Učitelka mi povedala že budem písať komisionálne skúšky ževraj som veľa hodín z neminy vymeškala, ale mne sa to nejako nezdá ... koľko hodín by som musela vymeškať aby som musela písať komisionálky ... a počíta sa to za pol rok alebo za celý rok ... ??
Skolsky zakon neupravuje pocet vymeskanych hodin potrebnych pre vykonanie komisionalnej skusky. Odporucam ti, aby si si pozrela skolsky poriadok skoly, ktoru navstevujes a zisti si kolko hodin si vymeskala. Je tu aj moznost obratit sa na detskeho ombudsmana, to ako ho so svojim problemom mozes kontaktovat mas na tomto linku: » www.vop.gov.sk/postup-pri-poda... a tu mozes vidiet, ake podobne problemy uz ziaci riesili a akych odpovedi sa im dostalo: » www.detskyombudsman.sk/ty-a-tvoje-prav...
Dnes je 11.4, polrok začal 1.2 a končí koncom júna, takže podľa mňa máš ešte dosť času. Neviem koľko si vymeškala, ale to by si musela nejako veľmi veľa, keby ti to už hrozilo teraz, ked ešte v podstate nemáš za sebou ani polovicu jedného polroku.
Ak vymeškávaš veľa asi ti to bude hroziť aj z iných predmetov, ak máš málo známok, tak rátaj s tým, že učitelka ťa uháňať nebude a ked neprídeš na písomku alebo sa ospravedlníš, že nemôžeš písať ani odpoved, lebo si prišla po chorobe, tak doplatíš na to len ty, nečakaj na to že raz za rok za naučíš jedno učivo a učiteľka ti dá z neho 5 známok.
Ak máš na to vymeškávanie objektívne dôvody, snaž sa aspoň na dôležitých písomkach byť, prípadne sa doučuj doma, aby ťa hned po návrate mohli skúšať, hoci aj za cenu horších známok, lebo ak budeš mať málo známok z viacerých predmetov, môžeš automaticky opakovať ročník, aj bez možnosti komisionálok....
U nás to je tiež tých 30% z hodín. Ale ja už za tento polrok mám určite viac. Ono to je tak, že to vždy záleží na učiteľovi - keď sa mu bude zdať, že si bol na jeho hodinách málo a vadí mu to, tak ti tie komisionálky dá. Ak nie, tak je to v poho, aj kebyže máš 60% vymeškaných.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ak vymeškávaš veľa asi ti to bude hroziť aj z iných predmetov, ak máš málo známok, tak rátaj s tým, že učitelka ťa uháňať nebude a ked neprídeš na písomku alebo sa ospravedlníš, že nemôžeš písať ani odpoved, lebo si prišla po chorobe, tak doplatíš na to len ty, nečakaj na to že raz za rok za naučíš jedno učivo a učiteľka ti dá z neho 5 známok.
Ak máš na to vymeškávanie objektívne dôvody, snaž sa aspoň na dôležitých písomkach byť, prípadne sa doučuj doma, aby ťa hned po návrate mohli skúšať, hoci aj za cenu horších známok, lebo ak budeš mať málo známok z viacerých predmetov, môžeš automaticky opakovať ročník, aj bez možnosti komisionálok....