Nesom nejako zblazneny do literaturi a poznám len bratov grimmovcou, remarque a kafka, ale keď mám hlasovať tak si vyberám asi kafku. Neviem veľmi kto čo napísal ale viem že na škole ma veľmi zaujalo jeho dielo Proces, kde príbeh bol dosť podobný dnešnému svetu, kde ani nevieš zaco, kde a kedy budes potrestany, kde si iba taký maličký panacik vo veľkom systéme riadenym vyvolenymi osobami.
Ako literatúra nieje veľmi moja šálka kavy, ale tak radšej si budem čítať a skúsiť sa zapojiť do takého to fóra a pokecať si normálne ako reagovať na fórum "ako mám vyfajcit frajera" takého fóra nechám na birdzovsku šľachtu
@salora ujuj prepac teraz som si pozrel to fórum a ty si ho komentoval. Fakt som to nemyslel na teba a ospravedlňujem sa bolo to obrazne povedané na niektoré indivíduá heh. Určite ťa nezaradujem medzi nich .
Remarque - od toho som prečítal skoro všetko, jeho knihy sa mi páčili, rád som ich čítal, najobľúbenejšia jeho kniha pre mňa je asi Traja kamaráti /prečítal som ju tri krát/ a Víťazný oblúk sa mi ešte páčil, ale aj Noc v Lisabone sa mi dosť páčila. Tak je u mňa najlepší nemecký spisovateľ.
Kafka, no, snažil som sa prečítať jeho Zámok dva krát, ani raz som ho nedočítal, bolo to na mňa v tom čase dosť náročné. Ale aj napriek tomu, že som v tom čase dielo nedokázal prečítať - sa mi to čo som prečítal dosť páčilo.
Mann: čítal som tú novelu Smrť v Benátkach, to sa mi páčilo a Budenbrookovci - myslím, že som to čítal kvôli tomu, že som videl filmové spracovanie a to sa mi páčilo, ale kniha ma nezaujala.
Grimovci: tak rozprávočky tie ja môžem, ale nečítal som - teda aspoň neviem, možno, že som čítal, keď som bol malý niečo od nich
Grass, Hese, Doblin - od tých som nič nečítal, tak neviem posúdiť ich dielo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
z nemecky píšucich mám ešte rád Ernst Jüngera
@Jantebont Gert Prokop
Kafka, no, snažil som sa prečítať jeho Zámok dva krát, ani raz som ho nedočítal, bolo to na mňa v tom čase dosť náročné. Ale aj napriek tomu, že som v tom čase dielo nedokázal prečítať - sa mi to čo som prečítal dosť páčilo.
Mann: čítal som tú novelu Smrť v Benátkach, to sa mi páčilo a Budenbrookovci - myslím, že som to čítal kvôli tomu, že som videl filmové spracovanie a to sa mi páčilo, ale kniha ma nezaujala.
Grimovci: tak rozprávočky tie ja môžem, ale nečítal som - teda aspoň neviem, možno, že som čítal, keď som bol malý niečo od nich
Grass, Hese, Doblin - od tých som nič nečítal, tak neviem posúdiť ich dielo.