pred casom som siel na operaciu oci, avsak tam mi povedali ze mam vysoky ocny tlak a nech neriskujem nech si to dam najprv do poriadku. teraz vsak neviem ci bude mozne este tuto operaciu podstupit, kazdy den si kvapkam kvapky na vysoky ocny tlak...
ale k
zvyknes si. mne to prvy krat trvalo asi pol hodiny existuju aj sosovky ktore si nemusis davat aj mesiac dole, dokonca ja ich mam ale davam ich dole ajtak kazdu noc lebo mi to je neprijemne.
vlastne mi to pripomina ze mam mesacne a uz ich pouzivam mesiac a pol. jejda.
proste keby mas mesacne tak mas dva pary na jeden mesiac a je ich tam tusim 6 no.
Ja kupujem PureVision za 18 € -6 kusov (3 páry). Tj. na 3 mesiace (1 pár=1 mesiac).
Mozu sa nosit aj cez noc a pravidelne ich mam NONSTOP v oku ten mesiac. Minule som ich mal dokonca skoro 3 lebo som zabudol na výmenu a nič sa nestalo. Mna osobne neskutočne otravovalo kazdy večer/ráno si to vyberat/vkladat ,preto som zvolil tieto.
Ja nosim take ze kazdy vecer si ich musis vybrat a po mesiaci ich vyhodis je to fajn, vacsinou sa predavaju po 3paroch a stoji to okolo 20eur zavisi od znacky.na zaciatku som si ich bevedela nasadzat mala som s tym dost problem ale clovek si zvykne a potom to uz zvladnes aj potme a vobec v oku pocas dna nix necitis je to pohodlne jedine ak sa ti tam dostane nejaka smietka abo co
Ja som nosil okuliare prakticky cely moj zivot, na sosovky som presiel v aprili minuleho roka. Taktiez som oci povazoval za nieco velmi citlive, nevedel som si predstavit ze sa v nich budem hrabat...Zo zaciatku sa to neprijemne vklada a vybera ale casom sa to naucis. Dnes bez problemov mam za par sekund sosovky v ociach alebo von.
Z vlastnej skusenosti neodporucam spat v sosovkach, pretoze pocas spanku sa ti v ociach tvori ten povlak, ktory skonci v kutikoch a rano si to vycistis. Ja ked spim v sosovkach sa mi to naviaze na sosovky a rano mam komplet oci zalepene a podrazdene a casto cervene, musim vyplachovat.
vyskusal som viac sosoviek a za seba mozem odporucit Biofinity, stoja nejakych 30eur a je tam 6 parov = 3 mesiace
@jurito mesacne sosovky sa pri nonstop noseni skracuju na dvojtyzdenne (ide o to ako dlho ich mas v oku), pokial nie je inac uvedene na obale
Su denne šošovky 2 týždnove mesačne
jednodenné ráno nasadíš večer vyhodíš,2 týždnove na nov vyberáš a dávaš do roztoku, mesačne stačí dávať 2 x do týždňa do roztoku, balenia mi dodávajú 2 v jednom sú šošovky 6 kusov na práve a 6 kusov na ľavé kedže mam rozdielne bioktrie, na začiatku ma s nasadzovaním a vyberaním každý problémy ale stačí týždeň a už budeš vedieť a šošovky nasadíš za 10 sekúnd ak máš šošovky nasadene správne na oku ich ani necítiš pravdaže čim dlhšie ich máš na očiach tým je to horšie ale takých 14 hodín bez problémov ich ani cítiť nebudeš
@nahaku ano vyberas si podla dioptrii, moje sa predavaju s doptriami od -12 do +8 s rozdielom pol alebo stvrt dioptrie...sosovky maju rozne zakrivenia takze ti niektore nemusia sadnut
@6 sú rozdielne ofc, ale keď máš sklá na okluriaroch 1,50 tak šošovky máš 1,25 alebo sklá 2 tak šošovky 1,75 etc
avšak viac a konkrétnejšie by ti všetko povedal očný
@moonbeam tam je napisane mesiac nonstop nosenia ...a furt ich mam troska dlhsie aj,vobec neviem o tom ze ich mam v oku....len rano o nich viem,lebo sa mi z toho robia take nwm jak to nazvat pdo okom,take ususene nieco
hm, to je fajn, ako tu má toľko ľudí asi rovnaké dioptrie, ja si musím kúpiť vždy 2 krabičky lebo každé oko iné naposledy som platila asi cca70 eur za šošovky aj s roztokom dohromady? a ešte aj na astigmatizmus špeciálne tak potom miesto jedného mesiaca nosím nejaké šošovky aj dva mesiace
@purenarcissism
tak ja sa fakt len bojim toho pchania prstou do oci
a aj tak neviem presne ci ich budem moct nosit
rozmyslam aj nad zmenou ocneho pretoze maz casu na cas zacnu boliet oci ze musim uplne zmurit, hlavne v praci to zacina neviem ci tam je daco co ma drazdi ale je to fakt len obcas, a moj doktor my niak nepomohol
pokial viete este o niakom ocnom TN okolie dajte SS dik
@sufurky áno objednávam cez net len prvý raz som bola v optike a platila som 15 eur za skúšobný balíček
to vieš, každéoko iné, tým pádom=2 krabičky +astigmatizmus to sa predraží a nie všetky šošovky mi na oči sedia, tuším Johnson mi nesedeli, tak objednávam Air Optix Aqua
@nahaku operácia z dôvodu vysokého očného tlaku nebýva ani tak kvôli napraveniu zraku (aj keď aj to robí), ale skôr kvôli ...odstráneniu toho zvýšeného očného tlaku, ktorý dlhodobo bude spôsobovať problémy, zhoršovanie, zvýšené namáhanie očí, tuším v staršom veku hrozí aj slepota, aspoň čiastočná, ale to už neviem ako ten vysoký tlak spôsobuje...
