Zdravím prerábal tu niekto v nejakom staršom dome kúpelňu? Rada by som vedela, koľko to môže aspoň stáť, nech viem, na čo sa treba pripraviť, v malej kúpelni na byte, keď stojí prerábanie 2000€, tak v dome koľko? Nemá niekto skúsenosti? ďakujem za info
Nebolo by lepsie dat si to rovno niekomu nacenit? Vies, ono pojmy velka/mala kupelka su dost relativne, tiez zavisi aj od toho, co vsetko chces prerabat, ako draha je firma, ako drahe zariadenie, kachlicky, vsetko si vyberies etc.
@staphylococcus a to mám ako zavolať niekomu, kto prerába kúpelne a pozvat ho k nam do tej nechutnej kupelne nech to nacení? či ako to mám spraviť? Nechápem
@etelnair a to ako pomôže? nestačí to zmerať tú kúpelňu a povedať, že treba prerobiť všetko? Od podlahy až po strop? Proste nová vaňa, kachličky, umývadlo, skrinka, zachod a tak?
Tak podľa mňa ak si dáš na podlahu nejakú gumu alebo linoleum, prípadne necháš akože natural scandinavian look vo forme neopracovaného betónu a na steny dáš igelit, prípadne potravinársku fóliu a kúpiš najlacnejšie vedro ako umývadlo, zrkadlo bude odraz v tej fólii na stene a postavíš tam drevený sud na kúpanie a možno práčku značky shitcompany, prípadne pranie v rukách, svietiť budeš sviečkou, tak to by nemuselo byť také drahé. Pohode, to dáš. A teraz sa pýtaj veci, ktoré Ti tu bude niekto vedieť zodpovedať, alebo sa pýtaj konkrétne.
@dumbledore ďakujem za vtipný komentár, ešte tu taký dnes nebol
Neviem ako sa normálnejšie ešte vyjadriť, a konkrétnejšie, proste v kúpelni treba vymeniť všetko, vaňa, umývadlo, záchod, bojler, kachličky, skrinka na veci, radiátor, zrkadlo, aj dvere sú napiču.... akurát práčku nie, lebo tú brat kúpil pred 2 rokmi, tak aspoň niečo nie
@alysia Miláčik, ale veď nato sú obchody, sprav si cenovú réžiu, choď sa pozrieť do obchodov, ktoré Ti cenovo zrejme budú vyhovovať a poradíš sa tam s ľuďmi, čo tomu rozumejú (by mali rozumieť, ak ide o SR). Alebo sa spýtaj mamy, ale počkaj, kým vychladne z toho komunistického naladenia
to je taka otazka ako kolko stoji obed v restauracii ? dajme tomu od 3 do milion eur !
proste je nekonecno cien milion firiem na toto sa neda jednoducho odpovedat jedine keby sa nasiel niekto kto nedavno tiez prerabal kupelnu tak by ti mohol poradit kde co ako lacnejsie kupit alebo ja neviem no mozno sa tu niekto najde drzim palce
Ale zas v dome už mas murované jadro, takže ak nebudeš nič búrať / stavať, len si zrátaj okachličkovanú plochu, cenu za tu plochu plus cenu za nábytok, ono to možno vyjde aj menej ako byt, lebo kachličky budú asi lacnejšie ako búracie a stavebné práce
rataj tak 4-5 litrov. ak teda budes platit majstrov a neurobis si robotu sama (co asi nedas, vzhladom na to, ze si mala problem vobec definovat co chces)
Jaaaaaaaj krista. Ano, ak chces aby ti to urobil komplet vsetko niekto, pretoze si ocividne absolutne stratena, tak bude najlepsie niekomu rozno zavolat. Nemusis ho nikam volay, imho mu bude uplne stacit podorys a popis, co tam chces prerobit a aspon zhruba ako to chces prerobit a on ti vyflusne zhruba cenu. Kachlicky a zariadenie by som na tvojom mieste tiez konzultovala s nim.
Akoze fakt, neviem, co si chcela pocut...
opýtaj sa najskôr známych či nepoznajú nejakú firmu čo robia stavebne rekonštrukcie, neťahaj tam cudzích, tí ťa riadne ošklbú...
až ti niekto poradí, tak šéf tej firmy ťa zoberie do stavebnín a tam si vyberieš oblad, umyvadlo, vaňu, sprchu, zrkadlo, skrinky, wc, boiler, radiátor, (taký merkury market je na to ideálny) no a keď bude všetko vybrané budeš vedieť cenu materiálu plus na to robota čo ti povie...
cena v skutku záleži od kvality materiálu...
alebo potom je tu druhá možnosť, že oslovíš, viaceré firmy a vyberieš si....
ale pamätaj na jedno, čo je lacné, (myslím prevedenie prác) nemusí byť zrovna dobré a kvalitne prevedené...
@marcello111 reagujem v ramci normalneho reagovania na nazor, hoci hlupy a ak ti vadi, ze ta niekto nerespektuje, tak sem nechod a nevyhrazaj sa baranok, ty kniha necudnosti a bohapustej marnivosti
@Tomas
tento "človek" - @hypnos ma neustále osočuje a nielen mňa, ale aj druhých birdzákov, jeho cynicke poznámky, ktore zámerne a cielene srší po celom birdzi nadobudli rozmer, že je načase mu dať ban....
