sledujem to a sťahujem len 320 a vyššie... moje slúchadla to rozoznajú, aj moje uši a mám radšej kvalitnejšiu hudbu aj napriek tomu že zaberie viac miesta
jop, pozerám, 192 a menej sťahujem len veľmi nerád a keď iná možnosť/verzia nie je, 256 beriem ako príjemný štandard, a keď je 320 tak je to veľmi príjemný bonus.
@klaudiqa9@9 - to čo zažívaš sa volá placebo, je prakticky biologicky & fyzikálne nemožné aby si rozoznala rozdiel medzi 320 a čímkoľvek nad 320. čím nehovorím že zbytočne plytváš miestom alebo si vymýšľaš, je mi jasné že skutočne ten rozdiel počuješ, ale naozaj je to len výsledok toho že veríš že je počuteľný a že ho počuješ
@midnight z tvojho pohľadu som snáď pochopila to čo si mi chcel povedať.. z čoho súdim že sme sa nepochopili =D.. to čo zažívam sa nevolá placebo, pretože to že som tam napísala že to rozoznám bolo mierené na rozdiel napr. 160 od 320,je mi jasné že by bolo minimálne ťažké rozoznať 320 a viac ale zároveň nezdieľam názor že je to nemožné počuť, ak máš dostatočne kvalitné slúchadlá, a dobrý hudobný sluch... to som teraz nevravela o mne, samozrejme
@romanzkrajinyx - a čo by som ti na tom mal akože vysvetliť? no proste nejaký chuj to hádže v tej kvalite buď preto lebo je namyslený elitista a rád si o sebe myslí že to rozozná, alebo proste preto že chce poskytnúť ostatným kvalitu takej úrovne že sa nebudú môcť sťažovať ani keby sa silou mocou chceli, neviem čo je tam nevysvetliteľného a ako to vôbec súvisí s tým čo som napísal
@klaudiqa9 - okej, tak sme sa čiastočne nepochopili rozdiel medzi 160 a 320 nie je problém rozoznať, 160 je ešte úroveň kde ani nepotrebuješ počuť porovnanie s vyššou a vieš si tipnúť že to bude 160tka.
a čo sa týka tvojho nesúhlasu s tým že viac ako 320 nerozoznáš, a tvojho tvrdenia že na to potrebuješ len dostatočne kvalitné slúchadlá a hudobný sluch, tak:
1. podľa môjho sluchu sa svojho času ladilo klarinetové kvarteto (čím netvrdím že som úžasný a dokonalý a definitívna autorita, ale na druhú stranu si svoj názor ani necucám z prsta len aby som ti dokázal že o tom nič nevieš)
2.
graf znázorňujúci počuteľnosť a cítiteľnosť frekvencií zvuku, ktorým autor prakticky hovorí, že skrátka zvuk človekom počuteľný je vo frekvenčnom rozsahu od 20 Herztov do do 20000 hertzov, a to je fyzikálny fakt, skrátka ľudské ucho nie je na základe fyzikálnych zákonov schopné počuť vyššie alebo nižšie frekvencie ako toto, akurát ešte frekvencie tak ...buďme optimisti... do 6 hertzov dokážeš cítiť telom ako otrasy/vibrácie, ale na to potrebuješ fakt kvalitnú a veľkú aparatúru a mať to nahlas...
čiže zvuk človekom vnímateľný v akejkoľvek forme je od 6 hertzov do 20000 hertzov, a to je pevne dané každému človeku, nie je možné počuť/vnímať viac, a vekom sa to len zhoršuje.
mp3jka funguje na princípe "perception compression", čiže pri nižšom bitrate sa osekávajú tie frekvencie ktoré človek nie je schopný vnímať, a ako máš stále nižší a nižší bitrate, tak sa stále osekáva z okrajov, ale postupne to zasahuje hlbšie a hlbšie do frekvencií ktoré počuješ...
a 320kbps mp3jka má high-cut na úrovni 20tisíc hertzov (resp. mierne menej alebo viac, podľa konkrétneho kodeku), a low-cut ani neviem či nejaký má, ale na žiadnom spektrometre čo som našiel sa nezobrazuje, signál ide až po nulu
čo znamená že 320kbps mp3jka odsekáva frekvencie presne v mieste absolútneho maxima čo je ľudské ucho zachytiť, čo znamená že akékoľvek kvalitnejšie kódovanie môže navyše obsahovať akurát tak frekvencie ktoré ľudské ucho fyzikálne nie je schopné zachytiť, čiže rozdiel nemáš šancu spoznať, a to je fyzikálny fakt...
