skus rozmyslat tak, ze budes robit co ta bavi a ide ti ... nie "co budem potom hentom tamtom ako sa uzivim" ... ked to budes robit s nadsenim, tak budes dobra a uzivis sa, vyniknes ...
to je aj problem tych co uz "studuju" take obory aj na VS, su to flakaci, nezobrali ich nikde, niesu tam s nadsenim, "prezivaju", keby to bolo to co im ide, co ich bavi, tak sa presadia a nesedia na urade prace ...
problem je aj, ze ludia sa hrnu na VS aj ked na to niesu ... mam znameho umeleckeho kovaca, nema VS, bavi ho to velmi, vyzera ako nejaky Hefaistos (je velky) a zivi sa sam, ma auto, byt atd...
ja chodim na fotograficky dizajn a som spokojna ...len ked by si sla na ten fotograficky..najst si potom pracu je naozaj tažke precalen fotografom je dnes už každý kto si kupi drahsi fotak(teda aspon si to myslia)
no, a toto je môj najväčší problém.. neviem čo ma baví :/
ako fotiť ma baví ale iba keď mám svoje chvíle a to nie sú vždy a obchodná? ako neviem či ma bude baviť ekonomika a podobne ale tak podla mňa sa z toho uživím viac ako z umeleckej... a súhlasím s @peacexp ..fotograf je dnes každý kto má foťák
@bublina01 vies ked by si sla na moj odbor tak budes mat toho fotenia naozaj vela a musis fotit na čas ..teda ak ta to nebavi stale je to risk ci ti to nezacne liezt hore krkom
@peacexp šak ako ja aj plánuje ísť na ten fotografický dizajn mňa by z tej školy nič iné nebavilo len hento ale aj tak je tak risk že ma to nebude baviť :/
@bublina01 a tiež ide o to ze ty nebudeš celý týžden fotit prax mas 4h týždenne všetky ostatne hodinu su matika slovina počitacova grafika informatika dejiny vytvarnej kultury neviem kam ides ale my mame 2jazyky a kedže budeš prvačka tak aj pismo
Neviem čo by som si zvolila ja.. ja sa chystám na strednú odbornú školu knihovníckych a informačných štúdií a tiež som na tom bola rovnako, najprv som mala prihlášku na umeleckú školu, lenže keďže nie som umelecky nadaná, tak som to zavrhla, potom som mala obchodnú, ale to som tiež zavrhla, keďže je tam veľa účtovníctva, ekonomiky a iných ťažkých vecí pre mňa.... a vôbec som si nevedela vybrať strednú školu, no nakoniec som sa rozhodla pre SOŠKIŠ
ako ja som sa tiež rozhodovala a brala som do úvahy aj to že kde by som potom pracovala keď vyštudujem tú školu a teraz mám velkú dilemu s tým či ísť na obchodnú alebo odbornú :/
Prihlášky som si dala na dva odbory na tej strednej odbornej škole knihovníckych a informačných štúdií 1) masmediálne štúdiá 2) informačné systémy a služby
Veď to aj ja..
Tak to záleží od toho, čo ťa viac baví čo je daná škola zač a ja neviem kam ťa to viac ťahá
prijímačky mám 13.5. na prvý odbor, 16.5. na druhý
Ty kedy?
Hmmm...máš to podobné ako ja... :/ aj keď ja už som sa pre školu rozhodla, ale aj tak sa bojím, že ma škola nebude baviť...ale snáď hej a snáď sa aj ty rozhodneš pre dobrú školu ale rozhodnúť sa musíš sama...
je mi jasní že sa rozhodnúť musím sama ale pomohlo by mi keby poznám pár ludí čo tam chodilo do školy alebo chodí aby mi povedali aké to tam je a podobne
Rada by som ti pomohla, ale nepoznám žiadnu strednú, takže neviem aké sú tie školy... :/ a veď nebola si na DOD-čku? tam zistíš pomerne dosť o škole alebo zájdi za riaditeľmi tých škôl a popýtaj sa
ako mám zopár známych ale tý mi len hovoria nech idem na tú školu de sú oni.. ale nehovoria mi žiadne výhody a nevýhody školy :/ bola ale nie na tej škole :/ no len tý mi tam budú toho tolko ponúkať len preto aby som šla na tú školu že až som bola s riaditelkou školy na obchodnej a to čo mi ona hovorila.. samé výhody školy ale žiadnu nevýhodu.. jak keby to bola najlepšia škola n svete :p ale po hodine rozprávania ma normálne začala nudiť a som u nej v riaditelni skoro zaspala
@bublina01 týžden mas taky co iba fotit bud si v terene do obeda alebo poobede a na konci 2.rocnika mas krajinarsky kurz kedy týžden kreslis,malujes ..potom na konci tretieho rocnika mas prax kedy ale ide niekde robit
@peacexp len problém je v tom že ja som v kreslení antitalent :/ a zatial jediné čo viem je to že za týždeň budem mať tie dva dni.. to je celé ale keď hovoríš že to bude hentak tak sa toho začínam báť :/
@dominikusss ale ja nepoznám nikoho z tej odbornej iba z obchodnej a ako pomohlo by mi dosť keby poznám viac ludí z tej školy a aspoň niekoho z tej odbornej aby mi vedeli povedať o tej škole aspoň to málo čo potrebujem
@dominikusss len koho ja nie som taký tip človeka čo len tak vybehne na lúdí že povedz mi niečo o tej škole ja sa tak trošku neznámych ludí bojím ale kamoška má odtial zopár známych tak možno tých sa popýtam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ja som za to aby clovek robil to, co ho bavi.
ja by som ale volil dizajn, je tam vacsia sanca, ze budes mat po skole zaujimave kontakty.
