predavacka ma nalakala na 4 skla do dvoch okuliaroch. bonus boli dlasie styri skla ale slnecne.dioptricke. no a naco su ti skla bez ramu. cize som si kupil dalsi ram..... ajajaj som to ja ale marnotratny
NIČ, okuliare NECHCEM (a našťastie nepotrebujem), ani keby mi za to platili. Fuj, zavadzia to ako sviňa, naposledy som mala slnečné, keď som bola úplná krpaňa (humus).
striedam okuliare cca. každého trištvrte roka, a neviem si predstaviť, že by som za ne vyhodila viac než 600 (resp., že by ma fotrovci nezakopali na záhrade, keby som prišla s takou požiadavkou).
Momentálne mám celkom nové za 85 €, historicky tretie, dioptrie -1,75 a -2, violet antireflexné šošovky, cylindrickú os si nepamätám
Konečne som sa naučila zaostrovať pri novej optickej mohutnosti, akurát pri menšej bitke mi už stihol istý magor vykriviť rám o také štyri stupne
Ja som za triezvu eleganciu A kedze si veci platim sama tak radsej do tych 100 eur a mam len polky a do dialky, takze ich nosim len na prednasky a ked soferujem doma alebo v bare mi vadia
ja mam obycajne lebo nepotrebujem silne len na citanie a aj to len 3/4 a preto sme za ne dali asi 3000 sk ale kamarat ma armani za 8000sk a vsetci si myslia ze je to fake, tak ich ani nenosi sice su original
do 100 eur co sa tyka slnecnych (konkretne slnecne co mam teraz stali nieco medzi 50-60eur, maju 3 skiel, tasticku na ne, handricku proti zahmlievaniu, vsetky skla vyhovuju armadnym normam - odolaju vystrelu z brokovnice, najdite si na youtube ESS ICE - a maju nehmliacu sa vrstvu). Asi najlepsie ake som si kedy kupil
Dioptricke su rozhodne lepsie a investoval by som do nich viac kludne aj tych 300eur, ale ja nosim sosovky
mala som dioptrie na 3500 a bolo to zbytocne ked ich mam do teraz v sufliku...a v zivote si ich nedam na seba...
a slnecne som mala za 1800 a velmi som si na ne musela davat pozor a tak...a teraz som si kupila za 500 omnoho krajsie...a ked si ich pokazim tk si mozem kupit aj nove ...kedze ja cez leto pokazim aj 10 kusow
to vsetci ste taki bohati, ci co? vyhodit 3 litre Sk za obycajne bryle je pre mna barbarstvo.. nad 66 €/2000 nejdem. kebyze mam tolko prachov na rozhadzovanie, radsej si kupim » www.paganshop.cz/index.php?p=15&...
no ja nosím len dipotrické lebo tak so slnečnými by som nevdiela
neviem platila som asi do 100 eur
@14 : nemajú rám do 100 eur? to kde žijete? u nás v pohode kúpiš pekný rámik aj za 66 eur.... ja sa teda nechcem cháliť, ale mám doma dva rámy, ktoré my každý pochválil (dokoca aj jedna tatka v buse ma zastavila kde som ich kúpila)a neplatila som viac ako 100eur disappointed: sklá mi platí poisťovňa)
a sklá mám plastové, odľahčené, a nejaké antireflexné alebo ako to nazvať proste aby sa mi od nich neodrážalo svetlo
heh no ja maam dioptricke ale viac ako 100eur by som za ne urcite nedala...nehrozi..aj tak maam slabe.......a slnecne??no tak viac ako 20eur by som tiez za ne newyhodila....a u naas take silne slnko nie je tak mi stacia aj s mensim UV filtrom...len aby boli peknee
mam dioptricke, idem si kupovat nove,ale nad 100 € to urcite nebude, no co som sa zjasila??tieto co mam stali okolo 60 € a su dobre, uz ich mam skoro dva roky, ak nie aj viac...dioptrickych okuliari mam - 1..naco by mi bolo viac? a za slnecne by som vyhodia maximalne 16,6€ (500sk)
Mám síce šošovky, ale tie sa nedajú nosiť stále, a bez nich vidím všetko rozmazané, teda mám aj dioptrické okuliare. Prednedávnom som si kupovala nové, stáli ma 100€ (aj so sklíčkami).
@lenk4 kamoš pred rokom kúpil slnečné dioptrické za 2200sk....ale bol to plastový rám a nejako mu tam ohli sklá....ale všade to nerobia, lebo je to dosť pracná robota a veľké dioptrie neohneš...
@lenk4 čo som bol naposledy pred mesiacom...tak také slnečné okuliare na bike-dioptrické, stoja okolo 1000sk, ale to sú bifokálne...zväčšujú len na takom kúsku v strede
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
predavacka ma nalakala na 4 skla do dvoch okuliaroch. bonus boli dlasie styri skla ale slnecne.dioptricke. no a naco su ti skla bez ramu. cize som si kupil dalsi ram..... ajajaj som to ja ale marnotratny
Momentálne mám celkom nové za 85 €, historicky tretie, dioptrie -1,75 a -2, violet antireflexné šošovky, cylindrickú os si nepamätám
Konečne som sa naučila zaostrovať pri novej optickej mohutnosti, akurát pri menšej bitke mi už stihol istý magor vykriviť rám o také štyri stupne
dizajn
aj ked su to nejake uplne smejdiki tak musia byt spraene tak aby ti sedeli na ociach a aby sa viac-menej prijemne nosili
a na sklach-bezne sklo stoji 400 sk,su aj drahsie varianty
@bobi aka znacka skiel? essilor? alebo rodenstock?
Dioptricke su rozhodne lepsie a investoval by som do nich viac kludne aj tych 300eur, ale ja nosim sosovky
a slnecne som mala za 1800 a velmi som si na ne musela davat pozor a tak...a teraz som si kupila za 500 omnoho krajsie...a ked si ich pokazim tk si mozem kupit aj nove ...kedze ja cez leto pokazim aj 10 kusow
neviem platila som asi do 100 eur
@14 : nemajú rám do 100 eur? to kde žijete? u nás v pohode kúpiš pekný rámik aj za 66 eur.... ja sa teda nechcem cháliť, ale mám doma dva rámy, ktoré my každý pochválil (dokoca aj jedna tatka v buse ma zastavila kde som ich kúpila)a neplatila som viac ako 100eur disappointed: sklá mi platí poisťovňa)
a sklá mám plastové, odľahčené, a nejaké antireflexné alebo ako to nazvať proste aby sa mi od nich neodrážalo svetlo
a ozaj neviete niekto ako sa cenovo pohybuju slnecne s dioptrickymi sklami?
vrelo odporucam , pretoze oproti cenam na slovensku sa daju zohnat naozaj za tretinovu, alebo polovicnu cenu.
Takze sa zmestite do 100,- €
Kamarát mal slnečné okuliare za 200e a zlomil ich
pekne si robis reklamu