záleží to od predmetu, skúšajúceho, formy skúšky. na niektorú sa učím 2dni, na inú aj 5-6. ale tak ja sa nikdy neučím celé dni. vždy sa učím tak počas dňa najviac 4 hodky a potom sa flákam
dost malo to byvavalo...a tak to i vyzeralo... i ked pri mne a pri jazykoch mi nepomůže učenie pred skúškou....to musim priebežne....
ostatne nejake memorovačky sa dajú nó... ale idem tie hodinove one zvyšit .) už zvyšujem! .)
ja väčšinu vecí robím počas semestra, takže skúškové u mňa až také stresy nie sú. veľa čítam, píšem práce a pripravujem sa na prednášky a semináre, takže som fakt potom dosť v pohode
deň
raz som sa učila 5 dní, ale dostala som FX, odvtedy neplytvám drahocenným časom, na katedre slovenskej literatúry sa to neoplatí
raz prečítam a improvizujem
Ak sa učím na skúšku niekoľko dní (5 napríklad), tak okolo 10 hodín denne.
No ak je to už opravák a naozaj to musím urobiť, tak aj 20 hodín. (také 2-3 dni)
Ale ono záleží od skúšky, niekedy si len v klude čítam knihu a niekedy sa učiť ani nemusím (napr. taká matematika, učil som sa celý semester a pred skúškou som si fakt len v rýchlosti prelistoval nejaké príklady a teorku)
Velmi depends, od vobec po styri dni po desat hodin, ale zas k skuskam si potrebujem robit priklady a vela pocitat atd.
@trdelniiiq eh, precitam 50 stran v knihe za asi 40 minut, tzn 50 A4 za 80 min. Za spominane styri hodky to mam precitane teda trikrat a rozpravam to zo spanku, alebo si to dajme tomu za tri hodiny spoznamkujem a zvysnu hodinu zopakujem, ak by som bola taka dosledna.
Nechcem tym nikoho shameovat teraz, len podla tohoto vypoctu nie sme az take indigove deti ti, co nepotrebuju vecer na stranu textu.
ozaj ako uz bolo spomenute zalezi od predmetu,typu skusky atd atd.
rozmyslam na co som sa pripravovala najviac.ale asi na skusku ustnu z rj. bolo vela tem a blbosti okolo toho a chcela som to vediet megadobre.takze som sa tomu venovala kazdy den..asi tyzden.ale to nebolo,ze biflovacky,ale furt furt som si to citala a citala a citala. a ptm ma asi 4h tyrala este kamoska neexistovala moznost,ze by som nebola nieco vedela.may ze by som sa sekla na nejakom roku ale to nebolo dolezite.takze to som mala u riti
a najmenej.no..asi na nejaky ceckovy predmet.
@narazuvzdornaa tak jasne, ze veci, ktore sa lahko memoruju sa ich clovek nauci rychlejsie. skor som narazal na to, ze vtedy tam par ludi povedalo, ze sa akychkolvek 50 stran dokazu naucit za dany cas. a mne 50 stran napriklad takej anatomie vratane lat. nazvov, etc pride na pomerne dlhsiu dobu ako 2-4 hodinky.
ani na jednu skusku soms a viac ako tyzden neucila... vlastne letny smester ani neviem ako so urobila lebom zo 7 skusok som sa seriozne ucila len na jednu (3 dni!)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
sa u mna zufalo neprejavuje ten klasicky Birdz gen, ze by som sa naucila vsetko za 2 hodky
pre porovnanie, na sk škole som sa napriklad ucil bud vôbec alebo len v noci pred skúškou
ostatne nejake memorovačky sa dajú nó... ale idem tie hodinove one zvyšit .) už zvyšujem! .)
raz som sa učila 5 dní, ale dostala som FX, odvtedy neplytvám drahocenným časom, na katedre slovenskej literatúry sa to neoplatí
raz prečítam a improvizujem
No ak je to už opravák a naozaj to musím urobiť, tak aj 20 hodín. (také 2-3 dni)
Ale ono záleží od skúšky, niekedy si len v klude čítam knihu a niekedy sa učiť ani nemusím (napr. taká matematika, učil som sa celý semester a pred skúškou som si fakt len v rýchlosti prelistoval nejaké príklady a teorku)
@trdelniiiq eh, precitam 50 stran v knihe za asi 40 minut, tzn 50 A4 za 80 min. Za spominane styri hodky to mam precitane teda trikrat a rozpravam to zo spanku, alebo si to dajme tomu za tri hodiny spoznamkujem a zvysnu hodinu zopakujem, ak by som bola taka dosledna.
Nechcem tym nikoho shameovat teraz, len podla tohoto vypoctu nie sme az take indigove deti ti, co nepotrebuju vecer na stranu textu.
rozmyslam na co som sa pripravovala najviac.ale asi na skusku ustnu z rj. bolo vela tem a blbosti okolo toho a chcela som to vediet megadobre.takze som sa tomu venovala kazdy den..asi tyzden.ale to nebolo,ze biflovacky,ale furt furt som si to citala a citala a citala. a ptm ma asi 4h tyrala este kamoska neexistovala moznost,ze by som nebola nieco vedela.may ze by som sa sekla na nejakom roku ale to nebolo dolezite.takze to som mala u riti
a najmenej.no..asi na nejaky ceckovy predmet.