ahojte, nosím okuliare, ale rozhodla som sa zbehnúť sa očnou a poriešiť kontaktné šošovky. Môžte mi nositelia šošoviek poradiť, koľko vás dioptrické šošovky stáli a ako sa o ne staráte?
noo ja mam tri pary, kazdy na mesiac, a platim za ne 30 ecok ... plus roztok, kupujem si taky, za asi 12 ecok a mam ho tak na tri styri mesiace, podla toho ako casto sosovky nosim ... a roztok treba menit kazdy den ... a vzdy pred vlozenim sosovky do oka ju treba este v roztoku trocha oplachnut ... a odporucam si zohnat aj kvapky do oci, take co sa daju pouzivat so sosovkami, mne totiz pomerne rychlo schnu oci najma ked je velmi sucho alebo zima ...
bolo to tu uz asi milionkrat ale budiz. ja kupujem kusok drahsie 3 30 dnove pary za 50eur. staram sa o ne tak ze si ich rano dam a vecer hodim do puzdra a zalejem roztokom cize nijako a tesim sa dobremu zdraviu (teda aspon mam zo seba niekedy vycitky svedomia kedze som mala v ruke nejaku publikaciu co hovorila ze mam mat uterak ktory pouzivam vzdy ked si umyvam ruky pred zalozenim sosoviek a pod sebou uterak kebyze mi padne. ked mi padne tak ju najdem preplachnem roztokom a zalozim. nestresuj sa)
Ceny máš rôzne. Dosť ti tu o nich aj popísali. A starostlivosť? Všetko ti povie doktorka ale nič zložité. Vymienať im vodu a občas vyčistiť. Po dobre ktorú ti ona povie vyhodiť
no, ja kupujem sosovky 3 pary na 3 mesiace za cca 35 € + roztok (ale to vsetko zavisi od ceny a samozrejme od toho, ci budes mat sosovky rovnakej diopritrie alebo nie. ak nie, budes si musiet kupovat dve balenia. ae zas aspon ti vydrzia 2x tolko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
plus ti treba roztok na dezinfekciu, a sem tam ho vymeniť v púzdre.
popravde, ja nosím tie dvojtýždňové aj pol roka, a roztok mením tak každé 3/4 dni.