podla mna je rozpravanie najlahsia vec, aj keby to bolo na akukolvek temu ... preto som si to vybral aj ja, ked som pred rokmi maturoval... ale uz ani neviem o com to bolo ... ale rozpravat je lahke
ja som písal v skratke o upírovi, ktorý zviedol súboj s vlkodlakom, a nakoľko použil smrtiace kúzlo, ktoré ho natoľko vyčerpalo, že upadol do bezvedomia, nestihol sa dostať do hradu, a teda tesne pred hradom zomrel "I malé meškanie môže spôsobiť veľké problémy. V tomto prípade ma to stálo život." Záver rozprávania
ja som si nakoniec vybrala úvahu, čo som potom kus oľutovala,keďže som sa strácala v množstve svojich zápisov na ten koncept..potom som spravila dosť veľký obsahový skok medzi odsekmi,ale ukončenie mám podľa mňa veľmi dobré, tak uvidíme..
@aversio aj ja som skoro, zmeskala, lebo som sa musela v šteklach vracat daleko domov po obciansky a pritom ho trebalo len kvôli rodnemu cislu, ktore viem naspamat O_o a potom jak som dobehla, tak sa mi triasli ruky, že som ani normalne pisat nemohla
celkom dosť som bola spokojná so svojím diskusným príspevkom, ale čoraz viac sa začínam báť toho, že som zle pochopila tému alebo že som to nepísala podľa toho, ako sa diskusný príspevok písať má
ale nakoľko nám bolo veľmi zdôrazňované, že úvahy a rozprávania sú najproblémovejšie, pretože si všetci myslia, že je to hrozne ľahké a tak a nie, lebo to musí mať nejakú úplne striktnú formu a pointu a tak, tak som si vybrala diskusný no
: také dobré témy, ale moja logika si just nemôže vybrať niečo jednoduché ale ten blbý opis
najprv polhodina vaty v hlavy a potom soms a rozpísala na dve a pol strany :/ a bu´d to bude super alebo totalne nahovno čiže.... mala by som sa učiť na sj aby som ustne dala na istotu min. na 3
no ja som mala to rozprávanie... a teda rozpísala som sa riadne... no musela som sa kroriť nech neprešvihnem 3 strany.... takže 3 strany zapísané.... a vidím to pozitívne
strašne som chcela to rozprávanie, ale akosi v tom strese som nevedela domyslieť pointu a nemala som už čas na rozmýšľanie, tak som dala úvahu tým sa nedá nič stratiť
tak najprv som chcela tú úvahu,ale z 19 ludi v triede si ju vybralo 14,tak si vravim,ze ja nechcem. nakoniec som sa rozhodla pre rozpravanie. dufam,ze sa mi to nevypomsti
vybrala som si tú 4, teda diskusný príspevok o zvieratách a človeku, a bolo to celkom dobré, som sa rozpísala nakoniec, no keď som prvýkrát videla tie témy, to bolo hrozné, nevedela som si vybrať, každá sa mi zdala blbá...
@sugy1 Myslíš? Dám ruku do ohňa zato, že by som napísal omnoho kvalitnejší sloh ako ty bez ohľadu nato, či by to bol umelecký opis, úvaha alebo rozprávanie.
Také krásne témy! My sme mali katastrofálne a neoriginálne, tu je aspoň z čoho vyberať a najviac ma zaujala tretia, tam by sa dala vybiť fantázia, no asi by som v tom veku nevedela čo napísať k všetkým okrem Slovenska, psie príbehy by vyzneli odo m§a zaiste retardovane... úvahu by som si nevzala do parády nikdy, už v tých časoch mladistvých som dobre vedela, že úvaha je najťažší žáner hádam po všetkých stránkach... opísať chladničku je nič oproti úvahe o takej mega téme, akou je táto napríklad
Ja by som si nevedela vybrať. teda rozprávanie by som si nedala... Na všetkom sa dá niečo pokaziť. Akurát hneď teraz si neviem predstaviť nejakú správnu formu diskusného príspevku, takže to by som asi vylúčila. Aj keď téma je to super. Rozprávanie by som nevedela napísať asi na žiadnu tému, príde mi to moc neurčité a tak neviem, že o čom vlastne
Ja som veľmi rada, že mi chuť písať dlhé úvahy vytrvala do maturitného ročníku. Potom ma to fakt asi rok na to dosť opustilo, teraz by som už sotva napísala stopercentný sloh. Opisy mi nikdy nešli, diskusným príspevkom v slohovej podobe sa moja predstava vyhýbala, ako sa len dalo. Ak by to muselo byť, teraz by som sa asi pustila do rozprávania.
Ja som mala diskusný príspevok užani neviem o čom ale profke sa páčilo aj napriek nedostatkom ako som pósala takže som bola aspoň trocha spokojná a som rada že tento rok nemusím lebo z tohto by som si nechcela vybrať nič. Z úvah mám komplexy a tie témy : psy, sociálne siete sú kontroverzné témy a treba na to mať nejaký fajný vyhranený názor, čo ja nemám. Opis je nuda, utrpenie písať a rozprávanie by som s problémami zvládla a aj toho téma nie je práve radostná...lebo meškám často, ale loviť v strese v pamäti spomienky a práve nejakú z ktorej sa dá extrahovať pekná myšlienka, poučenie alebo vtip a nahdľad tak to nemám rada...minulý rok boli skvelé témy oproti tomuto.
rozmýšľala som medzi úvahou a rozprávaním, ale nakoniec vyhralo rozprávanie snáď aj ten môj sloh bude taká výhra, lebo som vážne zvedavá, že ako mi ho ohodnotia nakoniec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
ale ja som si dala druhú, už z toho dôvodu, že rada skúšam nové veci, aj v takýchto situáciách
Uvaha je pre mna taka istotka, že to proste dám. tak som si to vybrala,ale podla mna aj ten opis Slovenska je dobrý a tak sito aj rozprávanie.
Ale tá posledna tema, to neviem, či by som si vybrala...to si vybral len jeden od nas.
našťastie som to zmenila
Na mojej mature som mal tému s názvom: Aj zima má svoje čaro (umelecký opis)
prípadne ešte umelecký opis
ale nakoľko nám bolo veľmi zdôrazňované, že úvahy a rozprávania sú najproblémovejšie, pretože si všetci myslia, že je to hrozne ľahké a tak a nie, lebo to musí mať nejakú úplne striktnú formu a pointu a tak, tak som si vybrala diskusný no
najprv polhodina vaty v hlavy a potom soms a rozpísala na dve a pol strany :/ a bu´d to bude super alebo totalne nahovno čiže.... mala by som sa učiť na sj aby som ustne dala na istotu min. na 3
začiatok : Ahoj volám sa Rose a cestujem v čase
@daddy tak
koľko bol čas na vypracovanie??
- ja osobne som písala ten umelecký opis ...
pokojne
Ale som zvedavá, že tí, ktorí si dali úvahy, či ste si naozaj nimi takí istí ..lebo polovica čo si ju dala, neuveriteľne odbočila od témy, smola no
(a aj brat písal vraj rozprávanie a dúfa, že to po ňom prečítajú, podal sa po mne )
Ja som veľmi rada, že mi chuť písať dlhé úvahy vytrvala do maturitného ročníku. Potom ma to fakt asi rok na to dosť opustilo, teraz by som už sotva napísala stopercentný sloh. Opisy mi nikdy nešli, diskusným príspevkom v slohovej podobe sa moja predstava vyhýbala, ako sa len dalo. Ak by to muselo byť, teraz by som sa asi pustila do rozprávania.