okej, možno v tom ako nepočuteľné frekvencie interferujú s počuteľnými, ale to sú absolútne minimálne detaily, a okrem toho tu zas narážame na hranice audiosystému, kde som presné informácie nevedel nájsť, ale námatkovo som trochu googlil, a ŠTÚDIOVÉ MONITORY, eo je kvalita ktorú ani vysokokvalitné a drahé repráky alebo sluchátka obvykle nedosahujú končia tiež na 20kHz, takže ti tie nepočuteľné frekvencie nezahrajú, takže aj keby si bola superman so supersluchom tak tie interferencie tam nebudú, aj keby si si to hneď púšťala z wavu, ktorý je bezstratový, dané interferencie by si mohla teoreticky začuť (alebo by tam aspoň boli, aj keď by si ich nepočula) jedine pokiaľ by si danú hudbu počula hranú naživo (v zmysle že by vôbec nešla cez repráky, bez ohľadu na to ako extrémne kvalitné).
je skrátka fyzikálne nemožné počuť hudbu kvalitnejšie, ľudské ucho takpovediac pracuje na 320kbps.
@tryptaminedream - budem sa čiastočne opakovať, ale zaprvé to kľudne môže byť a možno/pravdepodobne aj je placebo (a opakujem že placebo nie je "namýšľam si", ale reálny efekt že "verím že to tak je a preto to tak subjektívne naozaj je"), a zadruhé práve si porovnal dva rôzne formáty o dvoch bitratoch, čo je absolútne ničnehovoriace porovnanie keďže oba používajú iný spôsob kompresie a o tom ktoré frekvencie kedy a kde osekať rozhodujú úplne inak, čiže medzi nimi žiadna priama ekvivalencia nefunguje.
a tak niektore albumy alebo mp3ky ani neexistuju v dobrej kvalite som rad ze ich vobec zozeniem ale ked sa da zohnat aj kvalitne tak preco nie ale zas niekedy mi pripadaju 128 kbps lepsia kvalita ako 30 kbps takze tak no a ie 1000nwm kolko co spominas to by som ani nechcel , naco preboha ? sak v tom nemoze byt ziadny velky rozdiel
@midnight ked si pustim niektore tracky v 320 mp3 a 1000+ flac tak tam poznam rozdiel, je to velmi jemne ale je to poznat. hovorim o drevennych repro. to je jedno ze pouzivaju iny system kompresie, v podstate je to rovnake. hovorim len o tom, ze 320 mp3 vs flac je realne pocutelne, nie ako si ty hovoril ze sa to neda uchom zachytit, jasne ze da. kedze mp3 ma strop na 320 tak sa to inak porovnat neda.
je mi to jedno, skor rozdelujem hudbu na - z youtube, a mp3 z niekadial... bo vtedy to poznam, ked mam napr kvalitnejsie sluchatka... ale inak mi je to vcelku jedno
este dodatok, aby bolo jasne, hovorim o malych rozdieloch a testoval som to tak, ze som si pustil track aj tak aj tak (vela trackov) a porovnaval. ale mozno som bol iba moc vyfajceny ale ne, vazne, da sa to pri niektorych pasazach rozoznat. so sluchatkami sa to podla mna neda.
Inak tie elitarske uploady su takpovediac protipol proti tzv. "loudness war" - neuveritelne vela interpretov ma dnes velmi orezany zvuk a hlasitost vytiahnutu totalne hore (napr. legendarne sa to stalo Metallice na poslednom albume, ale aj Red Hotom na Californication). Je to preto, lebo na stuplakoch podobne zmixovana hudba znie lepsie, aj ked na kvalitnom aparate to pili usi. Holt biznis .)
"to je jedno ze pouzivaju iny system kompresie, v podstate je to rovnake. hovorim len o tom, ze 320 mp3 vs flac je realne pocutelne"
nehnevaj sa, ale toto je kravina, ten rozdiel medzi mp3 a flac je reálne počuteľný PRÁVE VĎAKA tomu že používajú iný systém kompresie, a tvoja "logika" ktorá ti dovolila napísať túto vetu ako argument proti tomu čo som napísal ja ma... zaráža, pretože zaprvé tá veta ako argument proti tomu čo som napísal ja nedáva zmysel, a zarduhé otvorene popiera reálny dôvod prečo tam ten rozdiel počuješ...
