Čaute Viem, že to tu bolo xkrát, ale už dlho sa tu táto téma neobjavila Takže, ktorý cudzí jazyk by ste mi odporučili ako druhý CJ na gyme? Na základke som sa učil ruštinu, ale najak extra ma nebaví. Ktorý najviac využijem (aj, keby som žil v zahraničí, napr. UK)? Vopred ďakujem
Rustinu....
žiadny jazyk ťa nebude baviť sa učiť
Ale rustinu más akože oproti nemčine lahulinku, a myslím si že do buducna bude dobre vedieť po rusky........
ruština? D aj ja som si myslel že bude ľahká, učím sa ju asi 4 rok a nejde o azbuku, tu som vedel za asi týždeň ale to sa len zdá že je tam rovnaká gramatika .. španielčina má vraj také isté gramatické pravidlá ako slovenčina, len ich je menej a polka slov je vraj podobných ako v angličtine
všetko len nie nemčinu..to je moja smrť..nesympatický jazyk pre mna (aj ked viem, ze velmi vyuzitelný) neviem či som mala zatmenie, ked som si ju vyberala ..ale tak keď sa chce, všetko sa da
nemčina sa ti zíde najviac nakoľko hneď za rohom máš Rakúsko, kde si pekne zarobíš, ak sa naučíš jazyk a presadíš sa. ale mne osobne je neskutočne nesympatický tak som sa dala na španielčinu, čo je tuším tretí najrozšírenejší jazyk a som spokojná, španielčina je krásna a jednoduchá
Keď máš základy ruštiny, tak podľa mňa by bola strata času učiť sa ju ďalej, lebo ako už vieš, je to slovanský jazyk. (nedobrovoľne ju mám na škole a pochopila som začiatky a porozumieť sa dá perfektne, pokiaľ už niečo vieš).
Nemčinu je síce počuť skoro všade, ale za 4 roky sa z teba native-speaker zrejme nstane, teda pokiaľ nemáš zázračný talent na jazyky.
Špan. a fran. sa dorozumieš takmer v rovnakom pomere, takže potom ide o to, ktorý sa ti viac páči alebo aj kde budeš chcieť byť - cestovať a pod. (mám slabosť pre francúzštinu, takže volím ju)
nemčina - v Európe veľmi používaný a na Slovensku v pracovných ponukách aj často požadovaný jazyk. A ak ho nevyužiješ v práci, minimálne na nákupoch v Rakúsku alebo Nemecku určite No nemčina je dosť nenávidený jazyk ale tak to je o človeku, mne sa napr. páči
ruština - kedže ťa nebaví, netreba to zbytočne siliť a trpieť ho na "gymnaziálnej" úrovni..
francúzština - na jednej strane by bolo veľmi zaujímavé učiť sa ju, kedže jej vyučovanie na školách nie je až také rozšírené. No na druhej strane...ak to nemáš namierené do Francúzska alebo sa jej nebudeš venovať na profesionálnej úrovni (napr. že pôjdeš na prekladateľstvo), využiješ ju jedine tak, že budeš frajerke šepkať do ucha Je t'aime salope ..
A španielčina - k nej sa ani neviem vyjadriť Mne sa nepáči, nechcel by som sa ju učiť...vraj je ľahká...neviem
Ja by som isto volila ruštinu, pretože si myslím, že v budúcnosti ju dosť využijem .... no keď ťa nebaví tak by som volila neminu ... to je ďalší jazyk, ktorý veľmi dobre využiješ. A španielčinu či francúzštinu by som si nevybrala ani náhodou.. nie len preto že sa mi nepáčia , ale myslím si že ich nevyužiješ až tak ako napr. nemčinu ... Toľko môj názor a pri rozhodovaní Good Luck :-S
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
žiadny jazyk ťa nebude baviť sa učiť
Ale rustinu más akože oproti nemčine lahulinku, a myslím si že do buducna bude dobre vedieť po rusky........
Nemčinu je síce počuť skoro všade, ale za 4 roky sa z teba native-speaker zrejme nstane, teda pokiaľ nemáš zázračný talent na jazyky.
Špan. a fran. sa dorozumieš takmer v rovnakom pomere, takže potom ide o to, ktorý sa ti viac páči alebo aj kde budeš chcieť byť - cestovať a pod. (mám slabosť pre francúzštinu, takže volím ju)
ruština - kedže ťa nebaví, netreba to zbytočne siliť a trpieť ho na "gymnaziálnej" úrovni..
francúzština - na jednej strane by bolo veľmi zaujímavé učiť sa ju, kedže jej vyučovanie na školách nie je až také rozšírené. No na druhej strane...ak to nemáš namierené do Francúzska alebo sa jej nebudeš venovať na profesionálnej úrovni (napr. že pôjdeš na prekladateľstvo), využiješ ju jedine tak, že budeš frajerke šepkať do ucha Je t'aime salope ..
A španielčina - k nej sa ani neviem vyjadriť Mne sa nepáči, nechcel by som sa ju učiť...vraj je ľahká...neviem
čo chceš v živote robiť?