Ja Macejka. Nema to ani melodiu, ani rytmus. Neznasala som, ked nas to na hudobnej nutili spievat - ako hudobne vzdelany clovek som tu abstraktnu "melodiu" nedokazala zreprodukovat. Kazdy si to spieval ako chcel a vzdy to znelo rovnako hrozne, ale inak.
Nemam rada"kupim si 3 dubove kyje-jednou budem zenu biti a s tym druhym deti, deti, deti, deti a s tym tretim kyaciskom pojdem na zalety".
Keby mi volaky vozembac mlatit decko dubovym kyjakom asi ho v noci udusim vankusom. :S
Strasne sa mi nepaci ako bolo domace nasilie v ludovej kulture bezne a normalne... :S
@warble aj horela lipka mi pride WTF.
horela lipka, horela
pod ňou ma milá sedela.
keď na ňu iskry padali,
všetci mládenci plakali.
Akoze wtf? To im az vpislednej slohe niekto musel poradit nech idu tu lipu hasit? A oni tam stali, pozerali jak babenka trpi a revali? No to sme teda mali svarnych junakov len co je pravda!
nááhodou Macejko je super má to aj melódi, aj rytmus ja ako hudobník rozlišujem "ľudovky" a folklór... nepočúvam v podstate ani jedno, takže ťažko povedať, čo nemám rád najviac... mám rád napríklad trávnice, inak dosť náročný žáner ale asi fakt nemusím napr. terchovskú muziku (Muchovci a pod.) to je strašná oblbovačka a omielačka, 3 akordy, rovnaký rytmus bzum bzum bzum bzum, furt dookola... z toho mám paranoju. Keď boli v toť Bruseli dni Slovenskej kultúry, tak ich naša ambasáda pozvala ako predstaviteľov typického slovenského folklóru a aj keď sú cudzokrajní dosť nadšení Slovenskom resp. jeho kultúrou a tradíciami, terchovci ich moc nezaujali teda skôr vôbec...
Originál pravé ľudovky mi neprekážajú... Keďže ich nehrávajú skoro nikde, tak ich nemám opočúvané a raz za čas ich v pohode znesiem...
Mne skôr vadia tie slovenské pesničky ako Tublatanka - Dnes mám rande so svojím mestom... Keď počujem to zjapanie "a víííííííííííííííííííííííí" mám chuť vraždiť...
Ja neznášam A ja taká dzivočka, tfuj to je strašná trapošina, a vlastne neznášam celkovo keď spievajú také veci ako cingilingibom a podobné zvukomalebné oné.
Hlavne veľmi veľa ľudoviek je strašne úplne, keď sa nad tým človek zamyslí.
Ale trochu mimo témy, ale ľudové rozprávky tiež nič moc v tomto. Doteraz si pamätám, že nejakého Valibuka alebo dakoho na tento spôsob matka kojila do osemnástky a napriek tomu, že fajn, zdroj potravy, príde mi strašne nepríjemná predstava, ako je dospelý chlap prisatý na hruď svojej matky
@15 ja mám tiež rada Macejka a tiež mi to práveže príde melodické a chytľavé a rytmické .. ale neviem čo sa dá považovať za ľudovku ťažko vymenovať, ktoré rada nemám, lebo nemám rada väčšinu
@nespiacakraska vacsina ludoviek ma skryty vyznam... cize horela lipka horela vobec nemusi byt o horiacom strome, ... ta lipka moze predstavovat no ako to slusne nazvat.. ejakulujci penis pod ktorym sedela moja mila..a ked na nu iskry padali vsetci mladenci plakali to znamena ze boli smutni ze ta mila uz bola zadana.. a ze uz nie je panna... takisto ma napadla teraz piesen Vysoky jalovec, vysoky jako ja, preskoc ho ma mila rovnyma nohama..ja ho nepreskocim ja sa rada tocim na teba suhajko zapomenut musim... cize mily presviedca milu aby sa spolu milovali ale mila nechce... citala som o tom literaturu...
@hellium Kohutik jaraby to iste ma skryty vyznam... Kohutik jarabi predstavuje svarneho mladenca ktory je v rozpuku, a varuju ho aby nechodil do zahrady cize za babami aby neplamal laliu lebo ho zabiju, lalia - symbol cistoty... cize aby nechal mlade baby na pokoji lebo bude zle
Takisto Anicka dusicka nekasli, aby ma pri tebe nenasli... alebo A dze idzes Helenko Helenko? Do zahrady na zelene senko... Nezatvaraj Helenko za sebou, bo ja udzem za tebou za tebou...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Dalej take stare a ja tak dzivocka..a vsetky tie pesnicky co sme museli spievat na hudobnej
Keby mi volaky vozembac mlatit decko dubovym kyjakom asi ho v noci udusim vankusom. :S
Strasne sa mi nepaci ako bolo domace nasilie v ludovej kulture bezne a normalne... :S
Hej rusínska? Iste.
horela lipka, horela
pod ňou ma milá sedela.
keď na ňu iskry padali,
všetci mládenci plakali.
Akoze wtf? To im az vpislednej slohe niekto musel poradit nech idu tu lipu hasit? A oni tam stali, pozerali jak babenka trpi a revali? No to sme teda mali svarnych junakov len co je pravda!
Mne skôr vadia tie slovenské pesničky ako Tublatanka - Dnes mám rande so svojím mestom... Keď počujem to zjapanie "a víííííííííííííííííííííííí" mám chuť vraždiť...
Ale trochu mimo témy, ale ľudové rozprávky tiež nič moc v tomto. Doteraz si pamätám, že nejakého Valibuka alebo dakoho na tento spôsob matka kojila do osemnástky a napriek tomu, že fajn, zdroj potravy, príde mi strašne nepríjemná predstava, ako je dospelý chlap prisatý na hruď svojej matky
Malo tam byť úchylná
A nevšimla som si, že to prepísalo
A najviac sa mi nepáči Živijó aj keď to nie je ľudovka. Minule sme to spievali na oslave a zistila som, kto všetko z mojej rodiny nevie spievať