@willbebetter jem naozaj dosť 20- keby som chcela, ale do takých extrémov nemám potrebu ísť. stravujem sa zväčša ovo-zel-pečivo, ktorého mám naobmedzene
od začiatku roka si vediem prehľad ziskov a nákladov všeobecne .. lebo minulý rok som zistil, že tam mám škriatka čo mi z účtu beriem lóve keď spím. Pohybujem sa od 100-200€, stravujem sa sám.
vobec o tomto nemam prehlad, ale je to vela
myslim ze okolo 300E, pricom jem malo a keby neminam na sprostosti ako starbucks, ugo alebo restiky s kamaratmi tak sa vojdem v pohode do 100E
+ neda mi nespomenut ze asi raz za mesiac, niekedy dva razy idem domov a odtial vzdy donesiem kopu jedla
ale u mna je naozaj najvacsia polozka mesacne kava do ruky robi mi to uz takmer vacsiu radost ako nakupovanie kozmetiky a to som myslela ze sa nikdy nestane
myslím že tak 70€
musím sa so všetkým (jedlo, pitie, škola, odievanie sa, rozjebávanie peňazí) zmestiť do 100€ a tých 20-30 miniem určite na iné veci ako papanie)
ale keby môžem papať ako chcem tak isto viac, len nemôžem si to dovoliť no
a nechápem ako niektorí môžu 40€ minúť, veď ja mám pocit že brutálne šetrím. a to jem tak 2-krát denne väčšinou.
keby som velmi setril asi stovku, ale realne 200. Keby som sa mal stravovat v restike 400 a ak by som chodil von chlastat 800. Chlast a cigarety su v Irsku strasne drahe. Keby som sa stravoval ako kulturista, vynechal sracky a alko, dal by som do dvesto. Ale varit zial neviem, tak zijem na jednoduchom nevarenom.
@barb neuvažovala si nad kúpou kávovaru? Poznám ten pôžitok z kávy, ale tie výdavky keď kávu pijes v podnikoch - ako píšeš sú neúnosné pre mňa. Tak som to vyriešila takto a vonku si dám len ak mám s niekym stretko alebo výnimočne sama - aj to mám už vyhliadnute miesta kde je top kávička za lacný peniaz
@willbebetter prosím si ten zoznam, kde je lacná dobra kava!
a tiez to bude vyše 100ky,ale neviem presne, lebo raz za čas odbehnem na lacny obed do mlynskej, raz si poviem že fuck it a mam drahe jedlo, ked som v robote,tam mam zadarmo jedlo, na svojom intraku su to 3é za obed a nerobim si nejake zaznamy, ze kedy-čo-za koľko...ale asi to tento mesiac skusim,nech viem realne,kolko prejem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Takze mesačne miniem asi okolo 30-40 libier len za nejaké sladkosti alebo jedlo ked mam volno.
V Brne je lacno. Niekedy viac, niekedy menej.
myslim ze okolo 300E, pricom jem malo a keby neminam na sprostosti ako starbucks, ugo alebo restiky s kamaratmi tak sa vojdem v pohode do 100E
+ neda mi nespomenut ze asi raz za mesiac, niekedy dva razy idem domov a odtial vzdy donesiem kopu jedla
ale u mna je naozaj najvacsia polozka mesacne kava do ruky robi mi to uz takmer vacsiu radost ako nakupovanie kozmetiky a to som myslela ze sa nikdy nestane
musím sa so všetkým (jedlo, pitie, škola, odievanie sa, rozjebávanie peňazí) zmestiť do 100€ a tých 20-30 miniem určite na iné veci ako papanie)
ale keby môžem papať ako chcem tak isto viac, len nemôžem si to dovoliť no
a nechápem ako niektorí môžu 40€ minúť, veď ja mám pocit že brutálne šetrím. a to jem tak 2-krát denne väčšinou.
a tiez to bude vyše 100ky,ale neviem presne, lebo raz za čas odbehnem na lacny obed do mlynskej, raz si poviem že fuck it a mam drahe jedlo, ked som v robote,tam mam zadarmo jedlo, na svojom intraku su to 3é za obed a nerobim si nejake zaznamy, ze kedy-čo-za koľko...ale asi to tento mesiac skusim,nech viem realne,kolko prejem.
U mňa sa to pohybuje okolo 150€, niekedy aj trochu viac.