Čaute, v blízkej dobe si chcem kúpiť notebook, no neviem či je tá správna doba na to. Chcel by som poradiť od niekoho skúseného, nechcel by som zbytočne preplapiť zaň. Kedy je najlepšie kúpiť notebook za dobrú cenu?
kasli nato a uz nekupuj notebook vôbec, hovorim ti to vazne ako človek. Do 2 rokov uz sa notebooky pouzivat nebudu.....teraz sa robi natom, ze budes mat len klavesnicu a obrazovku prenosnu, a cely počitač budes mat na ruke v hodinkach, a bude to prepojene cez Bluetooth.
@tomias ja si pi.. nerobim . Uz teraz existuju bezdrotove hodinky ktore funguju na Bluetooth, a robi sa natom aby boli pocitacove......dokonca aj Hologram existuje lenze je to zatial drahe a neni o to zaujem
chod na herueku a tam sa ti zobrazi vývoj ceny a zistíš kedy im padali ceny.. ale ja by som si pozrel cenu daneho modelu teraz, počkal by som na nejaku vianočnu zľavu, ak by padla tá cena, tak yb som kupil vtedy, po vianociach síce dajú zľavu, ale v konečnom dôsledku sa tá cena môže aj zvýšiť..
@kosmiklove to sa neda povedat. Vies ako dopadla Nokia? V mobiloch boli TOP a svetova jednotka. Nokia nesla s dobou a vykašlali sa na vyrobu dotykových mobilov pretoze si mysleli ze dotykove mobily nemaju sancu uspiet, a ludia na nich len nadavali. A nakoniec si ludia dotykove tak oblubili ze z trhu vytlacili tlacitkove mobily, a vdaka tomu Nokia upadla na dno
@cccp ale da. aspon zatial. teraz je doba kedy su popularne coraz vacsie displaye. tym padom hodinky nemaju sancu. mozno v spojeni s tym hologramom ktory by sa dal nejak gestami ovladat by to slo. ale to je este daleka buducnost
s tou nokiou si to tak uplne netrafil neviem o tom ze by sa vykaslali na dotykove telefony kvoli tomu ze nemaju sancu uspiet
@dalinedali Počul som, že v januári. Počkaj si dva mesiace a uvidíš či budú akcie. Ja už polroka čakám a zatiaľ som sa dočkal menších zlacnení, že 15 euro a tak.
Na tvojom mieste by som si trocha viac našetril a kúpil si niečo podobné ako toto: » www.mall.sk/notebooky-herne...
Lenovo Legion Y520-15IKBN za 772€
Intel® Core™ i5–7300HQ
6GB RAM
15.6" Full HD
nVidia GeForce GTX1050
1000 GB HDD
Hocičo s nižšími parametrami sa ti absolútne neoplatí, a nehovor mi, že to potrebuješ len na Facebook a školu. Ako už niekto vyššie spomenul, notebooku nie sú zrovna najlepšia voľba, ale keď srdcervúce chceš, tak ti radím niečo takéto s vyššou cenou a dajú sa nájsť parádne notebooku za 800€. Pôvodne som zvažoval kupovať notebook za 800€, ale nakoniec to má viac nevýhod pre mňa.
Mozem plne potvrdit, ze dat za komp okolo 1000 (ak teda je moznost) sa rozhodne oplati v porovnani s tym, ked je clovek niekolko rokov zaseknuty na nejakej kaziacej sa pomalej sunke.
Inak v januari az februari sa predstavuju nove modely grafickych kariet a procesorov, takze teoreticky potom by to malo zlacniet - ale to sa prilis nedeje. Obchody proste predavaju aj starsie sunky za neprimerane vysoke stare ceny. Asi najlepsie je teda cekovat 2-3x do tyzdna rozne obchody s pocitacmi a najst si priamo nejaku konkretnu zlavu. Na plosne zlavy typu Black Friday alebo Vianoce sa absolutne neda spoliehat, co som ja pozeral tak zlacneli vzdy akurat hovadiny.
No a kup si nieco s SSD harddiskom, dobrym displejom, primeranym vetranim a grafikou podla toho, aku potrebujes. Totiz potom sa ten komp nezasekava, nevypina, nehuci, nerobi kokotiny (s prepacenim . Ta seria Lenovo Legion by mala byt velmi dobra budget volba.
ak si študák a nezáleží ti na novote a kvalite displeja, tak ti radím notebooky kupovať na bazároch. Často tam nájsť dobré kúsky za ešte lepšie ceny. Z komponentov sa ti môže vyradiť maximálne tak baterka, klávesnica, myš.
Radím nakupovať procáky aspoň 5+ s taktom 2,2+ GHz aspoň ten (quad-core, ale opäť záleží na type modelu) RAM 4GB+. Ak sa na tom nechystáš pariť hry na externú grafickú kartu sa vyprď. A hoď tam SSDčko (to ti markne zrýchli zápis a čítanie dát), aspoň tých 256 GB, viac nepotrebuješ, fakt, nepotrebuješ.
Výhodou takýchto ponúk na bazároch je to, že predávajúci ti za smiešnu sumu "apgrejdne" kompa, avšak kvalita použitých súčiastok je už otázna..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
s tou nokiou si to tak uplne netrafil neviem o tom ze by sa vykaslali na dotykove telefony kvoli tomu ze nemaju sancu uspiet
» www.mall.sk/notebooky-herne...
Lenovo Legion Y520-15IKBN za 772€
Intel® Core™ i5–7300HQ
6GB RAM
15.6" Full HD
nVidia GeForce GTX1050
1000 GB HDD
Hocičo s nižšími parametrami sa ti absolútne neoplatí, a nehovor mi, že to potrebuješ len na Facebook a školu. Ako už niekto vyššie spomenul, notebooku nie sú zrovna najlepšia voľba, ale keď srdcervúce chceš, tak ti radím niečo takéto s vyššou cenou a dajú sa nájsť parádne notebooku za 800€. Pôvodne som zvažoval kupovať notebook za 800€, ale nakoniec to má viac nevýhod pre mňa.
Inak v januari az februari sa predstavuju nove modely grafickych kariet a procesorov, takze teoreticky potom by to malo zlacniet - ale to sa prilis nedeje. Obchody proste predavaju aj starsie sunky za neprimerane vysoke stare ceny. Asi najlepsie je teda cekovat 2-3x do tyzdna rozne obchody s pocitacmi a najst si priamo nejaku konkretnu zlavu. Na plosne zlavy typu Black Friday alebo Vianoce sa absolutne neda spoliehat, co som ja pozeral tak zlacneli vzdy akurat hovadiny.
No a kup si nieco s SSD harddiskom, dobrym displejom, primeranym vetranim a grafikou podla toho, aku potrebujes. Totiz potom sa ten komp nezasekava, nevypina, nehuci, nerobi kokotiny (s prepacenim . Ta seria Lenovo Legion by mala byt velmi dobra budget volba.
Radím nakupovať procáky aspoň 5+ s taktom 2,2+ GHz aspoň ten (quad-core, ale opäť záleží na type modelu) RAM 4GB+. Ak sa na tom nechystáš pariť hry na externú grafickú kartu sa vyprď. A hoď tam SSDčko (to ti markne zrýchli zápis a čítanie dát), aspoň tých 256 GB, viac nepotrebuješ, fakt, nepotrebuješ.
Výhodou takýchto ponúk na bazároch je to, že predávajúci ti za smiešnu sumu "apgrejdne" kompa, avšak kvalita použitých súčiastok je už otázna..
Zo značiek by som šiel do Lenovo, Dell, HP.