Ak viete základy anglického jazyka (skoro všetci sme ju mali minimálne na ZŠ), prečo mnohí z vás nechcete cudzincovi pomôcť keď vás osloví úplne jednoduchou angličtinou (na slovensku), ktorej ste rozumeli, ale tvárite sa, že vy neviete vôbec nič/nerozumie
Ja som nemal anglictinu ani len na ZS bohuzial a nevedel by som mu poradit ak by sa pytal nieco zlozitejsie ale asi sa mi taka situacia ani nikdy neprihodila
väčšinou nemám problém pomôcť alebo pokecať, ale niekedy fakt nemám čas niekomu robiť sprievodkyňu a concierga, obzvlášť keď dotyčný v ruke drží zariadenie s pripojením na internet a vie si tú cestu/krčmu/bankomat nájsť aj sám
Fakt skoro nikdy sa mi nestava aby som bola TAK zaneprazdnena, ze mu tu minutu nemozem venovat ako to je cista vyhovorka, ludia su proste lenivi fajn vynimocne sa stane, ze ide clovek na vlak alebo podobne, ale naozaj ked mozem tak pomozem, tiez by som to pri cestovani ocenila, keby domaci neboli trubaduri a pomohli mi
Raz som tak staru babku z dediny co presla stvrt slovenska aby mohla ist k lekarovi viedla k milosrdnym od apolla.
A po anglicky pokecam rada vzdy a vsade.
Ja som sa ucil v škole iba nemčinu. Na Slovensku sa mi ešte nestalo zeby sa ma niekto nieco pytal po anglicky ale kedze robim vodica kamionu tak v zahranici som uz pocul milon krat otazku Do you speak english? ak viem poradim
Ja som raz oslovil cudzincov dôchodcov z rakúska ktorí sa snažili spýtať dievčaťa na zastávke, pri ktorej som stál aj ja, na cestu do starého mesta a k hradu. Evidentne baba nemala šajnu alebo im nerozumela a za 15 sekund došiel autobus a nastúpila doň, poslala ich medzičasom proste ukázala rukou niekam do petržalky...
Silno som vnútorne bojoval s tým, či mám ísť za nimi im proste povedať, že tadiaľ nie a že kade majú ísť, hlavne s ohľadom na moje jazykové hovorové znalosti... ale tak som sa rozhodol, dobehol ich a angličtino nemčinou a rukami som ich poslal na autobus, kupil im listky na mhd, a išiel s nimi v tom buse, a keď sme boli na tej zastávke, tak som im povedal že sme už tu, tak vystupili. Ja tiež a potom som išiel preč, nic vic, boli radi... ale fajn pocit...
ja nemám problém odpovedať a pomôcť, ani chvíľu pokecať ak sa mu chce, ale viem ti povedať jeden z dôvodov prečo mnoho ľudí ten problém má:
lebo jazyky sa na mnohých školách na slovensku učia silno naprd. mal som niekoľko kamarátov ktorí vedeli anglicky, rozumeli skvele, ale keď mali niečo povedať tak dostali obrovský psychický blok... trvalo dlho, ale nakoniec som sa dopátral k tomu že mali spoločnú jednu vec: učiteľku jazykov ktorej motto bolo "buď to povedz správne, alebo to nepovedz vôbec".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A pokial ide o angličtinu, nemusím sa tváriť, že nerozumiem, keď opak je pravdou a mňa nič nebude stať minutka z môjho času
Raz som tak staru babku z dediny co presla stvrt slovenska aby mohla ist k lekarovi viedla k milosrdnym od apolla.
A po anglicky pokecam rada vzdy a vsade.
Silno som vnútorne bojoval s tým, či mám ísť za nimi im proste povedať, že tadiaľ nie a že kade majú ísť, hlavne s ohľadom na moje jazykové hovorové znalosti... ale tak som sa rozhodol, dobehol ich a angličtino nemčinou a rukami som ich poslal na autobus, kupil im listky na mhd, a išiel s nimi v tom buse, a keď sme boli na tej zastávke, tak som im povedal že sme už tu, tak vystupili. Ja tiež a potom som išiel preč, nic vic, boli radi... ale fajn pocit...
lebo jazyky sa na mnohých školách na slovensku učia silno naprd. mal som niekoľko kamarátov ktorí vedeli anglicky, rozumeli skvele, ale keď mali niečo povedať tak dostali obrovský psychický blok... trvalo dlho, ale nakoniec som sa dopátral k tomu že mali spoločnú jednu vec: učiteľku jazykov ktorej motto bolo "buď to povedz správne, alebo to nepovedz vôbec".