Aký máte vzťah ku knihám? Čítate málo, zriedkavo, každý týždeň? Čítate aj knihy alebo len časopisy, noviny a letáky? čo si myslíte, má čitateľ oproti nečitateľovi výhodu, alebo nie?
snazim sa citat ked mam volny cas, len skoda ze som casto taka unavena, ze ho radsej prespim
a ma vyhodu podla mna urcite, vidim to na svojich spoluziakoch, ktori ked maju prerozpravat nejaky clanok vlastnymi slovami, tak sa stazuju ze oni sa nebudu ucit nejake clanky naspamat ( na anglictine, ucitelka tym chce asi dosiahnut aby sme sa naucili a aj pouzivali slova a slovne spojenia z clanku), no neviem ci je to ucenie naspamat, podla mna je prirodzene ze ked nieco precitam tak si z toho aj nieco zapamatam, ale tak ked niekto precital za cely zivot len citanku tak asi nie
Pozitívny
Čítam každý deň, jednak kvôli oboru čo študujem jednak kvôli tomu, že ma to baví
Čítam knihy a časopisy/noviny len tie ktoré sú nejak spojené s tým čo študujem
A hej, ten čo číta určite výhodu má oproti tomu čo nečíta - lepší písomný prejav, slovná zásoba, atď.
Milujem knihy
No v posledné týždne mám na ne fakt minimum času, no aj tak snažím prečítať aspoň 2-3 knihy mesačne (keď mám čas, tak aj 2 knihy týždenne... )
a časopisy nečítam vôbec, noviny tiež nie..
Kebyže sa mám rozhodnúť medzi anime a knihami tak sa nehorázne rozplačem a idem čítať mangu. Musím mať obdobia odvykačky takže jeden mesiac pozerám len anime, druhý mesiac čítam len knihy a na striedanie. Časopisy/noviny nečítam vôbec. Akurát možno dedinský spravodaj na wc.
Citam v pohode hlavne clanky na internete a nerada drzim knihu lebo je to nepohodlne ale tak ked je super tak to stoji za to. Len casto uz tlacene neviem najst super. Ostalo to v mojom detstve.
čítam rada ale v poslednej dobe málo. ale ono je to také že mám obdobie ked ma to chytí tak čítam každý deň , inokedy zase aj mesiac nič. a väčšinou za deň prečítam len pár kapitol. nerada čítam pridlho a privela lebo rada si ten pôžitok z dobrej knihy čo najviac predlžujem
@8 a to som hovorila o knihách. inak noviny a také nezvyknem čítať ... kedsi nejaké časáky, ale to nebolo zrovna najlepšie čítanie. len kraviny asi ako teraz čítavam na nete v článkoch. ale rada si prečítam nejaké múdre blogy k určitým politickým témam....
knihy považujem za dôležitú súčasť (môjho) života, pre mňa je to únik z reality (čítam fantasy) a jeden z mála spôsobov ako viem zabudnúť na problémy...
kedysi som dal zhruba jednu knihu za týždeň, najmenej.
teraz už čítavam hlavne články po weboch, lebo už dávnejšie nejak... začal byť problém nachádzať knihy čo by ma zaujali, ono... viem že existujú, mám aj nejaké tipy ktoré by to mohli byť, ale tak nejak mi ...nestoja za zháňanie, neviem prečo.
v dobe keď som len vošiel do predsiene bytu, prezrel názvy v poličke a vytiahol niečo čo znelo zaujímavo, to bolo jednoduchšie.
tak ja som zvykol hlavne zamlada citat strasne vela, teraz uz menej lebo na to nemam velmi cas. Ak citam tak citam dost impulzivne, to je knihu za jeden-dva dni. Vacsinou citam svetovu klasiku, ale zo zvedavosti som precital aj take ako 50 shades ci twilight. Hej stali za hovno, ale naucili ma ze ked si pekny a bohaty, ta mozes vsetko (u zien) no a hej casto ked sa z niekym rozpravam tak prirovnavam k postavam, situaciam z knih, ale malokto mi potom rozumie
Veľmi rada čítam, milujem knihy Ale časopisy, články na nete a tak nečítam takmer vôbec - klebety ma nezaujímajú a vlastne moc ani nejaké novinky z aktuálneho diania. Knihy sú úžasné, čítam ich od detstva a vždy ma inšpirovali, motivovali, napĺňali. Chodím inak aj na jednu skvelú československú stránku o knihách, našla som si tam množstvo tipov na čítanie, odporúčam: » www.databazeknih.cz/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a ma vyhodu podla mna urcite, vidim to na svojich spoluziakoch, ktori ked maju prerozpravat nejaky clanok vlastnymi slovami, tak sa stazuju ze oni sa nebudu ucit nejake clanky naspamat ( na anglictine, ucitelka tym chce asi dosiahnut aby sme sa naucili a aj pouzivali slova a slovne spojenia z clanku), no neviem ci je to ucenie naspamat, podla mna je prirodzene ze ked nieco precitam tak si z toho aj nieco zapamatam, ale tak ked niekto precital za cely zivot len citanku tak asi nie
Čítam každý deň, jednak kvôli oboru čo študujem jednak kvôli tomu, že ma to baví
Čítam knihy a časopisy/noviny len tie ktoré sú nejak spojené s tým čo študujem
A hej, ten čo číta určite výhodu má oproti tomu čo nečíta - lepší písomný prejav, slovná zásoba, atď.
No v posledné týždne mám na ne fakt minimum času, no aj tak snažím prečítať aspoň 2-3 knihy mesačne (keď mám čas, tak aj 2 knihy týždenne... )
a časopisy nečítam vôbec, noviny tiež nie..
veľa
stále
od kedy si pamätám
čítam hlavne knihy,alebo časopisy/noviny o knihách, no raa si prečítam aj iný časopis
mimo toho citam uz len komiksy
teraz už čítavam hlavne články po weboch, lebo už dávnejšie nejak... začal byť problém nachádzať knihy čo by ma zaujali, ono... viem že existujú, mám aj nejaké tipy ktoré by to mohli byť, ale tak nejak mi ...nestoja za zháňanie, neviem prečo.
v dobe keď som len vošiel do predsiene bytu, prezrel názvy v poličke a vytiahol niečo čo znelo zaujímavo, to bolo jednoduchšie.
Nie je čitateľ ako čitateľ. Človek, čo číta vyslovene len diela typu Twilight a 50 Shades má sotva intelektuálne navrch od niekoho, kto nečíta vôbec.
neviem ale páči sa mi výrok
"Som čitateľ, nie preto, že nemám vlastný život ale preto, že som sa ich rozhodol prežiť niekoľko."