podla toho kolko platim...ak je to do 10 eciek a platim napr. za pivo tak do jedneho eura.ak je to jedlo tak 2-3 ecka zalezi od restauracie a spokojnosti
vacsinou nechavam 10-viac ceskych korun (viacej navstevujem rozne podniky v cesku, kedze tu studujem), zalezi to od toho ako som spokojny s obsluhou, jedlom, pripadne hladinou alkoholu
@31 / @popolcek - v spol. etikete sa ale nikde neuvádza, že sprepitné sa má dávať, že je povinné... a keď už, tak rozhodne nie takou formou, akou je to rošírené u nás - teda čašník: "12,70 - zákazník "13"... v slušných podnikoch (vyš. kateg. v zahraničí, dokonca už aj u nás) má personál reštaturácii neraz výslovne zakázané braťsprepitné, prípadne je sprepitné zakalkulované priamo v cenách resp. celk. cene, v mnohých krajinách niečo také vôbec nepoznajú a vniektorých je sprepitné považovné dokonca za urážku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Jedna tetka nám ukradla tri eurá! Čubka jedna tehotná!
samozrejme ked som v zahranici davam viac
niekedy nenechavam nic
a podľa obsluhy
patrí sa to
Ale raz si jeden týpek, čo rozvážal pizzu zobral sám ...
Tak som mu tie 4 koruny nechal, to je asi celkový súčet sprepitného, čo som kedy nechal ...
no, hej. to nám vtedy moc nevyšlo.