Komisionalne skusky, predlzenie klasifikacie - vplyv na prijatie na vysoku skolu
caute, som ziakom stvrteho rocnika na strojnickej priemyslovke a pravdepodobne sa mi podarilo neprospiet z jedneho maturitneho predmetu. ak by som nechcel ist na vysku, ani by som to neriesil, jednoducho by som spravil reparat, no kedze sa hlasim na vysku
@leilla a to co mas spolocne z VS ? ja poznam kolko informatikov ktori poriadne nevedia kolko je 2 x 2 ale do 10 minut su naburani v tvojom pocitaci ... proste ten jeden predmet mu nemusi ist alebo sedi na nom nejaky profak, ktory ho nechce ani zaboha pustit
stalo sa to v dosledku skorumpovaneho skolstva, nebudem to hrotit, proste ta skola ma nebavi, no nejaku som si na tie 4 roky vybrat musel.
venujem sa uplne nieco inemu a to informatike, chodim kodit na polovicny uvazok do jednej firmy. percentil z externej casti angliny b1 som mal 97, z matiky 75, ale co sa tyka tych ostatnych odbornych predmetoch, o tych viem len tak aby som presiel, no tento krat mi to proste uslo, nemal som cas sa tomu venovat.
takze komentare typu "co hladas na vyske" si prosimta nechaj, viem presne o co tam ide, potrebujem len vediet ako sa z tej debilnej strednej skoly dostanem s maturitnym vysvedcenim, aby som este tento rok mohol studovat na vyske
@9 aj na vš budeš mať predmety, ktoré ťa nebudú baviť. vždy je nejaké nutné zlo, ktoré musíš prekusnúť. ak si mal za cieľ tú vš, a bol si presvedčený, že na to máš - ok, neberiem ti to, a ani to nebudem teda spochybňovať - zle si si potom určil priority. ono je to dosť ťažné, mať aj prácu a aj študovať súčasne. nehovorím, že svk školstvo je skvelé, ale hádzať to všetko na "systém" je trochu hlúpe.
a dosť pochybujem, že sa ti podarí v septembri nastúpiť na vš, pokiaľ viem, tak hentie komisionálky a opravné veci sa robia v auguste/septembri, tak ak máš ešte ísť na prijímačky, neviem, ako to chceš stíhať. išla by som na tvojom mieste na študijné rovno tam na fiit sa spýtať, čo sa dá robiť.
tak je mi jasne, ze aj tam ma nieco nebude bavit, ale urcite ma to celkovo bude bavit viac ako toto. vyska je pre mna priorita, tej sa proste budem venovat tak, aby som s tym nemal ziadny problem, zatial co stredna skola je iba povinnost, bez ktorej sa na vysku nedostanem. uz teraz viem, ze na vyske vyuzijem akurat tak matiku, ktoru si aj tak musim dostudovavat individualne a jazyk, v ktorom som sa na strednej nijak nezdokonalil a hlavne dufam ze aj moje osobne skusenosti z informatiky.
inak prijimacky sa na STU FIIT nerobia, beru sa tam do uvahy iba hodnotenia z externych maturit AJ a MAT, cize teoreticky uz mozu spravit vyber aj teraz, lebo do 10.5. tam vsetci uchadzaci mali tie vysledky dodat.
samozrejme sa o tom informujem priamo u nich, mozno uz nieco podobne riesili, ze to maturitne vysvedcenie by sa dalo dodat neskor a este skusim pokecat aj s vedenim na strednej, len som sa najprv chcel informovat u niekoo nezavisleho, ja uz tym skolam po svojich skusenostiach moc neverim ...
@lokoji kamoška pred pár rokmi neurobila maturitu z jazyka, išla na opravný a na výšku nastúpila až o rok neskôr...inak to žiaľ nešlo...ale poviem ti tak, že z baby, ktorá na strednej škole skoro prepadala z viacerých predmetov, sa nejakým zázrakom stala výborná študentka, ktorá školu brala natoľko vážne, že teraz si robí doktorát....
tak ako ja som nikdy z nicoho neprepadol, toto by bolo prvy krat. ostatne predmety su vsetky v pohode, len proste tento jeden mi nejak nevysiel a to som s nim nikdy predchadzauje roky nemal problemy, lebo je to jeden z tych predmetov, kde nie su tony textov ku kazdemu ucivu, ale je to trochu o rozmlyslani.
mam este tyzden na to s tym nieco spravit, tak uvidime ci mi budu chciet robit zbytocne problemy .. neviem si predstavit ze by som mal kvoli nejakej skorumpovanej strednej skole bez urovne stratit rok zivota, co by som uz mohol studovat na vyske.
ked vidim ako nechavaju prechadzat totalnych dementov z ostatnych predmetov, co boli v skole tak raz za 2 roky a magicky sa im dostavaju do ziackej knizky znamky, ktore vobec nemali mat, mam 100 chuti ich tam vsetkych preplieskat.
