Trochu opak fóra čo tu bolo pred chvíľkou - ktorú knihu vy osobne máte radi, ale keď sa vás niekto pýta na literárne odporúčania tak ju vynechávate? (Prípadne z akého dôvodu?)
Máte vôbec takú knihu, alebo som divná?
A teda začnem - u mňa je to Duna, pretože si vždy poviem, že toto kvôli mne nikto nebude ochotný dočítať, že to málokoho zaujme a ak aj áno, tak sa rozhodne neprekúše celou ságou a aký zmysel má čítať len prvý diel.
(Vlastne aj z ľudí čo poznám co ju čítali tak poznajú len prvých jeden až šesť dielov a tvária sa, že vedia, o čom je a ja som z toho potom akurát smutná.)
Tak.
Ale napríklad páčili sa mi veľmi knihy Malé ženy, Pýcha a predsudok, Búrlivé výšiny, Bolo raz zelené údolie či Domček v prérii ale nikomu to neodporúčam.
A dôvod je asi taký, že si poviem, že ktorý blázon by už len toto čítal.
Neodporúčam isto náročné knihy ako Woolfova, Faulkner, Dostojevský, ak to nie je naozaj náruživý čitateľ a tiež menej známe knihy (napr talianskych spisovateľov) lebo si myslím že to bežného človeka veľmi nezaujme
asi zalezi od toho, kto sa pyta. ked vidim/viem, ze to je bezny konzument, tak Vojnu a Mier nebudem odporucat. a zas, ked to je nejaky inteleguan, tak dominika dana tiez nie(ziaden internet a dlhe večery sposobia, ze latka ide dole)...
kazdopadne, asi nikomu neodporucam citat Fight Club! ale nie preto, ze je to zla kniha, skor preto, ze film je lepsi
@staphylococcus s tou Dunou to je smutne! ale tiez som cital len prvy diel
Po niekolkych neuspesnych pokusoch som prestal odporucat moju najoblubenejsiu fantasy seriu o Thomasovi Covenantovi, ktorej premisou je, ze hlavny hrdina ma lepru
milujem knihy od Amélie Nothombovej...je veľmi špecifická a sedí mi nejakým zvláštnym spôsobom a sa bojím že keby ju niekomu riadne odporučím, tak že mi ju zhejtuje pod čiernu zem
Knihy od J.Harrisovej (autorka Čokolády napr.) Mám od nej asi všetky romány a podľa mňa perfektne píše, ale tak niekomu to môže na prvý pohľad pripadať ako taká komerčná ženská literatúra a však možno aj trochu je, ale milujem ju
Ak tu niekto niečo od nej čítal, napíšte mi, čo si o nej myslíte
@kaiserchief1 nahodou male zeny som citala vsetky diely! A burlive vysiny tiez! @mezomus dik a well, that's the point, ze aj ludia co sa do toho pustia vacsinou skoncia po jednotke.... @patrixo vyhravas toto forum!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
(Vlastne aj z ľudí čo poznám co ju čítali tak poznajú len prvých jeden až šesť dielov a tvária sa, že vedia, o čom je a ja som z toho potom akurát smutná.)
Tak.
Mne sa to dost pacilo ale je to dost divne
Ale nie všetky každému, skôr je to na štýl "ak sa ti páčilo toto, možno oceníš aj tamto"
Ale napríklad páčili sa mi veľmi knihy Malé ženy, Pýcha a predsudok, Búrlivé výšiny, Bolo raz zelené údolie či Domček v prérii ale nikomu to neodporúčam.
A dôvod je asi taký, že si poviem, že ktorý blázon by už len toto čítal.
asi zalezi od toho, kto sa pyta. ked vidim/viem, ze to je bezny konzument, tak Vojnu a Mier nebudem odporucat. a zas, ked to je nejaky inteleguan, tak dominika dana tiez nie(ziaden internet a dlhe večery sposobia, ze latka ide dole)...
kazdopadne, asi nikomu neodporucam citat Fight Club! ale nie preto, ze je to zla kniha, skor preto, ze film je lepsi
@staphylococcus s tou Dunou to je smutne! ale tiez som cital len prvy diel
Ak tu niekto niečo od nej čítal, napíšte mi, čo si o nej myslíte
@mezomus dik a well, that's the point, ze aj ludia co sa do toho pustia vacsinou skoncia po jednotke....
@patrixo vyhravas toto forum!
kazdopadne za posledny rok som neprecital asi nic... uz ma to nejak nebavi
Ak by sa ľudia držali i učenia Biblie vraždy a vojny by tu neboli, ale ľudia by si navzájom pomáhali a odpustali si.
50 odtieňov vôbec nie a Korán pokiaľ sa berie fanaticky, tak tiež nie, ale nečítala som
Ale tak, na svoju obranu: čítala som to ako pubertiačka!