ďakujem filip
@dumbledore to by som čakala do Vianoc 2100 dokedy sa ona uvedomí a nebude mať komunistické reči @Staphylococcus ty si taký zlatý chlapec ľudia sa tu pýtajú všelijaké pičoviny a ja sa spýtam praktickú vec, lebo som dúfala, že tu už niekto prerábal na starom dome kúpeľňu a ty z toho robíš strašnú vedu si vtipný. Nepotrebujem to vedieť presne na cent ale keď máš šetriť/zobrať si úver, tak treba vedieť nejakú sumu nie? @marcello111 skúsim sa teda viac popýtať u známych či nevedia o niekom, kto robí kúpelne a tak, dík za tip @lacius a nespýtaš sa ho prosím ťa?
Nechápem tie komentáre, ved je to normálna vec. Nie som doma, takže až zajtra sa ho opýtam. Je ale potrebne, aby s napísala rozmery, pretože bez toho tu cenu neodhadne nikto a taktiež zariadenie, to si musíš vybrať tiež, do 3000 EUR to stať bude.
my sme teraz so snubencom prerabali-komplet pretoze sme staru vyrypali do tehly. a vysla nas cca 1900-2000. ale zase mame taku mensiu kupelnu a vyberali sme vsetko tiez za take normalnejsie ceny.
@lacius Tiež nechápem niektoré tie komentáre ale čo už no
Kúpeľňa má 2,5mx 3,5m taká väčšia. @Jane338 všetko išlo preč? Až na tehlu ste sa dostali? to bola taká škaredá omietka tam? či zničené steny?
@alysia vsetko. proste snubencovi sa nepacila a bola trochu sfusovana predchadzajucimi majitelmi.a ked uz zacal zhadzovat stare obkladacky, nejako to islo uz vsetko samo dole
@staphylococcus sorry, z tvojho chovania a nicku som nejak usúdila,že si chlap prepáč @odpadspolocnosti naozaj potrebjem poradit a akoze kto je ten ,,druhy"? Z ktoreho by som si akože robila srandu? nechápem
@jane338 chápem, keď už prerábať tak poriadne
Kamarátka kúpila byt s frajerom a nevedia čo s kúpelňou, lebo je tam miesto vane sprchový kút a nevie ako bude kúpať bábätko neskôr že lepšia by bola vaňa, tak som zvedavá čo vymyslí či to prerobia alebo čo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Neviem ako sa normálnejšie ešte vyjadriť, a konkrétnejšie, proste v kúpelni treba vymeniť všetko, vaňa, umývadlo, záchod, bojler, kachličky, skrinka na veci, radiátor, zrkadlo, aj dvere sú napiču.... akurát práčku nie, lebo tú brat kúpil pred 2 rokmi, tak aspoň niečo nie
proste je nekonecno cien milion firiem na toto sa neda jednoducho odpovedat jedine keby sa nasiel niekto kto nedavno tiez prerabal kupelnu tak by ti mohol poradit kde co ako lacnejsie kupit alebo ja neviem no mozno sa tu niekto najde drzim palce
@peter151
Akoze fakt, neviem, co si chcela pocut...
až ti niekto poradí, tak šéf tej firmy ťa zoberie do stavebnín a tam si vyberieš oblad, umyvadlo, vaňu, sprchu, zrkadlo, skrinky, wc, boiler, radiátor, (taký merkury market je na to ideálny) no a keď bude všetko vybrané budeš vedieť cenu materiálu plus na to robota čo ti povie...
cena v skutku záleži od kvality materiálu...
alebo potom je tu druhá možnosť, že oslovíš, viaceré firmy a vyberieš si....
ale pamätaj na jedno, čo je lacné, (myslím prevedenie prác) nemusí byť zrovna dobré a kvalitne prevedené...
môj foter mal stavebnú firmu, bol architekt a zrejme viem o čom píšem....
a nereaguj na mňa, si fake, ktorý tu robi na birdzi zlo, ak neprestaneš sa ti postarám o ban...
tento "človek" - @hypnos ma neustále osočuje a nielen mňa, ale aj druhých birdzákov, jeho cynicke poznámky, ktore zámerne a cielene srší po celom birdzi nadobudli rozmer, že je načase mu dať ban....
ďakujem filip
@Staphylococcus ty si taký zlatý chlapec ľudia sa tu pýtajú všelijaké pičoviny a ja sa spýtam praktickú vec, lebo som dúfala, že tu už niekto prerábal na starom dome kúpeľňu a ty z toho robíš strašnú vedu si vtipný. Nepotrebujem to vedieť presne na cent ale keď máš šetriť/zobrať si úver, tak treba vedieť nejakú sumu nie?
@marcello111 skúsim sa teda viac popýtať u známych či nevedia o niekom, kto robí kúpelne a tak, dík za tip
@lacius a nespýtaš sa ho prosím ťa?
Kúpeľňa má 2,5mx 3,5m taká väčšia.
@Jane338 všetko išlo preč? Až na tehlu ste sa dostali? to bola taká škaredá omietka tam? či zničené steny?
@odpadspolocnosti naozaj potrebjem poradit a akoze kto je ten ,,druhy"? Z ktoreho by som si akože robila srandu? nechápem
Kamarátka kúpila byt s frajerom a nevedia čo s kúpelňou, lebo je tam miesto vane sprchový kút a nevie ako bude kúpať bábätko neskôr že lepšia by bola vaňa, tak som zvedavá čo vymyslí či to prerobia alebo čo