ja by som ti radila určite na bilingv., sama som na bilingválnej škole, ale na gymnáziu, nie na obchodke...ale bilingválna obchodka by mohla byť zaujímavá
asi tá obchodka . Ale pozor, bilingválna obchodná akadémia je kvalitne ťažšia, než bilingválne gymnázium. Mladší brat odišiel na bilingválne gymnázium, ktoré sa otvorilo minulý rok v Trenčianskom kraji (neviem ako sa volá to mesto) a stále im odpadávali hodiny, úplne málo učenia pre niekoho, komu angličtina ide (pre takých ľudí je určené). Tento rok majú tuším biológiu po anglicky, úplne odveci,ľahké. Naproti tomu na obchodnej sa jednoducho valí. Obchodná akadémia (a všeobecne ekonomické zamerania) zvyknú byť ťažké. Ale držím ti každopádne palce.
Na margo SOŠ podnikania - určite by som to nehodlal podceňovať kvôli tomu, že je to odborná škola. Obchodná akadémia je zameraná najmä na teoretickú prípravu a valenia sa učenia z každej strany. Na SOŠ je viac praxe a myslím, že tí ľudia, čo tam chodili sa viac naučili tak celkovo tou praktickejšou prípravou ako učiť sa teóriu, ktorú neskôr zabudneš aj tak
@gratz ako sa volá tvoj brat? mám pocit že to bude asi môj spolužiak, pretože jediné bilingv. gymnázium v trenč. kraji je u nás na myjave, a aj ten popis sedí, len s tou ľahkou biológiou si dovoľujem nesúhlasiť
@gratz hm, Mareka v triede nemáme, ale jediné bilingv. gym. čo sa tu otváralo pred rokom je u nás takže buď klameš, alebo niečo ale mám pocit že viem, mám len jedného spolužiaka čo má staršieho brata
ja som absolvent bilingválneho v trnave.. síce nemeckého, ale s anglickými sme boli ako jedna trieda a v podstate sme sa učili to isté len v nemčine.. a naozaj ti tú školu môžem odporučiť. vyššie bolo spomenuté, že oa je viac do teórie, čo možno pri iných obchodných aj pravda je, no u nás riaditeľka presadzovala hlavne praktické predmety ako aplikovaná informatika, účtovníctvo,... (informatika aj 4x do týždňa, účto tiež) takže si myslím, že z toho čo viem, dokážem aj väčšinu použiť, čo mi pomáha hlavne teraz na výške, kde toho máme požehnane.. dosť do praxe je aj administratíva a korešpondencia, ale viac-menej záleží od teba, čo si z tej školy odnesieš. a samozrejme, ako už bolo spomínané, je to dosť zaberák, čo sa týka učenia, keďže budeš mať niektoré predmety 2x. v slovenčine aj angličtine.. a čo sa týka učiteľov, tak sú úplne super. na anglickom majú dokonca aj lektorku z usa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Alebo poznáte ešte nejakú podobnú dobrú školu?
Bavia ma jazyky, organizovanie ľudí, podnikateľské činnosti a podobe...
Na margo SOŠ podnikania - určite by som to nehodlal podceňovať kvôli tomu, že je to odborná škola. Obchodná akadémia je zameraná najmä na teoretickú prípravu a valenia sa učenia z každej strany. Na SOŠ je viac praxe a myslím, že tí ľudia, čo tam chodili sa viac naučili tak celkovo tou praktickejšou prípravou ako učiť sa teóriu, ktorú neskôr zabudneš aj tak