Ktora moznost je lepsia : Masarykova, VSE, Rok volno?
no takto, rozhodujem sa medzi Masarykovou a VSE.. Masarykovu pre to, lebo ma lepsie meno a je lepsie hodnotena.. Ale VSE je v prahe, takze by bolo lahsie si najst pracu, popripade staz v nejakej firme, a tym si ziskat nejaku prax. Zaroven mi este napadlo
ci by nebolo lepsie si dat rok volno, s tym ze by som si zarobil nejake peniaze a isiel dalej do zahranicia studovat.. ale tam je riziko ci si tu pracu najdem, a ci ma vobec o rok zoberu na tu skolu.. teraz mam skolu viac menej istu.. Ale neviem ake by to bolo v Brne.. Strednu skolu som si vyberal podla mena a hodnotenia a doteraz to lutujem.. tak by som nechcel zopakovat tu istu chybu.. Je lepsia slabsia skola v meste kde skor ziskam prax? Alebo radsej ta masarykova v brne? Ako by ste sa rozhodli vy?
ja by som šla do Brna, lebo mi je sympatickejšie ako Praha, teda Praha je krásna o tom žiadna, ale je to na mňa príliš veľké miesto a menej také.. domáce..
každopádne rozhoduj sa podľa seba, ale ak sa budeš snažiť získaš prax aj tam aj tam si myslím
Bože, jak tu každý rieší VŠ. Nehovorím, že aj ja som neriešil po maturite, ale v poslednom čase sa zamyšľam, že čo mi tá VŠ vlastne dá. Ako, študuješ čo ťa baví, ale vždy je tam neistota, že prečo študovať. A dané VŠ, ktoré si dala poznám len z počutia, takže poradiť neviem. Viem ti poradiť len to, že ťa čakajú min. 3roky neustáleho učenia a deptovania, či spravíš skúšku, alebo nie. V poslednom čase rozmýšľam, či mi tá VŠ dá niečo do budúcna. Áno, z časti dá, čo sa týka vzdelania a kus papiera, ktorý ti je v praxi nulový. Žeby som študoval preto, aby som ukázal druhým, že na to mám, alebo si chcem niečo dokázať, alebo ja nwm. V poslednú dobu sa nad tým zamýšľam, prečo práve..
Predpokladám, že chceš študovať ekonomiku. Ja ti viem len poradiť mojou školou, viem ti dať info, viem ti dať kopec informácii, skrípt, ťahákov a pod. ale, pomôže ti to? Ak si dáš rok pauzu, tak predpokladám, že na školu za ten čas aj zabudneš a budeš ju oddiaľovať od seba. Ver mi, po roku pauzy sa na VŠ ani nepozrieš. Tak, a teraz si všetko spoj.. čo ti výjde.. buď sa vydáš trasou VŠ-koláka, ktorý je 3 až 5roky psychicky zdeptaný, s predpokladom, že mu to štúdium do života aj niečo dá. Ako, študentský vysokoškolský život je pekný, ale zvyčajne na VŠ sa vyberu tí, ktorí nevedia čo ešte do života, a nie sú pripravený čeliť prekážkam. Alebo, porozmýšľaš a rozhodneš sa, ako máš.
V konečnom dôsledku, každé rozhodnutie bude dobre..
Zvyčajne, také litánie nepíšem, ale pekne mi tvoja diskusia padla.. kedže sa nad tým zamýšľam.
ja študujem na Vše a vôbec to tu nie je tak zlé ako to cítiť z tvojho preslovu systém je síce trošku odlišný, ale do toho sa dostaneš behom prvého mesiaca lebo ti nebude nič iné ostávať ako si to poriadne pozisťovať, ak tu chceš prežiť
Inak s tým gap year by som si dal pozor, poznám dosť ľudí, ktorí po tom už do priestorov školy nevkročili Inak myslím si, že s možnosťami stáže/praxe je aj Brno na tom celkom dobre.
@Helloxd voľný čas sa nájde vždy ale o to viac si budeš nadávať, keď sa budeš učiť na prubežáky a záverečné skúšky ale na ďalší semester spravíš tú istú chybu určite by som ostala na Vše, na Prahu si veľmi rýchlo zvykneš a škola je dobrá, nie je dôvod odchádzať do Brna kvôli tomu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ale úprimne, vše nie je zlá škola, ale má zlý systém, vôbec sa nevyznáš v tých kreditoch, poukážkach a opravných ...
každopádne rozhoduj sa podľa seba, ale ak sa budeš snažiť získaš prax aj tam aj tam si myslím
Predpokladám, že chceš študovať ekonomiku. Ja ti viem len poradiť mojou školou, viem ti dať info, viem ti dať kopec informácii, skrípt, ťahákov a pod. ale, pomôže ti to? Ak si dáš rok pauzu, tak predpokladám, že na školu za ten čas aj zabudneš a budeš ju oddiaľovať od seba. Ver mi, po roku pauzy sa na VŠ ani nepozrieš. Tak, a teraz si všetko spoj.. čo ti výjde.. buď sa vydáš trasou VŠ-koláka, ktorý je 3 až 5roky psychicky zdeptaný, s predpokladom, že mu to štúdium do života aj niečo dá. Ako, študentský vysokoškolský život je pekný, ale zvyčajne na VŠ sa vyberu tí, ktorí nevedia čo ešte do života, a nie sú pripravený čeliť prekážkam. Alebo, porozmýšľaš a rozhodneš sa, ako máš.
V konečnom dôsledku, každé rozhodnutie bude dobre..
Zvyčajne, také litánie nepíšem, ale pekne mi tvoja diskusia padla.. kedže sa nad tým zamýšľam.