Rozhodla som sa založiť toto fórum, pretože často čítam knihy v anglickom jazyku, objednávam si ich cez net a nie vždy si som istá, či sa mi daná kniha bude páčiť. Môžeme si tu vymienať poznatky o rôznych knihách písaných v angličtine, či sa nám páčili, o
ja osm citala burlive vyisny a janu eyrovu. a HP sestku----chystam sa na olivera twista, pani bovyryovu ...este osm citala madisonske mosty a tie su ovla lepsie v originale nez v slovencine....
Casto a rada citam v anglictine, take tie skolske, napriklad Sense and sensibility, Tom Sawyer, momentalne citam Thomasa Hardyho..a paci sa mi Ale moja naj bola od Dickensa, hociktora
poďme súťažiť, kto koľko prečítal po anglicky kníh...
ja odporúčam určite The Atonoment, tak strašne sa mi to páčilo a tak hrozne desivo ma to poznačilo...obávam sa, že nikto sa ku mne nepridá, ani po prečítaní, lebo sú to veľmi subjektívne pocity bez akejkoľvek objektivity, kritiky a porovnávania s inými dielami netreba mi to
@4 Burlivé výšiny mám doma v angline a som kdesi v polke, ale až tak ma to nebaví - Jana Eyrová sa mi páčila viac. V mnohých prípadoch sú knihy v originále oveľa lepšie ako ich preklady, tiež to sledujem...
@6 Presne, aj ja som na to až nedávno prišla, že co.uk to má predražené, lebo ide len o obyčajnú pobočku normálneho Amazonu com... ja som si objednala z com. tri knihy (aj mi došli) a ešte dalšie štyri (ale to len nedávno, ešte ich nemám). Musím zárobok z brigády nejako zužitkovať . Aké knihy si si objednala??
@zipporah : Na to som sa už dlhšie chystala, ale akosi som si nebola ista, či sa mi to bude páčiť, lebo taký tyo kníh normálne až tak nečítam, hoci to znie pomerne zaujímavo. Čítala som recenzie, že po prvej časti to dejovo išlo dolu vodou
viem, na čo recenzie narážali, lebo prvá časť je na vyše 150 či aj viac neviem teraz stranách a opisuje jeden deň, ktorý zmenil život viacerých ľudí...neviem, čo presne kritizovali druhú a tretiu časť, úroveň písania zostáva, a kniha nie je písaná s účelom zaujať stoj čo stoj, podáva len životné príbehy, ich pokračovania po tom Dni...a veru, išli dolu vodou tie pokračovania, myslene inak, ako si čítala v recenziách, viem však asi čo mali na mysli, dej má už iný spád, dalo by sa to určite napísať aj inak, siahodlhšie, ale nebolo by to až tak potrebné k tomu, možno tí kritici uznávajú dostojevského štýl
mňa na celom príbehu zaujala jedna jediná a najpodstatnejšia vec: celé stáročia sa omieľa téma lásky, a Pokání ukazuje "iba" ďalší ľúbostný príbeh, ktorý tu doteraz nebol v takej podobe, situácii...prirodzená, krásna, divá jednoduchosť vždy bude v predstihu pred komplikovanosťou a môžu sa ísť všetci ťažkí čitatelia, mešťania, rečníci, celá pospolitosť sveta potrhať
drím, hej, ale to je taký "detail" utvrdenia si mylnéno názoru malého dievčaťa, aj hoci to vyvolávalo v tej dobe asi stráááášne pohoršenie, čo v tom liste bolo
19. okej, viem len som necela viac spojlerovat, dost blbe je ze viem o com ta kniha je aj bez toho aby som to citala, spoluziacka mi o tom porozpravala ach jo, smola
a kolko to ma vlastne dielov?
20 skus, jeden kamos vravi ze je to dost dobre, ja som z toho moc necitala
@20 Sapkowski sa určite oplatí čítať, či už husitská trilógia, alebo Zaklínač... (Zaklínač je viac fantasy, husiti sú viac historickí)
Priznávam že v angličtine som veľa kníh nečítala, zvyčajne len keď som nejakú knihu priam potrebovala k životu a ešte nehrozilo že by bola v blízkej budúcnosti dostupná v češtine alebo slovenčine
Ale angličtinárka teraz na výške mi odporúčala čítať v angličtine, takže sa do toho asi v blízkej budúcnosti zase pustím
A pre Bratislavčanov: V Eurobooks (aspoň myslím že to bolo tam) sa dajú objednať knihy aj cez kníhkupectvo, napíšeš si čo chceš a oni ti to dovezú s najbližšou várkou kníh (Info od sesternice, ktorá to už párkrát využila)
Inak to Atonement som začala čítat, ale akosi ma to nezaujalo -samozrejme, to nič neznamená, kedže tak to býva s vačšinou kníh, že človek nechytia úplne na prvý okamih. Očividne je to skor na zamyslenie... na také niečo treba správny typ nálady, takže to nehádžem do hrobu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a potom take hovadinky ako Teen Idol, Princess Diary a taaak ale to asi pred 3-4 rokmi az
bridge som ale necitala
inak prave som si objednala knihy z amazonu ale asi som urobila peknu blbost a objednala si to z uk a az potom som zistila ze to tam je drahsie
ja odporúčam určite The Atonoment, tak strašne sa mi to páčilo a tak hrozne desivo ma to poznačilo...obávam sa, že nikto sa ku mne nepridá, ani po prečítaní, lebo sú to veľmi subjektívne pocity bez akejkoľvek objektivity, kritiky a porovnávania s inými dielami netreba mi to
@4 Burlivé výšiny mám doma v angline a som kdesi v polke, ale až tak ma to nebaví - Jana Eyrová sa mi páčila viac. V mnohých prípadoch sú knihy v originále oveľa lepšie ako ich preklady, tiež to sledujem...
@6 Presne, aj ja som na to až nedávno prišla, že co.uk to má predražené, lebo ide len o obyčajnú pobočku normálneho Amazonu com... ja som si objednala z com. tri knihy (aj mi došli) a ešte dalšie štyri (ale to len nedávno, ešte ich nemám). Musím zárobok z brigády nejako zužitkovať . Aké knihy si si objednala??
@9 ano kupil som ich v bystrici
mňa na celom príbehu zaujala jedna jediná a najpodstatnejšia vec: celé stáročia sa omieľa téma lásky, a Pokání ukazuje "iba" ďalší ľúbostný príbeh, ktorý tu doteraz nebol v takej podobe, situácii...prirodzená, krásna, divá jednoduchosť vždy bude v predstihu pred komplikovanosťou a môžu sa ísť všetci ťažkí čitatelia, mešťania, rečníci, celá pospolitosť sveta potrhať
@0 tem mazov je dobry
a kolko to ma vlastne dielov?
20 skus, jeden kamos vravi ze je to dost dobre, ja som z toho moc necitala
Priznávam že v angličtine som veľa kníh nečítala, zvyčajne len keď som nejakú knihu priam potrebovala k životu a ešte nehrozilo že by bola v blízkej budúcnosti dostupná v češtine alebo slovenčine
Ale angličtinárka teraz na výške mi odporúčala čítať v angličtine, takže sa do toho asi v blízkej budúcnosti zase pustím
A pre Bratislavčanov: V Eurobooks (aspoň myslím že to bolo tam) sa dajú objednať knihy aj cez kníhkupectvo, napíšeš si čo chceš a oni ti to dovezú s najbližšou várkou kníh (Info od sesternice, ktorá to už párkrát využila)
A teraz sa chystám na Draculu.