mam taku krabičku original na suplementy tam ich mam podľa dni naskladane alebo ak ich je veľa tak len na jeden deň rozdelene po celej krabičke, ale momentalne len cečko a ešte zvyšky glutaminu a kreatinu čo som vyhrabal keď som vyhdzoval nepotrebne pixle
občas b-komplex, v zime nejaké multi, alebo c-čko...
čo ja viem, mi to príde dosť choré, aby sa človek napchával 30timi vitamínovými tabletkami denne a tvrdil, lebo je to "zdravé"... -.- vitamín v tabletke nikdy nenahradí prírodný vitamín, a hento mi už príde ako fanatická posadnutosť "zdravou" výživou...
to radšej budem denne žuť ovocie a zeleninu a biopotraviny.
@leilla tebe príde choré keď sa niekto napcháva vitamínmi, mne príde zvláštne, že tak niekto nerobí..
nevravím že využiteľnosť vit, v tabletkách je 100% ale určite nie je zanedbateľná. Dnešná strava-ovocie a zelenina neobsahujú ani zďaleka toľko živín ako kedysi a už vôbec nie toľko, aby pokryli dennú potrebu organizmu. Keďže v potrave prijímame čoraz viac jedov(a ďalších medziproduktov ich degradácie), umelých prísad a éčiek, naše telo potrebuje antioxidanty na ich odstraňovanie.
Ale telo mladého človeka znesie veľa, tak skúšajme že koľko.
Len tak na zamyslenie-rakovina sa považuje vlastne za neukončený regeneračný proces(chyba pri regenerácií tkaniva, v dôsledku jeho častého poškodzovania voľnými radikálmi) tak aj tam sa dá hľadať príčina tak masívneho "rozkvetu" tohto ochorenia v súvislosti s vyššie spomínaným..
Nechcem nikoho presviedčať, ani sa hádať a už vôbec tvrdiť čo je choré a čo nie
ja nevravím, že tie vitamíny nejem, keď zjavne cítim, že mi nejaký ozaj chýba... ale paranoja ako prevencia proti rakovine, to je už na mňa naozaj moc. ale keď tomu veríš, a keď si tak spokojná, tak v pohode, ja ti to neberiem.
len sťažovať sa, koľko Ečok a umelín žerieme v normálnej strave, a potom to vyrovnávať tabletkami, ktoré sú v mojich očiach tiež do istej miery produkt nejakej chémie (nevravím, že to tak naozaj je, iba, že to tak vnímam), je podľa mňa úplne od veci.
tak ja si proste furt dám radšej čerstvé ovocie a zeleninu z našej záhrady, biely jogurt a pohár mlieka... z krabice
ja nemusím veriť, ja viem .. keby máš aspoň základy fyziológie,imunológie a biochémie tak by si sa na to pozerala určite inak...ono ľuďom čo o tom nemajú ani najmenší šajn(a hlavne ten odborný) to možno príde ako paranoja, alebo teda minimálne tebe ..nemám ani najmenšiu chuť ani ambíciu presviedčať ťa o niečom..ani komentovať tvoje predstavy o "chémií"...
týmto by som to uzavrela ..nemá zmysel dohadovať sa..lebo veď každý si aj tak bude veriť tomu čomu chce ..
lebo fyziológia, imunológia a biochémia patrí k všeobecnému rozhľadu... -.-
šak ja sa rada niečo nové naučím, ja som tomu celkom otvorená, a aj si dokážem priznať, že sa mýlim. ale keď si to hentak uzavrela, tak to tým pádom nič na mojom "rozhľade" nemení.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
17 tabletiek denne O.ô wtf
Namiesto vitamínov v tabletkách radšej jem viac ovocia a podobne.
ked som v cr je toho viac(+ vapnik s vit. K, DMAE, kremík )
ked clovek vie, kolko vit. a mineralov obsahuju sucasne potraviny, tak pochopi, ze doplnky vyzivy su potrebne...
vápnik, mega C
ešte aj za vitamíny aby som niekomu platil, to určite (ach)
staci si najst odborne clanky zamerane na vyzivu,..
glutamin je dobry skor na lepsiu regeneraciu po treningu.