...čiže na tú operáciu by som šiel aj keď chceš nosiť šošovky
@midnight no prave otec na jedno oko nevidi, ale on to vobec niak neriesil nikdy, ale hovori z mu tam horuci cement strelil v praci tak neviem, kazdopadne uvidim casom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ja som mala pekne sosovky niekolko rokov cele dni v ociach a potom som vdaka tomu skoro oslepla (niekde som to uz pisala) tak to zrovna nedoporucujem
zakladat sa naucis u mna je to otazka 15 sekund cely proces
vlastne mi to pripomina ze mam mesacne a uz ich pouzivam mesiac a pol. jejda.
proste keby mas mesacne tak mas dva pary na jeden mesiac a je ich tam tusim 6 no.
Mozu sa nosit aj cez noc a pravidelne ich mam NONSTOP v oku ten mesiac. Minule som ich mal dokonca skoro 3 lebo som zabudol na výmenu a nič sa nestalo. Mna osobne neskutočne otravovalo kazdy večer/ráno si to vyberat/vkladat ,preto som zvolil tieto.
Z vlastnej skusenosti neodporucam spat v sosovkach, pretoze pocas spanku sa ti v ociach tvori ten povlak, ktory skonci v kutikoch a rano si to vycistis. Ja ked spim v sosovkach sa mi to naviaze na sosovky a rano mam komplet oci zalepene a podrazdene a casto cervene, musim vyplachovat.
vyskusal som viac sosoviek a za seba mozem odporucit Biofinity, stoja nejakych 30eur a je tam 6 parov = 3 mesiace
@jurito mesacne sosovky sa pri nonstop noseni skracuju na dvojtyzdenne (ide o to ako dlho ich mas v oku), pokial nie je inac uvedene na obale
jednodenné ráno nasadíš večer vyhodíš,2 týždnove na nov vyberáš a dávaš do roztoku, mesačne stačí dávať 2 x do týždňa do roztoku, balenia mi dodávajú 2 v jednom sú šošovky 6 kusov na práve a 6 kusov na ľavé kedže mam rozdielne bioktrie, na začiatku ma s nasadzovaním a vyberaním každý problémy ale stačí týždeň a už budeš vedieť a šošovky nasadíš za 10 sekúnd ak máš šošovky nasadene správne na oku ich ani necítiš pravdaže čim dlhšie ich máš na očiach tým je to horšie ale takých 14 hodín bez problémov ich ani cítiť nebudeš
avšak viac a konkrétnejšie by ti všetko povedal očný
Objednavas cez e-shop 70 eur sa mi zda vela tiez mam rozdielne a s roztokom platim 50 eur sosovky na pol roka 6 kusov
Používanie kontaktných šošoviek (nehodiace sa preškrtnite)
začiatočník-pokročilý-expert
tak ja sa fakt len bojim toho pchania prstou do oci
a aj tak neviem presne ci ich budem moct nosit
rozmyslam aj nad zmenou ocneho pretoze maz casu na cas zacnu boliet oci ze musim uplne zmurit, hlavne v praci to zacina neviem ci tam je daco co ma drazdi ale je to fakt len obcas, a moj doktor my niak nepomohol
pokial viete este o niakom ocnom TN okolie dajte SS dik
to vieš, každéoko iné, tým pádom=2 krabičky +astigmatizmus to sa predraží a nie všetky šošovky mi na oči sedia, tuším Johnson mi nesedeli, tak objednávam Air Optix Aqua
...čiže na tú operáciu by som šiel aj keď chceš nosiť šošovky