A čo keď niekto ovláda viac jazykov ? Za ktorý má hlasovať ? Nevravím, že je to práve môj prípad, je rozdiel medzi ovládať a ovládať Ale niekto taký sa tu určite nájde...
slovenčina, čeština, angličtina (rozumiem, aj keď neviem odpovedať) ruštine, (pár slov zo) španielčiny, nemčiny, latinčiny, (niekoľko fráz z) maďarčiny a u všetkých jazykoch potichu, hlasno, šeptom, hulákaním, ... (a počíta sa aj HTML, PHP ? )
...myslim ze cestina a slovencina sa nepocita ako cudzi jazyk...a aj tak 80%(ak nie viac) tych, co hovoria, ze tieto 2 jazyky ovladaju klamu..a ja nemcinu etse tiez ani zdaleka neovladam....
Takze slovencina,cestina, rustina, viac menej ukrainstina, anglictina, nemcina tam viem trochu, rusnacina rozumiem vsetko rozpravam viem mierne, polstina rozumiem nieco
@6 čeština sa počíta ako cudzí jazyk . . . to že ju slováci prakticky ovládajp od malička, ešte neznamená, že česi ovládajú slovenčinu osobne som sa stretol s tým, že mi čech nerozumel . . . takže áno, čeština je cudzí jazyk, aj keď je to pre nás, Slovákov kuuuuus divné
ovládam iba slovenčinu teda ten svoj a myslím že vačšina tých čo hlasovala za iné jazyky to označili preto že ich vedia ale ovládať jazyk znamená byť približne na takej úrovni v rozprávaní ako ten čo sa s tým jazykom narodil nie? dohovorila by som sa aj anglicky alebo nemecky kebyže musím,ale ešte sa mám vela čo učiť
ENgictinu ovladam a denno denne ju pouzivam slovom aj pismom, nemcinu viem iba troska ale takisto sa snou stretavam denno denne takze nieco som sa uz naucil len neviem pisat nemecky... iba "citat/koktat"
a po rusky viem citat a rozumiem len mi chyba dostatocna slovna zasoba ale to sa v najblizsej dobe urcite zmeni
slusne ovladam AJ .. si myslim vcelku ta ma neskutocne bavi ... potom väcsie zaklady NJ, zaklady z RJ..a btake ze cesky nepocitam xixi ..rozumiem vela fraz po chorvatsky, polsky hehe a planujem sa dobre naucit taliancinu .. bavia ma proste jazyky
ovladam anglinu, rustinu, cestinu (tiez myslim ze uz to mozeme brat ako cudzi jazyk. pokial viem v usa to tak beru , pasivne rozumiem nemcinu ale nehovorim (mam averziu) a ucila sa spaninu(leniva som na to aby som s tym nieco robila a snazila sa to rozvinut), latinu(ktora sa uz nepouziva), a samouk madarciny(cize hrozny beginner este len haha . par viet z franc a tal neratam.
no chyba tu moznost ze ovladam viac jazykov, no samozrejme ze viem po slovensku a cesky a anglictina mi nerobí ziadny problem a tak obstojne po francuzsky a rusky (za nu som aj hlasovala - bola taká opustená
a este viem pocitat po japonsky a španielsky, zopár slov po madarsky a taliansky
fuuha. kedže som na základke bola v jazykovej triede, tak klasicky anglinu a neminu, z karate japonsky, sama som sa učila po francúzsky ale nedá sa povedať že to ovládam a teraz na výške sa učím antickú gréčtinu.... no a keď som bola malá ocko ma učil po rusky..... tak asi tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a po rusky viem citat a rozumiem len mi chyba dostatocna slovna zasoba ale to sa v najblizsej dobe urcite zmeni
a este viem pocitat po japonsky a španielsky, zopár slov po madarsky a taliansky