kto v hudbe je vseobecne uznavany, aj ked podla vas je to shit?
moj rebrik:
8. lil wayne
7. interpol
6. nine inch nails
5. madonna
4. eminem
3. coldplay
2. foo fighters
1. pojebany weezer
Z tých populárnych ma napadá teraz z hlavy len Juicy Fruit, Billie Eilish, Lil Wayne, Lil Pump, Lil Peep... Z tých tvrdších Ghostemane a pod. Nechápem čo toľko ľudí vidí na tej hudbe... Však je to strašne jednoduchá hudba, nemá to žiadny vrchol a to čo od hudby očakávam... Proste nedokáže ma takáto hudba uspokojiť.
Asi ten Lil Wayne, hoci neviem kto to v skutočnosti je. Ja ho nepočúvam, ani sa nejak nezaujímam o súčasnú hudbu, hoci všetky tie dalšie názvy kapiel, spevákov a speváčok sú mi známe. Interpol mám rád ako skupinu, sem-tam si ju pustím keď mám chuť, takže tú zhodou okolností poznám a ostatné z toho tiež nie sú zlé.
@grietusha tak ide samozrejme o vylucne subjektivnu anketu, ja sa napr. tiez divim, ako niekto sudny moze napisat trebars taku cardi b, ktora je uplne top, co sa qalitneho hiphopu sucasnosti tyka. ale tak beriem to tak, ze nie kazdy sa v tom vyzna. tragediou vsetkych tychto interpretov v mojom rebricku je, ze kedysi v ranej faze vytvorili fakt minimalne 1 uzasny perfektny album, ale nevedeli kedy prestat a vychrlili potom kopec zbytocnych blbosti:
lil wayne spravil uzasne tha carter 2 a 3, da drought 3, dedication 2, ale dojebal to s dedication 3 a i am not a human being 2. nadprodukcia je jeho 2. meno
interpol maju popici turn on the bright lights (vratane sqelej deluxe edicie), interpol a antics, ale dojebali to napr. s the black, kde boli uz parodia sami na seba
nine inch nails uznavam za kultove pretty hate machine, a povedzme este the downward spiral, ale things falling apart je nepocuvatelne a takisto aj the fragile (aj ked tam to zachranili uplne s deluxe verziou). inak nic moc teda
madonna ma sice like a prayer, ale zivaky i am going to tell you a secret a the confessions tour ma presvedcili, ze nazivo nevie spievat a vacsina jej albumov je cisty genericky zamenitelny pop
eminem udaval smer rapu v dobach the marshall matters lp a the eminem show, cize tak v 1998-2002, ale potom to uz bolo biedne a na recovery som mal pocit, ze uz uplne zabudol rapovat, bolo to smutne
coldplay maju sice ako tak dobre mylo xyloto, ale aj podpriserne ghost stories, su pateticki a vsetko od nich znie rovnako pseudointelektualne
foo fighters maju ako album skutocne dobry len svoju vyberovku lol. inak podobne ako madonna, lajvka skin and bones bola hrozna a nikdy nechcem ist na ich koncert, vsetko ostatne priemer. taky rock pre edgy stredoskolakov. maju tak 50 rokov, ale nepocuva ich nikto 18+, az na par osvedcenych hitov
a weezer... to je najvacsia tragedia. ich modry album a pinkerton su asi to najlepsie, co v ramci alternativneho rocku vzniklo, ale zial neprestali a odteraz nas oblazuju takymi pocinmi, ako napr. make believe, co je 1 najhorsich albumov ever.
to je ta tragedia, ze vsetci z nich mali talent v istej dobe, len nezvladli umenie odchodu. a najvacsim nepriatelom dokonalosti je priemer @lenkaska1@5 tak pozor, nahodou lil uzi vert je velmi super!
@tequila@14 pozri, Nine Inch Nails sú majstri zvuku, inovatori, neuveriteľne dobrí naživo, ich albumy sú skvelé, ich hudba pre filmy je mrazivá. Nejdem ich tu ospevovať o sto šesť, ale ak ich hodnotia na základe toho že si počul pár albumov a prečítal si si zopár textov, tak si mimo.
To čo znamená že overrated? Že sú úspešnejší/bohatší ako by mali byť? Lebo ak hej tak to je potom overrated 90% pop scény. Keď sa pozrieš na niektoré malé kapely čo sa ledva uživia hraním v baroch a na nejakých podujatiach a porovnáš to s mainstreamovou populárnou hudbou tak je to všetko overrated. Potom je to už len otázka vkusu. Hudba ako taká má veľmi zbežnú definíciu.
@14 K tej Cardi B, je to ako Nicky Minaj a Iggy Azalea dohromady, hudbou, hlasom a aj vizazou (i ked to je az druhorade)
Ale k veci, napisal si, ze kto je vseobecne uznavany, ano Eminem uz stratil paru, a ano, premeskal aj cas odist, ale on je uznavany aj za svoje postavenie ktore si ziskal, rapova komunita ho zaraduje k legendam ako 2pac. A on uz teraz robi hudbu hlavne pre svojich "Stans", myslim, ze mu uz doslo, ze najlepsie casy su prec, ved od roku 2013 prakticky naposledy zaujal mainstream, i ked stale vie zaujat aspon singlom, ako naposledy s Godzillou.
