...a riziko je tam vždy..
ja nosím šošovky a je to najlepší vynález na svete, samozrejme, je potrebné vedieť ich nosiť a starať sa o ne a hlavne nepreťahovať termíny
a okuliare sú tiež v pohode, ale naprílklad šoférujem radšej v šošovkách..a celkovo ked si vytiahnem šošovky tak vidím ostrejšie ako keď si zložím okuliare..
@petika áno, pre štýl..všetci ľudia, ktorých poznám nosia šošovky preto, že nechcú byť za "bifľošov" a "štvorokých" ..viem, že niekto to nosí kvôli športu a podobne ale..ale
a btw, stretávam sa zásadne s taxikármi a po šichte dole v bani rovno do miestnej putiky hodiť pokec s chlapmi zo sociálky