Zdravim, je mozne ze som sa stal obetou podvodu. Potreboval by som zistit meno majitela tohto telefonneho cisla ( 0949456128 ) po pripade aj adressu, tak tiez mam k dispozicii aj emailovu adresu ( funny13@centrum.sk ) ...
@drejka z toho dovodu lebo skada je 60 euroa riesit to nikto nebude, mam aj cislo bankoveho uctu.... vseko sa da len staci niekoho z O2 alebo VUB co mi to pozrie aj sa odmenim....
Hej... Inak, s podobným som mala skúsenosť, že my niečo akože "predali" a nedostalo sa to ku mne... Ale ja som vedela kto je ten človek a - môj milovaný ocinko to z neho "vytĺkol" - ...
Skús ísť na políciu, ak budú ochotný povedia Ti koho to číslo je, oni to ľahko môžu zistiť.
pokial nemáš známosti tak Ti to číslo nikto nezistí.. sú oveľa vážnejšie prípady kedy ajtak čísla neposkytli.. skôr by som sa zameral na tú banku, ale hlavne čím skôr, vraj tam existuje istá doba kedy môžu tie peniaze ešte spätne strhnúť..
A čo sa týka bazošu treba si dávať pozor a vedieť ako na to.. nakupujem cez neho už roky, občas aj predávam a nikdy sa mi nič nestalo.. takže netreba hneď odsudzovať..
lenže postih pre pracovníka banky alebo operátora za neoprávnené poskytnutie osobných informácií (kam presne táto tvoja požiadavka spadá) je vyhadzov (robil som v orangei, viem to), takže pochybujem že by si sa danému človeku vedel odmeniť tak aby mu to za to stálo.
je fakt že polícia by sa ti s tým asi vysmiala, ale:
máš mail a číslo, takže si od neho asi niečo "kúpil" cez net, napíš najprv danej stránke na ktorej si inzerát našiel, oni to riešiť budú, ak majú ako.
druhá vec, rieš to so svojou bankou. obom týmto inštitúciám si v podstate "platiaci klient", takže je vysoko v ich záujme to riešiť už len z princípu, bez ohľadu na to o akú malú sumu ide.
ako povedal @martin182 ak si posielal peniaze prevodom na ucet, kontaktuj banku. Ta bude kontaktovat banku prijemcu a do mesiaca mas svoje peniaze spat.
Policia taketo veci neriesi, kedze ide o priestupok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Skús ísť na políciu, ak budú ochotný povedia Ti koho to číslo je, oni to ľahko môžu zistiť.
treba ti len spoznať niekoho kto robí v O2 a hneď budeš vedieť
A čo sa týka bazošu treba si dávať pozor a vedieť ako na to.. nakupujem cez neho už roky, občas aj predávam a nikdy sa mi nič nestalo.. takže netreba hneď odsudzovať..
"aj sa odmením"
lenže postih pre pracovníka banky alebo operátora za neoprávnené poskytnutie osobných informácií (kam presne táto tvoja požiadavka spadá) je vyhadzov (robil som v orangei, viem to), takže pochybujem že by si sa danému človeku vedel odmeniť tak aby mu to za to stálo.
je fakt že polícia by sa ti s tým asi vysmiala, ale:
máš mail a číslo, takže si od neho asi niečo "kúpil" cez net, napíš najprv danej stránke na ktorej si inzerát našiel, oni to riešiť budú, ak majú ako.
druhá vec, rieš to so svojou bankou. obom týmto inštitúciám si v podstate "platiaci klient", takže je vysoko v ich záujme to riešiť už len z princípu, bez ohľadu na to o akú malú sumu ide.
Policia taketo veci neriesi, kedze ide o priestupok.