@tryptaminedream - ty si tiež týpek , v každom prípade proti tomu čo si napísal jednoznačne nie som, hovorím že je to kľudne možné, lenže to s pôvodnou otázkou súvisí minimálne, to je ako keby bola diskusia "rozoznáte v chuti desať a jedenásťstupňového piva rozdiel v množstve alkoholu?", a ty by si odpovedal "samozrejme, rozdiel v množstve alkoholu je cítiť, veď úplne cítim ten rozdiel v chuti keď pijem pivo a víno, a obe majú iný obsah".
@midnigh ... vyjadrila som svoj skromný laický názor na túto problematiku, nič kolosálne nehádam sa, samozrejme netvrdím že je to takto, len čo si myslím, dala som si tu námahu prečítať si to, dokonca dvakrát aby mi nič neušlo a myslím, že chápem čo si tým chcel povedať, aj keď zase budem musieť narážať na to že som to myslela podobne ako tryptaminedream, na čo si reagoval v @41 ak sa chápeme, tiež som porovnávala "pivo s vínom" podľa teba
one mam take sluchadla strednej kvality, a vacsinou, to vidno, pocuvam pop, takze tam je vacsinou vyskoa kvalita, ale napr. stare songs lady gaga ked este nebola slavna nasjt vo vacsej kvalite ako 128kbps je uspech
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
A áno, u MP3 preferujem 320kbps. Ale nerozoznám (teda na mojom hardvéri) rozdiel medzi 160kbps a 320kbps.
(a zas, to menej kvalitné aspoň šetrí miesto
a praveze 160kbps a 320 kbps ja rozoznam ked sa poriadne zapocuvam ale neviem naco je niekomu 1071 kbbs alejandro remix..ale budis
@mielikki
vidis, to sú výhody masovo oblúbených spevákov!
@kakuseibakaism
tak to zrejme nieje v mp3...kedze winamp mi ukazuje ze maju vsetky okolo 1000kbps...a 10MB na 1 minutu fakt nema ziadna mp3..
@klaudiqa9 @9 - to čo zažívaš sa volá placebo, je prakticky biologicky & fyzikálne nemožné aby si rozoznala rozdiel medzi 320 a čímkoľvek nad 320. čím nehovorím že zbytočne plytváš miestom alebo si vymýšľaš, je mi jasné že skutočne ten rozdiel počuješ, ale naozaj je to len výsledok toho že veríš že je počuteľný a že ho počuješ
moja najdi mi ty vystrihnute zabery z paparazzi v 480 ppi! nmylsim video! toto video
Inak všimli ste si, že dnes su volako ludia narocní co sa týka kvality? pred piatimi rokmi stacilo video v 360ppi a hudba v 120 kbps
tak mi vysvetli ako to ze nejaky chuj hadze na net 1071 kbps pensicky a potom mi 10 peniciek zabere 0,5 GB !
aj mne to trhá žili
*žily
od 1:28 sa objavuje
..kvak..
TO JE ILEGALNE!
takto verejne to priznavat..shame on you!
inak iba z torrentov stahujes? na torrentoch su vacsinov cele albumy ani nie moc single
@klaudiqa9 - okej, tak sme sa čiastočne nepochopili rozdiel medzi 160 a 320 nie je problém rozoznať, 160 je ešte úroveň kde ani nepotrebuješ počuť porovnanie s vyššou a vieš si tipnúť že to bude 160tka.
a čo sa týka tvojho nesúhlasu s tým že viac ako 320 nerozoznáš, a tvojho tvrdenia že na to potrebuješ len dostatočne kvalitné slúchadlá a hudobný sluch, tak:
1. podľa môjho sluchu sa svojho času ladilo klarinetové kvarteto (čím netvrdím že som úžasný a dokonalý a definitívna autorita, ale na druhú stranu si svoj názor ani necucám z prsta len aby som ti dokázal že o tom nič nevieš)
2.
graf znázorňujúci počuteľnosť a cítiteľnosť frekvencií zvuku, ktorým autor prakticky hovorí, že skrátka zvuk človekom počuteľný je vo frekvenčnom rozsahu od 20 Herztov do do 20000 hertzov, a to je fyzikálny fakt, skrátka ľudské ucho nie je na základe fyzikálnych zákonov schopné počuť vyššie alebo nižšie frekvencie ako toto, akurát ešte frekvencie tak ...buďme optimisti... do 6 hertzov dokážeš cítiť telom ako otrasy/vibrácie, ale na to potrebuješ fakt kvalitnú a veľkú aparatúru a mať to nahlas...