U nás na škole je to tak, že keď ťa neklasifikujú alebo prepadneš..tak si podáš žiadosť riaditeľovi o čo najbližší termín po minulé roky všetkým vyhoveli a opravili si to cez akademický čo znamenalo, že k mature boli pripustený normálne v máji...žial tento rok to riaditeľ neschválil takže ich čaká maturita v auguste tuším...spolužiačku takto neklasifikoval profesor z nemčiny...a tiež mala podané na výšku...a spolužiačka mi tvrdila, že sa dá nejako oklamať tento systém a že nastúpiť bude môcť tento rok aj keď de maturovať až v auguste takže neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@1
r u fuckin kiddin me?!?? keď sa niekto nedokáže učiť, tak nemá čo na vš hľadať!
jasné, výhovorky so sediacimi učiteľmi milujem
múdrosť nespočíva v dvoch anglických slovách.
venujem sa uplne nieco inemu a to informatike, chodim kodit na polovicny uvazok do jednej firmy. percentil z externej casti angliny b1 som mal 97, z matiky 75, ale co sa tyka tych ostatnych odbornych predmetoch, o tych viem len tak aby som presiel, no tento krat mi to proste uslo, nemal som cas sa tomu venovat.
takze komentare typu "co hladas na vyske" si prosimta nechaj, viem presne o co tam ide, potrebujem len vediet ako sa z tej debilnej strednej skoly dostanem s maturitnym vysvedcenim, aby som este tento rok mohol studovat na vyske
(ale osobne si myslím, že s tým bude problém)
a dosť pochybujem, že sa ti podarí v septembri nastúpiť na vš, pokiaľ viem, tak hentie komisionálky a opravné veci sa robia v auguste/septembri, tak ak máš ešte ísť na prijímačky, neviem, ako to chceš stíhať. išla by som na tvojom mieste na študijné rovno tam na fiit sa spýtať, čo sa dá robiť.
inak prijimacky sa na STU FIIT nerobia, beru sa tam do uvahy iba hodnotenia z externych maturit AJ a MAT, cize teoreticky uz mozu spravit vyber aj teraz, lebo do 10.5. tam vsetci uchadzaci mali tie vysledky dodat.
samozrejme sa o tom informujem priamo u nich, mozno uz nieco podobne riesili, ze to maturitne vysvedcenie by sa dalo dodat neskor a este skusim pokecat aj s vedenim na strednej, len som sa najprv chcel informovat u niekoo nezavisleho, ja uz tym skolam po svojich skusenostiach moc neverim ...
mam este tyzden na to s tym nieco spravit, tak uvidime ci mi budu chciet robit zbytocne problemy .. neviem si predstavit ze by som mal kvoli nejakej skorumpovanej strednej skole bez urovne stratit rok zivota, co by som uz mohol studovat na vyske.
ked vidim ako nechavaju prechadzat totalnych dementov z ostatnych predmetov, co boli v skole tak raz za 2 roky a magicky sa im dostavaju do ziackej knizky znamky, ktore vobec nemali mat, mam 100 chuti ich tam vsetkych preplieskat.
U nás na škole je to tak, že keď ťa neklasifikujú alebo prepadneš..tak si podáš žiadosť riaditeľovi o čo najbližší termín po minulé roky všetkým vyhoveli a opravili si to cez akademický čo znamenalo, že k mature boli pripustený normálne v máji...žial tento rok to riaditeľ neschválil takže ich čaká maturita v auguste tuším...spolužiačku takto neklasifikoval profesor z nemčiny...a tiež mala podané na výšku...a spolužiačka mi tvrdila, že sa dá nejako oklamať tento systém a že nastúpiť bude môcť tento rok aj keď de maturovať až v auguste takže neviem