Ahoj, používate niekto kokosový olej? Ak áno, načo ho používáte, ako pomaha/nepomáha?
Ja som si vypýtala od Ježiška kvôli vlasom, lebo mám dosť krepovité a rozstrapkané. Potrebovala by som poradiť, na ako dlho je dobré si ho dávať na vlasy pred umytím (h
Ahoj. Pouzivam ho na smazenie ale je dobry na vela veci, pravdepodne jeden z najzdravsich olejov, nemas nim co pokazit ale nepouzivam ho na to co ty, takze ti v tomto smere neporadim. Kazdopadne velmi pekny darcek
Ja mám kokosový olej už dlhšie, super pomáha, ale ja ho vždy zabudnem užiť. Občas keď viem, že celý deň nikam nejdem a že večer si umyjem hlavu, tak si ho dám na vlasy a paru hodín nechám vlasy od oleja. Občas si ho dám po umytí veľmi málo na končeky. Používam ho aj na kožu okolo nechtov a občas na tvár, keď ju mám veľmi vysušenú.
hlavne ho dávaj na vlhké vlasy, olej vodu vo vlasoch zadržiava, nedodáva ju. inak ho používam namiesto pleťového a telového krému, sem-tam na končeky po umytí, ale na to mám teraz iné oleje tak hlavne ako pleťový krém. a je skvelý aj ako lubrikant :happy:
a čo sa tých vlasov týka, tak tá hodina je myslím, že v pohode.
a po umytí - keď som mala ozaj suché končeky a dala som si ho len troška, tak sa pekne vsiakol, ale odporúčam to skúsiť niekedy, keď nikam nepôjdeš, aby si videla, čo na to tvoje vlasy
ja ho používam na vlasy aj pleť prvý mesiac som mala super vlasy ,ale potom prestal účinkovať a dávala som si ho pred kúpaním na konce vlasov (dala na hlavu sáčok - aby sa vytvorilo teplo a dostal sa hlbšie do vlasov) a aspoň 30minút som ho mala vždy (mala som ho raz 3h ale to som bola na stacionarnom bicykli )
dokonca som ho už aj jedla :ble: ,ale to kvôli diéte .... a na kožu som si ho dávala iba na veľmi suché miesta kedže na moju pleť je príliš mastný (t.j. koleno , lakeť a pery :-S ) moja sestra si s ním "trela" zuby ako možno má o trošičku (ale fakt trošičku) bielšie zuby - ale zas to neškodí zubom
Počula som, že vraj je dobrý aj na akné. Avšak ja mám pokožku prirodzene mastnejšiu a neschcem si to ešte zhoršovať. Nemáte s týmto niekto skúsenosť? A v DM to je značka das gesund plus? Alebo?
@karlye mňa zbavil aj mastnej pokožky keď som si ju nenatierala ničím tak som ju mala veľmi mastnú a keď som si začala dávať olej tak je úplne v normále a nerobia sa mi ani vyrážky
dávala som si ho na celú tvár ráno, pod mejkap, a ďaleko mám od dobrej pleti, a nezhoršilo mi to nič. ale na druhej strane ani nezlepšilo. s dm-ky mám, a nepripadá mi veľmi dobrý, skúsim ešte inú značku keď tak...
@21 teda chcela som tým povedať, že nemala som ani predtým dobrú pleť, dosť problematickú a zmiešanú. ňe, že z toho oleja mám ďaleko od dobrej pleti .)
@megane nebude to práve v tom, čo písala @caramelbiscuit v @6 ? že treba dávať na vlhké, nie suché vlasy.. alebo dávaš na vlhké a aj tak vysúša? vymývaš so šampónom?
ak môžem poradiť kokosové oleje z DMky a oných drogérii su hrozne drahé, len minule mi kamoška ukazovala uplne mali kelimok za 3 eurá, dá sa zohnať aj oveľa oveľa lacnejšie...
@megane nie každému kokosový olej sadne, mne tiež nerobí dobre na vlasy, na tie radšej použijem olivový alebo mandľový ale na pokožku mi sedí perfiš @willbebetter skúšala mne tiež nesedeli tie z obchodu no a toto je parádne síce trošku steká keď sa ho dá moc ale maže ostošesť navyše má antimykotické účinky takže o dôvod viac ho používať
ja si ho davam na konce vlasov, ale predtym som pouzivala jojobovy olej a zda sa mi ze bol o dost lepsi, ale ako citam @6 tak mozno v tom bude chyba, lebo ho davam na suche vlasy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A palacinky na kokosovom oleji sú najlepšie
a čo sa tých vlasov týka, tak tá hodina je myslím, že v pohode.
a po umytí - keď som mala ozaj suché končeky a dala som si ho len troška, tak sa pekne vsiakol, ale odporúčam to skúsiť niekedy, keď nikam nepôjdeš, aby si videla, čo na to tvoje vlasy
hej kokosovy olej je super, pomaly ale isto mi dava do poriadku vlasy mam suche a krepovite/slamoidne a pomaha to pomaly
ja si ho dávam na vlasy na celú noc párkrát za mesiac
dávala som si ho na celú tvár ráno, pod mejkap, a ďaleko mám od dobrej pleti, a nezhoršilo mi to nič. ale na druhej strane ani nezlepšilo. s dm-ky mám, a nepripadá mi veľmi dobrý, skúsim ešte inú značku keď tak...
@willbebetter skúšala mne tiež nesedeli tie z obchodu no a toto je parádne síce trošku steká keď sa ho dá moc ale maže ostošesť navyše má antimykotické účinky takže o dôvod viac ho používať