mam otazku. ake nasledky mozu byt ked jednej baby mamina zakazala chalanovi ktory chodi s jej dceru sa stretavat a byt spolu. obidva sa lubia a chcu byt spolu ale jej mamina je proti tomu.a mna trapi do akych extremov to moze prist, na co ma pravo a na co
na toto podľa mňa právo nemá, može svoju dcéru/syna akurát tak poučiť a povedať jej svoj názor o jej partnerovi a aký má z toho pocit.. ale zakazovať priateľov, kamarátov je hlúpe
@coloredbrain Nesúhlasím..Práveže má právo..Pokiaľ nie je plnoletá tym pádom je jej zákonným zástupcom jej mama alebo otec.. a tá môže zakázať stretávať sa..je to hlúpe áno, ale prečo by zakazovala ak nemá dôvod? podľa mňa asi má na to nejaký dôvod..a je ťažko povedať čo najhoršie môže spraviť..ak má známosti tak aj zákaz približovania vydané súdom
@amorko mne to príde absolútne hlúpe a ako mama by som to zrejme nerobila.. v tom prípade nám už rovno môžu rodičia určiť, s kým budeme chodiť, s kým sa budeme baviť, s kým sa budeme stretávať. Toto sú veci, ktoré patria len tomu konkrétnemu človeku a iní ľudia by sa do toho takýmto extrémnym spôsobom nemali starať. A navyše si myslím, že takáto "výchova" vedie len k problémom, dieťa sa bude viac vzdaľovať od rodičov, bude si chcieť zakaždým niečo dokazovať a bude robiť naschvály a vtedy ozaj hrozí, že sa dostane do zlej spoločnosti najprv natruc a potom z nej už nevylezie, tak to býva najčastejšie si myslím
@coloredbrain Ano v tomto s tebou trošku súhlasím, ale zase zober si že ako tu bolo spomínané, čo ak by to bol nejaký feťak? Čo ak ten chalan je alkoholik, či gambler, či iný typ..Myslím že ani tebe ako matke by sa nepáčilo ak by s tvojou dcérou chodil chalan ktorý by ohrozoval jej budúcnosť či existenciu, násilník a podobne..Matka je odjakživa brániaca si svoje mláďa či už u zvierat alebo ľudí, preto niekedy robí rozhodnutia za svoje deti aj keď potom sa na nich hnevame a myslíme si že nám chcu zle..Je pravda že človek by si mal vyberať priateľov sám, a ak sa popáli je to len pre jeho budúcnosť no rodičia sú tu aj na to aby nás usmernili.
Jedine zostáva sa stretávať tajne. Otec môjho bývalého bol tiež proti tomu, aby sme boli spolu, lebo som bola mladá - ešte pod zákonom a jeho otec si myslel, že s jeho synom robíme niečo, čo nemáme a jeho syn bude mať z toho problémy. Kašľali sme na to. Ľúbili sme sa a bolo nám jedno či je niekto poti tomu.
@flysser ze co?? ona s jej dcerou?? @amorko and @flysser ten chalan (cize ja) neni fetak tazke nefetuje negebmli ani nerobi nelegalne cinnosti. s ostatnymi suhlasim akoze ma mamina na to pravo ale tym skodi vlastnemu dietatu ze ho kontroluje a kaze to co sa paci jej.. ale nevem co mam robit
@amorko sám si napísal "aby nás usmernili", usmerniť sa dá aj bez zákazov nie? ale zas no uznávam, že sú deti, ktoré sú také aké sú, a žiadne rady do života si od rodiča nevezmú a asi im len zákazy "pomôžu".. no možno len príliš súdim podľa seba, podľa toho, ako sa ja správam
@passko Tak potom aký má dôvod Vám zakazovať byť spolu? Neverím že len tak povedala že tak s tým chalanom chodiť nebudeš.. Niečo na tom predsa len bude..
@coleredbrain ano dá sa aj bez zákazov, ale to záleží od postavenia rodiny, situácie v rodine, a veľa faktorov..Sú jednoducho rodičia ktorý to neriešia, resp. ktorý riešia okrajovo popýtajú sa na partnera svojho dieťaťa zoznámenie a podobne.. ostatné riešia až príliš, a niekedy to končí aj takto
@amorko nevem proste jej zacalo vadit ze sem zacal byt snu. ze to ze ona uprednosnovala mna pred maminu pred vsetkym, a kuli mne sa snu stale hadala. potom nakonec prestala chodit se mnu a nacas sa vsetko znormalozovalo a ked sme sa dali dokopy zase tak to zacalo znovu asi to je ten duvod. a keby sme nebooli spolu nevem bez seba neveme zit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a napriek tomu vsetkemu je jedna sestra vydata a jedna zasnubena.
a k teme .. ak je na to nejaky vazny dovod tak je to spravne, napr @3
inak nevidim dovod
@coleredbrain ano dá sa aj bez zákazov, ale to záleží od postavenia rodiny, situácie v rodine, a veľa faktorov..Sú jednoducho rodičia ktorý to neriešia, resp. ktorý riešia okrajovo popýtajú sa na partnera svojho dieťaťa zoznámenie a podobne.. ostatné riešia až príliš, a niekedy to končí aj takto