Ja som čítala v ANJ po prvýkrát Hunger Games a mohla by som odporúčiť - síce také jednoduché, ale radšej neskor prejsť na ťažšie Harry by mohol byť fajn, nečítala som ho, ale na slov. zásobu snad hej Vlastne asi takéto tipy kníh su na začiatok naj
ja by som odporucil najprv knihy urcene primarne pre detskeho citatela, kedze tie jednoduchsie vystupuju smerom k pouzivanemu jazyku
moj tip je The Wonderful Wizard of Oz, okrem jednoduchosti je to aj velmi imaginativny a zaujimavy pribeh... z toho, co som este ja cital v anglictine, tak Bradbury ma dost jasny a zrozumitelny styl, ale neviem, ci si trufas na Fahrenheit 451, to je zasa obsahovo dost tazka kniha, takze skor asi nejaka poviedkova zbierka
ja som ako úplne prvú čítala "Seven" ... celkom fajn .. a neskôr spominané potterovky mám prečítané prvé dve po anglicky; kto chytá v žite som po anglicky čítala len preto lebo som musela do školy a absolútne sa mi to nepáčilo; a 13 reasons why som dočítala nedávno
Z B1 sa dajú celkom The Call of the Wild (J. London) , The Sun Also Rises (Hemingway) ...od Hemingwaya si môžeš kľudne prečítaj aj The Old Man And The Sea, pokiaľ ťa teda zaujíma čítať takmer nemeniaci sa dej
Najlepšie by bolo začať s tenkými knihami a postupne zvyšovať úroveň. Ak máš anglický jazyk naštudovaný tak, že dokážeš plynule konverzovať, nedbám No snáď by si nechcel stráviť viac času pri slovníku ako pri knihe samotnej ...
Dan Brown - Deception Point sa dá ľahko zohnať. Je to úroveň B4, ale príde mi to ako 2 Dana mi vrelo odporučila aj moja učiteľka z Anglicka tak hor sa do čítania...
nam chodili na strednu predavat knizky v anglictine a dala sa jedna kniha vybrat vo viacerych urovniach a videla som ich aj v knizniciach - tiez ta ista kniha v anglictine pre viacero urovni. zvykli to byt knizky v takej makkej ciernej obalke. alebo potom skus zacat knihami, ktore uz poznas.
moja prva kniha v anglictine bola maly princ a v pohode. tenke, jednoduche citanicko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
moj tip je The Wonderful Wizard of Oz, okrem jednoduchosti je to aj velmi imaginativny a zaujimavy pribeh... z toho, co som este ja cital v anglictine, tak Bradbury ma dost jasny a zrozumitelny styl, ale neviem, ci si trufas na Fahrenheit 451, to je zasa obsahovo dost tazka kniha, takze skor asi nejaka poviedkova zbierka
Najlepšie by bolo začať s tenkými knihami a postupne zvyšovať úroveň. Ak máš anglický jazyk naštudovaný tak, že dokážeš plynule konverzovať, nedbám No snáď by si nechcel stráviť viac času pri slovníku ako pri knihe samotnej ...
Dan Brown - Deception Point sa dá ľahko zohnať. Je to úroveň B4, ale príde mi to ako 2 Dana mi vrelo odporučila aj moja učiteľka z Anglicka tak hor sa do čítania...
moja prva kniha v anglictine bola maly princ a v pohode. tenke, jednoduche citanicko.