dobré rano , čítal tu niekto tú knihu ? páčila sa vám ? niektorí hovoria že je nudná a tak ale ja som si ju zamiloval aký máte názor na Holdena Caulfielda ? kde by som mohol zohnať takú čiapku červenú polovnícku ako má on ? chceli by ste byť v jeho ko
Velmi sa situácií. Sona. Dokonca, aj kd som maturovala, tak som si vytiahla otazku zahrnajucu salingera. Ja tu knihu povazujem za jednu z naj (este aj s na zapade nic nove) z pivinneho čítania. V jednej situacii som sa s Holdenom velmi nasla, bolo to ked sa pytal, co sa stane s kacickami v zime a ten taxikar na neho kukal jak na debila..
bola fajn, tiez si myslim ze najlepsia z povinneho citania, kedze otec goriot, dom v strani, statky zmätky sa mi nepaci absolutne. Holden bol fajn chlapec aj ked mozno som celkom nepochopila zaver. profesorka nam vravela ze skoncil na lieceni, len mne to samozrejme absolutne neslo do hlavy preco tam skoncil a ako tam skoncil nie je to nahodou sfilmovane? ze tam hra Jared Leto? alebo si to s niecim pletiem asi
ale myslím si, že ak by som to prvýkrát prečítala po dvadsiatke, tak by ma to asi sralo.
v 16ich to bola kniha, v ktorej som cítila maximálne porozumenie
a pacilo sa mi to lebo som sa v nom nasla tak sa mi to citalo velmi lahko, vedela som, coc sa snazi povedat...bolo to velmi zrozumitelne citanie, to sa mi pacilo, ale obsah az tak nie, kedze viem ake je to zle byt ako holden, to ma rozosmutnilo dost...
Salinger odmietal, aby to sfilmovali. Veď by to bolo maximálne phony. Holden: “If there’s one thing I hate, it’s the movies, Don’t even mention them to me.”
čítal som ju, keď som mal asi 12 a vtedy to patrilo k tomu najlepšiemu, čo som poznal. a dáko nerozumiem, čo na tom môže niekomu tak neuveriteľne liezť na nervy.
@6
Ale popri tom sa mi kniha celkom páčila, chápem čo tým chcel autor vyjadriť ale tá slovná zásoba Holdena a celkovo jeho správanie...mala som nervy no
@vintageprincess my sme to čítali aj na angličtine a tá slovná zásoba sa mi páčila
lousy, it killed me, flunk, moron, hot-shot, crap, corny, phony, ...as hell a hlavne goddam (vraj255x)
strasne sa mi to pacilo, 1 z mojich naj kniziek
a kniha BOLA sfilmovana, ale film bol len na motivy knihy, kedze salinger, ako sa tu uz pisalo, filmove prava predat nechcel. film sa vola "igby".
a tiez si pozri "kto chyta holdena caulfielda" o chlapcovi, ktory chcel zabit salingera
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
inak fajn kniha.
*VELMI SA MI PACILA.
*ta sona to neviem co
ale myslím si, že ak by som to prvýkrát prečítala po dvadsiatke, tak by ma to asi sralo.
v 16ich to bola kniha, v ktorej som cítila maximálne porozumenie
ked som si ju precitala asi pred rokom, uz som mala celkom iny nahlad na hlavnu postavu a ako pise @grietusha trochu ma nasieral
» artsbeat.blogs.nytimes.com/2010/01/29/why-...
Mám rada tú knihu, čítala som ju dávnejšie a písala som o ňom maturitný sloh.
A chválim tvoju profilovku, už dávnejšie som si ju všimla
Kniha sa mi pacila. A hovori sa, ze Holdena bud nenavidis, alebo milujes.
Ale popri tom sa mi kniha celkom páčila, chápem čo tým chcel autor vyjadriť ale tá slovná zásoba Holdena a celkovo jeho správanie...mala som nervy no
lousy, it killed me, flunk, moron, hot-shot, crap, corny, phony, ...as hell a hlavne goddam (vraj255x)
a kniha BOLA sfilmovana, ale film bol len na motivy knihy, kedze salinger, ako sa tu uz pisalo, filmove prava predat nechcel. film sa vola "igby".
a tiez si pozri "kto chyta holdena caulfielda" o chlapcovi, ktory chcel zabit salingera
ale určite by existoval nejaký spôsob ako z toho urobiť film a zachovať pointu tej knihy
bolo to jdine povinne citanie co som cele precital
citala som ju niekolko krat, o par rokov sa k nej asi zase vratim... ale az tak aby som si kupovala cervenu polovnicku ciapku nie ...