Mám záujem o Kontaktné šošovky ale kamarát mi povedal, že vraj musím najprv nosiť okuliare inak mi nikto šošovky nepredpíše. Ako to funguje? Prídem na vyšetrenie a poviem, že mám záujem o šošovky? Kedy ich nemôžem nosiť?
tak hocijako najprv musíš ísť na vyšetrenie,povedia ti veľkosť dioptrií, vyšetria ti oči či vlastne môžeš nosiť šošovky, niekto ich nevie priať, napr. ja som ich nevedela nosiť,vždy som mala len okuliare kvôli tomu
ale ja osobne každého koho poznám s očnou vadou, každý nosil najprv okuliare,kedže tie ti vedia aj napraviť zrak,ak nemáš silné dioptrie
nemusíš mat najprv okuliare, ja som si dával priamo šošovky ...zajdeš za kontaktologičkou napriklad do Grand Optical (ja som bol tam) a zmeria ti dioptriu,da ti skusobne sosovky,ukaze ako vkladat a vyberat ...nejakych 20e to stoji
odporucam ti riesit toto s ocnym a nie s nejakou tetou v optike v auparku. pri dlhom noseni sosoviek ti moze prerastat rohovka pripadne mozes mat ine problemy a to ti najlepsie skontroluje tvoj ocny. nemyslim ze musis mat okuliare hlavne ak mas nejaku slabu dioptriu ze vidis normalne aj bez nich ale kazdopadne je dobre to striedat. inak sosovky sa nepredpisuju ale potrebujes aby ti odbornik povedal aku dioptriu si mas kupit lebo na sosovky sa dava menej ako na okuliare.
a davaj si pozor na hygienu ja som raz chytila fajnu infekciu do oka (nezistilo sa odkial ani preco) a ked mi povedali ze mozem oslepnut ak liecba nezaberie tak mi to uplne smiesne nebolo a to som za 7 rokov nosenia nemala ziadny problem a medzi hm dako ma reze oko a hm asi by som mala ist do nemocnice s tymto presli 2 dni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
ale ja osobne každého koho poznám s očnou vadou, každý nosil najprv okuliare,kedže tie ti vedia aj napraviť zrak,ak nemáš silné dioptrie
a davaj si pozor na hygienu ja som raz chytila fajnu infekciu do oka (nezistilo sa odkial ani preco) a ked mi povedali ze mozem oslepnut ak liecba nezaberie tak mi to uplne smiesne nebolo a to som za 7 rokov nosenia nemala ziadny problem a medzi hm dako ma reze oko a hm asi by som mala ist do nemocnice s tymto presli 2 dni