Ahojte, potrebovala by som poradiť nejakú fantastickú knihu..... Väčšinou tie čo si vyberiem sú po 50 tich stanách stále nezáživné, tak ak by ste mali nejaký dobrý tip, prosím poradte!!!!
@barca1779 no ja práveže knihy nečítam, iba tie som mal prečítané, čo boli na povinné čítanie za mojich čias také, že Otec Goriot je moja naj napríklad
Mna zaujalo Meno vetra od P. Rothfussa. Kniha je totalne roztahana, ale nemohla som prestat citat. Este celkom dobra kniha pre mna bola Anjeli a demoni od D. Browna, aj ked by som polovicu z nej vyskrtala. A najviac ma ocarila kniha Fantom opery od S. Kay, ale to nezozenies uz nikde
ja milujem knihy od Dicka Francisa, su to detektivky, vecinou z prostredia konskych dostihov.... a potom tiez Jack London, ale pribehy z aljasky, nie z mora. ked som mensia bola strasne som ficala na Troch patracoch, to boli uplne genialne knihy
ja by som ti poradila Hitchcocka..jeden pribeh cca 15 stran..musis si ale pockat na poslednu vetu tie v jeho pribehoch vsetko zmenia..preto ich mam tak rada..
@magorka artemis fowl je uzansy tesim sa kedy konecne bude prelozeny najnovsi diel, cital som zevraj Colfer povedal ze toto nebude posledy diel a uz by mohol aj film konece vyjst
@stenatko spolocenstvo piatich je velmi dobra seria knih, bol som do toho hrozne zazraty, dufam ze posleda cast bude coskoro dopisana a rychlo prelozena do slovenciny
sapkowski bol spomenutý, pripájam sa... veža bláznov je síce prvá časť trojky, a tamtie sú otravne historické, ale stačí, keď hentú začneš a neprestaneš do konca len neviem, či je to vhodné pre 13 ročných, najmä tie úvodné strany teda to Vajce a ja by som skôr odporúčala, to som čítala v 15tich asi
a sebe si odtrhnem hlavu, keď si už tento rok nezoženiem Zaklínača
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@loveistheanswer mno nevadi, mas nejaku oblubenu??????
Mal to byť pekný život
Kvety v podkroví
Anjel
Vajce a ja
no bolo ich viacej, ale teraz si nespomínam
a inak čo ja viem, asi Jašíka a Námestie sv. Alžbety by som odporučila, alebo Hvoreckého Eskortu
Pre 13 rocne dievca dobre citanie podla mna
» www.martinus.sk/?uItem=48737...
proste uzasna kniha
Veronika sa rozhodla zomrieť
Pýcha a predsudok
...
aľebo
Orwell - Hold Katalánsku
Remarque - Čierny obelisk
(tieto dve asi je ale dosť ťažko zohnať)
Traja Kamaráti, Na západe nič nové, Čas žitia a čas umierania
@stenatko spolocenstvo piatich je velmi dobra seria knih, bol som do toho hrozne zazraty, dufam ze posleda cast bude coskoro dopisana a rychlo prelozena do slovenciny
a ja milujem Roalda Dahla.. čokoľvek od neho je super ! ...
a sebe si odtrhnem hlavu, keď si už tento rok nezoženiem Zaklínača
reynewan dajak tak sa volal... no lancelot a spol. mali konkurenciu