Takych je asi strasne moc lebo v Amerike asi staci nahrat nieco ako tak pre ludi chytlave a spravit k tomu nejaky party klip a hned to ma desiatky milionov pozreti
Ked uz si spomenul Coldplay tak aj to je podla mna casto precenovana hudba a aj U2 a podobne kapely alebo spevacky ako Beyonce, Madonna ktoru tiez spominas a dalsich milion ale nestaram sa zas az tak do hudby a nehovorim ze to je shit len ze to je precenovane aspon na moj vkus
@tequila u mna je ten problem, ze ziadnu hudbu nepovazujem za shit... kazdy ma iny vkus, kazdy pocuva nieco ine, kazda kapela ci interpret ma nieco do seba a kazdy interpret, aj ked podla niekoho totalny shit, ma aspon jednu dobru a popularnu a znamu skladbu
pre mna osobne je dolezite objavovat stake nieco nove a tak napr. v poslednom case objavujem napr. stale viac a viac skvelych ruskych interpretov... alebo estonskych, objavil som jednu skvelu japonsku spevacku alebo spevaka z Papui - N. Guineje ci zo Salamunovych ostrovov a taktiez poliaci maju v poslednom case vela skvelych interpretov, napr. taký raper Słoń, ktorý ma aj skvele texty... a to rap nepocuvam a terxty vnimam u kazdeho interpreta len minimalne...
Daj aspoň 3 songy od Cardi B ktoré sú podľa teba najlepšie z jej tvorby.
Myslím že som od nej ešte nikdy nič nepočul a hej som asi idiot, lebo už dopredu jej tvorbu beriem ako shit. Ale sľubujem že si každý z tých songov pustím, lebo fakt ma zaujíma prečo si o nej niekto myslí že je najlepšia raperka momentálne.
Ktovie, možno ma jej hudba nakoniec aj osloví... @tequila
@nikolas1410@26 tak bezkonkurencne najlepsie songy od nej sú wap a bodak yellow, to su top pesnicky daneho roku, nic lepsie v hudbe vtedy nevyslo. a este skus i do. to, ako sa ti to bude pacit, zavisi vsak aj od tvojich znalosti moderneho hiphopu a cardinho kontextu v nom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Nine inch nails si zaslúžia všetku lásku a obdiv sveta
lil wayne spravil uzasne tha carter 2 a 3, da drought 3, dedication 2, ale dojebal to s dedication 3 a i am not a human being 2. nadprodukcia je jeho 2. meno
interpol maju popici turn on the bright lights (vratane sqelej deluxe edicie), interpol a antics, ale dojebali to napr. s the black, kde boli uz parodia sami na seba
nine inch nails uznavam za kultove pretty hate machine, a povedzme este the downward spiral, ale things falling apart je nepocuvatelne a takisto aj the fragile (aj ked tam to zachranili uplne s deluxe verziou). inak nic moc teda
madonna ma sice like a prayer, ale zivaky i am going to tell you a secret a the confessions tour ma presvedcili, ze nazivo nevie spievat a vacsina jej albumov je cisty genericky zamenitelny pop
eminem udaval smer rapu v dobach the marshall matters lp a the eminem show, cize tak v 1998-2002, ale potom to uz bolo biedne a na recovery som mal pocit, ze uz uplne zabudol rapovat, bolo to smutne
coldplay maju sice ako tak dobre mylo xyloto, ale aj podpriserne ghost stories, su pateticki a vsetko od nich znie rovnako pseudointelektualne
foo fighters maju ako album skutocne dobry len svoju vyberovku lol. inak podobne ako madonna, lajvka skin and bones bola hrozna a nikdy nechcem ist na ich koncert, vsetko ostatne priemer. taky rock pre edgy stredoskolakov. maju tak 50 rokov, ale nepocuva ich nikto 18+, az na par osvedcenych hitov
a weezer... to je najvacsia tragedia. ich modry album a pinkerton su asi to najlepsie, co v ramci alternativneho rocku vzniklo, ale zial neprestali a odteraz nas oblazuju takymi pocinmi, ako napr. make believe, co je 1 najhorsich albumov ever.
to je ta tragedia, ze vsetci z nich mali talent v istej dobe, len nezvladli umenie odchodu. a najvacsim nepriatelom dokonalosti je priemer
@lenkaska1 @5 tak pozor, nahodou lil uzi vert je velmi super!
Ale k veci, napisal si, ze kto je vseobecne uznavany, ano Eminem uz stratil paru, a ano, premeskal aj cas odist, ale on je uznavany aj za svoje postavenie ktore si ziskal, rapova komunita ho zaraduje k legendam ako 2pac. A on uz teraz robi hudbu hlavne pre svojich "Stans", myslim, ze mu uz doslo, ze najlepsie casy su prec, ved od roku 2013 prakticky naposledy zaujal mainstream, i ked stale vie zaujat aspon singlom, ako naposledy s Godzillou.
Ked uz si spomenul Coldplay tak aj to je podla mna casto precenovana hudba a aj U2 a podobne kapely alebo spevacky ako Beyonce, Madonna ktoru tiez spominas a dalsich milion ale nestaram sa zas az tak do hudby a nehovorim ze to je shit len ze to je precenovane aspon na moj vkus
pre mna osobne je dolezite objavovat stake nieco nove a tak napr. v poslednom case objavujem napr. stale viac a viac skvelych ruskych interpretov... alebo estonskych, objavil som jednu skvelu japonsku spevacku alebo spevaka z Papui - N. Guineje ci zo Salamunovych ostrovov a taktiez poliaci maju v poslednom case vela skvelych interpretov, napr. taký raper Słoń, ktorý ma aj skvele texty... a to rap nepocuvam a terxty vnimam u kazdeho interpreta len minimalne...
Myslím že som od nej ešte nikdy nič nepočul a hej som asi idiot, lebo už dopredu jej tvorbu beriem ako shit. Ale sľubujem že si každý z tých songov pustím, lebo fakt ma zaujíma prečo si o nej niekto myslí že je najlepšia raperka momentálne.
Ktovie, možno ma jej hudba nakoniec aj osloví... @tequila
Ak takmer všetky ich songy nebudú znieť rovnako a začnú viac experimentovať, tak na ne časom možno zmením názor.