Čo hovoríte na tablet Kindle Fire od Amazonu ?... počas Vianoc sa predalo viac kusov ako pri iPade (vyše 4 milióny)...stojí len 199 USD (cca 160 €) ,dvojjadrový procesor, trochu menší 7" displej ale aspoň sa vojde do ruky a poslúži aj ako eBook reader.
Kindle Fire mi pride ako velmi zvlastny produkt, ktoreho kazdodenne vyuzitie je dost otazne. Ako e-reader nepouziva e-ink technologiu a tympadom je citanie knih na nom horsie ako pri specializovanych e-readeroch (Kindle, Kobo, Nook, atd.). Na druhej strane, ako tablet neponuka 3G, len wifi, nema kameru, mikrofon ani GPS. Tympadom je vlastne nemozne pouzit ho na browsovanie po nete, socialne siete a ine online veci ak cestujete ci ste dakde mimo wifi siete. Osobne by som si takuto vec nekupil a radsej zainvestoval bud do poriadneho tabletu, alebo (ako som to spravil ja) kupil si smartphone (samozrejme s datovym pausalom) a k tomu e-reader (Kindle Touch).
škoda že má len 8Gb vnútornej pamäte a nedá sa tam dať MicroSD, ale videl som že je možné nainštalovať Android 4. myslíte že by s tým neboli žiadne problémy ako zamŕzanie alebo reštartovanie??... má síce 512Mb RAM a DualCore processor ale... čo vy nato ?
dovolte mi sa vyjadrit. Na kindle fire si mozete nechat zajst chut. Vsetky data, multimedia atd co sa do neho tahaju idu cez cloud v USA. Tj ten obsah vam amazon za prve do europy nedovoli stiahnut a za druhe su tam nejake problemy s europskymi normami. Takze pokial asi amazon nepripravi ten cloud aj pre europu, mame smolu. Preto sa na Slovensko ani neposiela. Ale tak 7 palcove tablety su aj ine a existuju rozne nahrady:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
toto je napr 8 » www.qcomp.sk/shopping/produc...
samsung galaxy tab je taka sedmicka, velmi dobra alternativa » www.qcomp.sk/shopping/produc...
a moj favorit je acer iconia : » www.qcomp.sk/shopping/produc...