Ahojte, zháňam nejakú dobrú knihu po anglicky Najlepšie jednoduchá, nie dlhá - ale so zaujimavým dejom. A ešte aj miesto kde sa takéto knihy dajú kúpiť. Sa mi zdá že som regál s cudzojazyčnou lit. videla v Panta Rhei ale myslím že to boli len učebnice.
v PR maju aj anglicke knihy,vsak som si tam kupoval Harry Potter 3-celkom lahka anglicka kniha,za par dni zlusknuta niekedy po nej siahnem este raz...popr.alice in wonderland
Môžeš sa poobzerať aj po antikvariátoch, aj tam sa dá dobre vybrať, tiež som si tam kupovala knihu v angličtine, aj keď dosť zložitú, ešte som sa k nej nedostala
@jessiqa ja teraz čítam od Nicholasa Sparksa "The Notebook" v angličtine a kupila som si ďalšiu jeho knihu "Message in a bottle" (má aj iné knihy). Veľmi dobre sa mi to číta a myslím, ž eby sa ti to taktiež dobre čítalo.
alice in wonderland je tazka kniha ak ju necitas prvoplanovo..
v kazdom co i len trocha lepsom knihkupectve by mali mat ediciu penguin co je vlastne klasicka literatura v skratenej podobe. mas tak vsetky svetove romany v skretenej verzii, tie knihy su presne urcene pre ludi, ktori sa ucia citat po anglicky.
su odstupnovane 1 je pre zaciatocnikov atd. ak uz si mala anglinu, co predpokladam ze hej, skus 3 alebo 4.
a som si skoro ista ze ich maju aj v knizniciach.
cely roman by som nekupovala ako v podstate citatel zaciatocnik.
alice in wonderland je brutálne ťažká angličtina, pokým to ovšem nie je dáka zjednodušená verzia... mám doma, prečítala som si prvú stranu, že ok, na tieto vetné konštrukcie moja english teda rozhodne nepostačuje...
hmmm... veď ok, to nik netvrdí tak či tak, nikdy som sa na to hlbšie nepozerala... chcela som si proste len prečítať niečo s tým, že sa niečo naučím (z jazyka) a toto mi prišlo ako niečo, čo trochu poznám, že to bude fajn... no... tak inokedy
@popolcek - Shakespeare je síce super, ale odporúčať ho niekomu, kto chce tipy na ľahké knihy v angličtine mi príde trochu off-topic Ale každopádne... fakt to je zážitok, práve máme do školy lúskať jednu hru za týždeň, a tak na tom celkom fičím
autorka fóra, spomínany Harry Potter a potom knihy ako Narnia, ďalej samozrejme Twilight fenomén je písaný veľmi jednoduchou angličtinou, ale neviem, či by som to zaradila zrovna do kolonky literatúra, kt. odporúčam ... všeobecne si vyberaj veci, čo ťa (trebárs aspon žánrovo) bavia aj v slovenčine a vieš, že pri tom zotrváš a nebude ťa to otravovať, v začiatkoch čítania v cudzom jazyku je dôležité mať to nadšenie, inak je to silené a to je celé zle...
v PR teda ze maju riadne vela anglickej literatury. a Penguin Books, tak tie maju aj roznu narocnost.. alebo v BA na Obchodnej otvorili uzasnu pobocku Martinusu a tam mas velmi velky vyber.
@inkheart nuž... popravde potom nemám čo odporúčať, snáď možno nejaké príbehy z učebníc, alebo možno ešte nejaké tie viktoriánske romány... neviem čo sa u autorky fóra považuje za ľahšie čítanie... tak som skúsila no
Majú tam rôzne knihy aj podľa levelov náročnosti, ďalej aj veľa iných kníh, románov, množstvo učebníc, slovníkov - všetko v Aj. Dá sa aj objednať a pokiaľ do predajne, tak sa neplatí ani poštovné. Ja som tam už pár kníh kúpila aj objednávala a mám iba dobré skúsenosti.
V PD sú v Panta Rhei majú všelijaké knihy v anj., viac sa tam pokukaj Sú tam asi dva regále a je tam od pottera cez shakespeara od najjednoduchšch po ťažšie levely.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
v kazdom co i len trocha lepsom knihkupectve by mali mat ediciu penguin co je vlastne klasicka literatura v skratenej podobe. mas tak vsetky svetove romany v skretenej verzii, tie knihy su presne urcene pre ludi, ktori sa ucia citat po anglicky.
su odstupnovane 1 je pre zaciatocnikov atd. ak uz si mala anglinu, co predpokladam ze hej, skus 3 alebo 4.
a som si skoro ista ze ich maju aj v knizniciach.
cely roman by som nekupovala ako v podstate citatel zaciatocnik.
» www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp...
alebo si objednaj cez net.
ja by som si prečítala túto
» www.amazon.com/Just-Dont-Fall-...
hmmm... veď ok, to nik netvrdí tak či tak, nikdy som sa na to hlbšie nepozerala... chcela som si proste len prečítať niečo s tým, že sa niečo naučím (z jazyka) a toto mi prišlo ako niečo, čo trochu poznám, že to bude fajn... no... tak inokedy
autorka fóra, spomínany Harry Potter a potom knihy ako Narnia, ďalej samozrejme Twilight fenomén je písaný veľmi jednoduchou angličtinou, ale neviem, či by som to zaradila zrovna do kolonky literatúra, kt. odporúčam ... všeobecne si vyberaj veci, čo ťa (trebárs aspon žánrovo) bavia aj v slovenčine a vieš, že pri tom zotrváš a nebude ťa to otravovať, v začiatkoch čítania v cudzom jazyku je dôležité mať to nadšenie, inak je to silené a to je celé zle...
ale predvčerom som videla v autobuse jednu čítať Pocahontas v angličtine, tak som si kúsok prečítala tiež a to bolo úplne ľahké
Majú tam rôzne knihy aj podľa levelov náročnosti, ďalej aj veľa iných kníh, románov, množstvo učebníc, slovníkov - všetko v Aj. Dá sa aj objednať a pokiaľ do predajne, tak sa neplatí ani poštovné. Ja som tam už pár kníh kúpila aj objednávala a mám iba dobré skúsenosti.
inak odporúčam všetky potterovky v angličtine...a s jednoduchým dejom? the red hat club, kiss before dying, pride and prejudice...
mám v počítači knihu Forest Gump po anglicky, s jednoduchým dejom je to zaujímave a nie ani ťažké
ak by si chcela napíš TS prepošlem ti to