Btw preto len 6, lebo mam taky kruty multivitamin-mineral-klbovku-imune support v jednom
no boh ma obdaril velmi nizkou tvorbou testosteronu ,tak aspon takto
Nie mam Orange triad
Momentálne užívam zinok, betakarotén a 3-omega, nezabúdam však ani na dopestovanú zeleninu a ovocie.
občas b-komplex, v zime nejaké multi, alebo c-čko...
čo ja viem, mi to príde dosť choré, aby sa človek napchával 30timi vitamínovými tabletkami denne a tvrdil, lebo je to "zdravé"... -.- vitamín v tabletke nikdy nenahradí prírodný vitamín, a hento mi už príde ako fanatická posadnutosť "zdravou" výživou...
to radšej budem denne žuť ovocie a zeleninu a biopotraviny.
od dnes už aj BCAA, ma zlakal pekny obal
nevravím že využiteľnosť vit, v tabletkách je 100% ale určite nie je zanedbateľná. Dnešná strava-ovocie a zelenina neobsahujú ani zďaleka toľko živín ako kedysi a už vôbec nie toľko, aby pokryli dennú potrebu organizmu. Keďže v potrave prijímame čoraz viac jedov(a ďalších medziproduktov ich degradácie), umelých prísad a éčiek, naše telo potrebuje antioxidanty na ich odstraňovanie.
Ale telo mladého človeka znesie veľa, tak skúšajme že koľko.
Len tak na zamyslenie-rakovina sa považuje vlastne za neukončený regeneračný proces(chyba pri regenerácií tkaniva, v dôsledku jeho častého poškodzovania voľnými radikálmi) tak aj tam sa dá hľadať príčina tak masívneho "rozkvetu" tohto ochorenia v súvislosti s vyššie spomínaným..
Nechcem nikoho presviedčať, ani sa hádať a už vôbec tvrdiť čo je choré a čo nie
ja nevravím, že tie vitamíny nejem, keď zjavne cítim, že mi nejaký ozaj chýba... ale paranoja ako prevencia proti rakovine, to je už na mňa naozaj moc. ale keď tomu veríš, a keď si tak spokojná, tak v pohode, ja ti to neberiem.
len sťažovať sa, koľko Ečok a umelín žerieme v normálnej strave, a potom to vyrovnávať tabletkami, ktoré sú v mojich očiach tiež do istej miery produkt nejakej chémie (nevravím, že to tak naozaj je, iba, že to tak vnímam), je podľa mňa úplne od veci.
tak ja si proste furt dám radšej čerstvé ovocie a zeleninu z našej záhrady, biely jogurt a pohár mlieka... z krabice
@catmartina
ja nemusím veriť, ja viem .. keby máš aspoň základy fyziológie,imunológie a biochémie tak by si sa na to pozerala určite inak...ono ľuďom čo o tom nemajú ani najmenší šajn(a hlavne ten odborný) to možno príde ako paranoja, alebo teda minimálne tebe ..nemám ani najmenšiu chuť ani ambíciu presviedčať ťa o niečom..ani komentovať tvoje predstavy o "chémií"...
týmto by som to uzavrela ..nemá zmysel dohadovať sa..lebo veď každý si aj tak bude veriť tomu čomu chce ..
lebo fyziológia, imunológia a biochémia patrí k všeobecnému rozhľadu... -.-
šak ja sa rada niečo nové naučím, ja som tomu celkom otvorená, a aj si dokážem priznať, že sa mýlim. ale keď si to hentak uzavrela, tak to tým pádom nič na mojom "rozhľade" nemení.
Ja užívam horčík spolu s B6, potom vlastne celý komplex B vitamínov, omega 3 a kolagén spolu s MSM na kĺby. A ešte Imunoglukan.
ale súhlas, že lecitín je lepší