čiže zvuk človekom vnímateľný v akejkoľvek forme je od 6 hertzov do 20000 hertzov, a to je pevne dané každému človeku, nie je možné počuť/vnímať viac, a vekom sa to len zhoršuje.
mp3jka funguje na princípe "perception compression", čiže pri nižšom bitrate sa osekávajú tie frekvencie ktoré človek nie je schopný vnímať, a ako máš stále nižší a nižší bitrate, tak sa stále osekáva z okrajov, ale postupne to zasahuje hlbšie a hlbšie do frekvencií ktoré počuješ...
a 320kbps mp3jka má high-cut na úrovni 20tisíc hertzov (resp. mierne menej alebo viac, podľa konkrétneho kodeku), a low-cut ani neviem či nejaký má, ale na žiadnom spektrometre čo som našiel sa nezobrazuje, signál ide až po nulu
čo znamená že 320kbps mp3jka odsekáva frekvencie presne v mieste absolútneho maxima čo je ľudské ucho zachytiť, čo znamená že akékoľvek kvalitnejšie kódovanie môže navyše obsahovať akurát tak frekvencie ktoré ľudské ucho fyzikálne nie je schopné zachytiť, čiže rozdiel nemáš šancu spoznať, a to je fyzikálny fakt...
okej, možno v tom ako nepočuteľné frekvencie interferujú s počuteľnými, ale to sú absolútne minimálne detaily, a okrem toho tu zas narážame na hranice audiosystému, kde som presné informácie nevedel nájsť, ale námatkovo som trochu googlil, a ŠTÚDIOVÉ MONITORY, eo je kvalita ktorú ani vysokokvalitné a drahé repráky alebo sluchátka obvykle nedosahujú končia tiež na 20kHz, takže ti tie nepočuteľné frekvencie nezahrajú, takže aj keby si bola superman so supersluchom tak tie interferencie tam nebudú, aj keby si si to hneď púšťala z wavu, ktorý je bezstratový, dané interferencie by si mohla teoreticky začuť (alebo by tam aspoň boli, aj keď by si ich nepočula) jedine pokiaľ by si danú hudbu počula hranú naživo (v zmysle že by vôbec nešla cez repráky, bez ohľadu na to ako extrémne kvalitné).
je skrátka fyzikálne nemožné počuť hudbu kvalitnejšie, ľudské ucho takpovediac pracuje na 320kbps.
nemáš za čo, vysvetľujem rád
» goo.gl/9PXKD...
"to je jedno ze pouzivaju iny system kompresie, v podstate je to rovnake. hovorim len o tom, ze 320 mp3 vs flac je realne pocutelne"
nehnevaj sa, ale toto je kravina, ten rozdiel medzi mp3 a flac je reálne počuteľný PRÁVE VĎAKA tomu že používajú iný systém kompresie, a tvoja "logika" ktorá ti dovolila napísať túto vetu ako argument proti tomu čo som napísal ja ma... zaráža, pretože zaprvé tá veta ako argument proti tomu čo som napísal ja nedáva zmysel, a zarduhé otvorene popiera reálny dôvod prečo tam ten rozdiel počuješ...
Taktiež treba dať @midnight za pravdu
A ďalšia vec je že väčšina ľudí nedisponuje technikou, aby to rozoznali. Väčšinou to je práve to spomínané "placebo"
@neith74
keby ste citali vsimli by ste si ze som sa uz opravil
@tryptaminedream chalan to halvne mylsel tak naco ludia 1071 kbps uploaduju ale @midnight dal velmi velmi vlemi vycerpavajúcu odpoved
potom sú tu zase debilkovci čo si sťahujú flac formáty a podobne a počúvajú to na repro za 30e.
one mam take sluchadla strednej kvality, a vacsinou, to vidno, pocuvam pop, takze tam je vacsinou vyskoa kvalita, ale napr. stare songs lady gaga ked este nebola slavna nasjt vo vacsej kvalite ako 128kbps je uspech
vyjadrujes sa teraz ku starym nevydanmy songom od gaga?