Ja by som rozhodne išla na umeleckú ale som na 8-ročnom gymnáziu takže...
to je aj problem tych co uz "studuju" take obory aj na VS, su to flakaci, nezobrali ich nikde, niesu tam s nadsenim, "prezivaju", keby to bolo to co im ide, co ich bavi, tak sa presadia a nesedia na urade prace ...
problem je aj, ze ludia sa hrnu na VS aj ked na to niesu ... mam znameho umeleckeho kovaca, nema VS, bavi ho to velmi, vyzera ako nejaky Hefaistos (je velky) a zivi sa sam, ma auto, byt atd...
ako fotiť ma baví ale iba keď mám svoje chvíle a to nie sú vždy a obchodná? ako neviem či ma bude baviť ekonomika a podobne ale tak podla mňa sa z toho uživím viac ako z umeleckej... a súhlasím s @peacexp ..fotograf je dnes každý kto má foťák
takže mám velkú dilemu si vybrať školu :/
na OA ta mozno naucia robit uctovnictvo. Na umeleckej ta sice nic nenaucia, ale nebudes mat okolo seba 20 slepok a len 5 chlapcom
a ako tiež by som sa chcela do budúcna vedieť uživiť tak berem ohlad aj na to že ktorá škola ma dokáže uživiť
od obchodnej rychlo prec!!!vazne!!!ja aj keby ma nebavila umelecka radsej by som tam sla ako na obchodnu
@bublina01
@karin28398 takže mi radíš umeleckú? .. teda inak povedané odbornú?
ako ja som sa tiež rozhodovala a brala som do úvahy aj to že kde by som potom pracovala keď vyštudujem tú školu a teraz mám velkú dilemu s tým či ísť na obchodnú alebo odbornú :/
Prihlášky som si dala na dva odbory na tej strednej odbornej škole knihovníckych a informačných štúdií 1) masmediálne štúdiá 2) informačné systémy a služby
Veď to aj ja..
Tak to záleží od toho, čo ťa viac baví čo je daná škola zač a ja neviem kam ťa to viac ťahá
a kedy máš prijímačky?
šak a práve toto je môj problém :/ absolútne neviem :/
prijímačky mám 13.5. na prvý odbor, 16.5. na druhý
Ty kedy?
Hmmm...máš to podobné ako ja... :/ aj keď ja už som sa pre školu rozhodla, ale aj tak sa bojím, že ma škola nebude baviť...ale snáď hej a snáď sa aj ty rozhodneš pre dobrú školu ale rozhodnúť sa musíš sama...
ja mám prijímačky 21.5
je mi jasní že sa rozhodnúť musím sama ale pomohlo by mi keby poznám pár ludí čo tam chodilo do školy alebo chodí aby mi povedali aké to tam je a podobne
ahaa
Rada by som ti pomohla, ale nepoznám žiadnu strednú, takže neviem aké sú tie školy... :/ a veď nebola si na DOD-čku? tam zistíš pomerne dosť o škole alebo zájdi za riaditeľmi tých škôl a popýtaj sa
ako mám zopár známych ale tý mi len hovoria nech idem na tú školu de sú oni.. ale nehovoria mi žiadne výhody a nevýhody školy :/ bola ale nie na tej škole :/ no len tý mi tam budú toho tolko ponúkať len preto aby som šla na tú školu že až som bola s riaditelkou školy na obchodnej a to čo mi ona hovorila.. samé výhody školy ale žiadnu nevýhodu.. jak keby to bola najlepšia škola n svete :p ale po hodine rozprávania ma normálne začala nudiť a som u nej v riaditelni skoro zaspala
Tak samozrejme, že chcela, aby bola jej škola dobrá, ale ako správna riaditeľka, by mala povedať aj nejakú kritiku na školu...
šak práve, je mi jasné že chce povedať o škole len to najlepšie ale ako pre rozhodovanie by som uvítala aj kritiku
Veď hej chápem..
@dominikusss ale ja nepoznám nikoho z tej odbornej iba z obchodnej a ako pomohlo by mi dosť keby poznám viac ludí z tej školy a aspoň niekoho z tej odbornej aby mi vedeli povedať o tej škole aspoň to málo čo potrebujem
Ak máš umeleckú; nejaký cit pre umenie, akéhokoľvek rázu, choď do toho. A keď si si tú školu strčila "len tak", mala si ísť radšej na gymko.