Vzdy mi kazdy hovoril, ze britskej sa da ovela lepsie rozumiet... No ja sa niekedy cudujem, co to anglicania hovoria za slova, ze take ani poznam Americkej rozumiem uplne v pohode
@tryffanya napr. ked som prvykrat pozerala Harry Pottera v originale, tak som normalne potrebovala anglicke titulky k tomu a neverila som, ze to slovo sa da vyslovit aj tak, ako to vyslovili oni
tak tak ja sa anglickú učím v škole, pôjdem z nej maturovať, aj keď si to vôbec neviem predstaviť, lebo v nej nerozumiem to, čo čítaním rozumiem. A zase mám pociť, že v americkej rozumiem aj tie slovíčka, ktoré som nikdy nepočula
skôr britskej.. kedže tu žijem ale americká neni náročna na porozumenie tiež.. britská angličtina je velmi široký pojem, kedže výslovnosť a melódia reči sa mení každých zhruba 20míl.. a je obrovský rozdiel rozprávať s niekým s londýna, bristolu, liverpoolu a glasgowa ten kto nevie dobre po anglicky bude skôr rozumieť americkej angličtine.. kedže vo všeobecnosti američania rozprávajú dosť pomaly a jasne.. a ich melódia reči je všade rovnaká z výnimkou juhu
Britsku anglictinu nemozem ani pocut. Horsia je uz len ta skotska. Americkej sa da lahko rozumiet ale zatial najzrozumitelnejsia pre mna bola juhoafricka eng.
tak klasickym programom z BBC je obcas problem rozumiem, ale da sa.. ale najviac sa mi loobi ta Ghetto style americtina z brooklynu jako napr z GTA San Andreas na ten styl
To e mi jedno..nerozumiem angličtine v pesníčkach :/..(a kto rozumie nicki minaj, tak musí mat ertifikát min. C2 ..teda..ona asi ani samu seba nerozumie
@toms mal by si dojsť sem do glasgowa ten chlapík v tom videu vôbec nemá silný prízvuk ale tie "frázy" čo hovorí, tie sa naozaj nepoužívajú.. minimálne ja som sa s väčšinou nestretol
@candy36 dojdi sem do glasgowa a ukážem ti čo to znamená rozprávať rýchlo po anaglicky ja mám v škole nejakých amerických študentov... a ak to mám porovnať.. tak kým američan povie 1 vetu, tak priemerný človek zo škótska povie 3
@candy36 po slovensky sa ani nedá tak rýchlo rozprávať ako po anglicky.. nezáleží či rozprávaš s americký, škótskym alebo anglickým prízvukom.. v angličtine sa ti vždy bude dať rozprávať rýchlejšie, lebo angličtina neobsahuje tolko tvrdých spoluhlások a angličtina má určitú melódiu vety.. slovečina nemá žiadnu melódiu vety.. jedine ak výchdniarčina alebo stredoslovenčina.. tam ludia tak zaťahujú
americkej ľahko rozumiem... a keď aj slovo nepoznam z vyslovnosti presne viem čo to je za slovo a viem si ho hodiť do prekladača....
pri britskej ani slová čo poznám nepoznám
a to ich vyslovovanie A miesto E... teda v slovo can't povedia cAn't ... a ja to ani zaboha nemôžem vysloviť lebo mi to uši píli... cEn't a hotovo...aj keby učiteľku pretrhlo
britská sa mi riadne páči, a ako rozumiem jej, ale predsa len lepšie rozumiem tú americkú lebo som si už navykla na americké filmy, hudbu seriály, častejšie sa s ňou stretávam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
britsku mam ale ovela, ovela radsej lebo je rozmanitejsia. @10
osobne preferencie s tym nic nemaju.
@candy36 dojdi sem do glasgowa a ukážem ti čo to znamená rozprávať rýchlo po anaglicky ja mám v škole nejakých amerických študentov... a ak to mám porovnať.. tak kým američan povie 1 vetu, tak priemerný človek zo škótska povie 3
pri britskej ani slová čo poznám nepoznám
a to ich vyslovovanie A miesto E... teda v slovo can't povedia cAn't ... a ja to ani zaboha nemôžem vysloviť lebo mi to uši píli... cEn't a hotovo...aj keby učiteľku pretrhlo
urcite sa lepsie rozumie britskej, a mne uz duplom lebo ako bilingval mame system nastaveny na britsku.. a predsalen je takak "cistejsia"