2 a viac sa nechystám..a myslím že večina už vie o kom tie knihy boli ...no a to budú úškrny v škole ked sa ma učka v škole spýta co som prečítala cez prázky loool ...ešte jej ie knihy prinesem
okolo 8? ale to je aj tak málo, veď dva mesiace,... keby som od rána do večer každý deň v kuse čítala, tak to vynásobím dvoma a mám počet kníh za prázdniny
jednu celu a z druhej mi chyba uz len jedna kratucka kapitolka a vazne genilane knizky to boli... ale aj tak mi to trvalo mimoriadne dlho sak v lete casu neni nikdy... boli to knizky od hiraxa a su vazne uzasne odporucam..
chcem si este pozicat z kniznice od Tolkiena Hurinove deti a este chcem Eragon, Eldest a Brisinger precitat, len nikdy sa mi nepodari ich najst v kniznicy, vzdy su pozicane
Šetkých Potterov (7) + asi ďalšie 4...tento rok to bolo dosť málo som skoro stále presedela pri compe...najlepšie bolo asi Atramentové srdce (samozrejme okrem Pottera 6)
@sisska aspon si ich zohnala...ja ani vsetky nie mam Chalupku strycka Toma, Zivnost pani Warrenovej, Sons and lovers a Sophinu volbu som uz vratila, a Amsterdam som ani nezohnala...
No ale je to takých desať Keby som nežičla Harryho Pottera kamošovi, tak osemnásť A jednoznačne bola a vždy bude najlepšia kniha Pokánie od Iena McEwana...
no bude to cez 15 urco.. a to len preto ze som v polke leta zacal citat po anglicky.. a ono to ide asi tak 3x pomalsie ako po slovensky/cesky nemam skill
vy ste tolko toho prečítali..kks sa hambím že len dve ..ale zasa na druhú stranu ja dokážem z dvoch kníh prerozprávat na 8 ...tak naša učitelka Bude mat radost ..
@Kikusha138 A walk to remember to si chcem pozrieť..ale tak nikdy nevyjde čas juuj..tak po anglicky by som nečítala. to by som asi nedokázala resp. nič nepreložila
Fuu, takže Mechanický pomaranč, Bol som dlho preč, Na ceste, Poštovný úrad, Raňajky u Tiffanyho, Portrét Doriana Graya, Bitúnok č. 5, čižee 7 a ešte dve snáď dám v nasledujúcich nudných pracovných dňoch A všetky sa mi lúbili!
@naty009 ja som nezohnala všetky, resp. som ani nehľadala, čítala som Sophia´s Choice a in Cold Blood a doma mám Chalúpku strýčka Toma a hrozne sa mi do toho nechce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
Ken Folett - Ostrov búrok (odporúčam všetkým WWII-fanatikom)
David Herbert Lawrence - Milenec lady Chatterleyovej (instant favourite)
Vladimir V. Ustinov - Pravda o Kursku (ja krava som myslela, že to bude o tej bitke, nie o ponorke..aj tak veľmi zaujímavé)
Honoré d"Balzac - Evina dcéra (dej si vôbec nepamätám, ale veľmi sa mi to páčilo)
Okrem toho asi 600 strán fanfiction, ale to bol z veľkej časti strašný odpad.
čítala som od Anny Adamovej: Na samotu sa neumiera, len to občas bolí...kurevsky
Na lásku sa neumiera, len to občas bolí, kurevsky... naväzujú na seba a sú to super knihy...
a kým mi začne škola, rada by som ešte čo to prečítala..mám niekde z prijímačiek zopár kníh, ktoré som ani neotvorila, napr Truman Capote-Chladnokrvne
a rada by som niečo od Coelha
Anthony Horovitz - Stormbreaker a Point Blanc
asi 3 knihy Traja patraci
chcem si este pozicat z kniznice od Tolkiena Hurinove deti a este chcem Eragon, Eldest a Brisinger precitat, len nikdy sa mi nepodari ich najst v kniznicy, vzdy su pozicane
phillip Car Gomm - Magia druidov a wiccanov
Vladimir nabokov - Lolita
Paulo coelho - Víťaz je sám
Ladislav Nádaši-Jégé - Adam Šangala
Ján Kalinčiak - Púť lásky
Ján Botto - Žltá ľalija
a ešte teraz čítam od Martina Kukučína - Keď báčik z Chochoľova umrie
ale ešte pár ich hádam stihnem prečítať
@lafoncepansy Memento - predloha k filmu?
Inak som prečítala jeden román
David Hermitte- Michael Jackson 1958-2009
Thomas W. Hook- Jacko
háá učka sa pototo od smiechu
J. D. Salinger = Kto chytá v žite
Karel Čapek = Válka s mloky
Joseph Heller = Hlava XXII (na tom teraz frčím, iba nejakých 100 strán som od konca)
+ asi všetky poviedky od Lovecrafta, Poea
jé, Poe a Hlava XXII
Vďaka môjmu veľkemu nadaniu v archivácii zošitov, nemám ani potuchy čo potrebujem k mature...
Nemá tu niekto zoznam povinného maturantskeho čítania? (či to je na každej škole iné?)
maturantské čítanie je vlastne všetko povinné za tie 4 roky
@naty009 ja som nezohnala všetky, resp. som ani nehľadala, čítala som Sophia´s Choice a in Cold Blood a doma mám Chalúpku strýčka Toma a hrozne sa mi do toho nechce
A leto este neskoncilo!