najviac je urcite potrebna anglictina a aj nemcina sa zide kedze rakusko je kusok od nas ale najlahsi je z tychto asi rusky, ale zevraj aj spanielcina nie je tazka
@azumi tak nemcinu by som vyhodil hned, lahka neni urcite a kvoli par rovnakym slovickam je ju skoda volit
vacsina kombinaci je aj/nj/spa/fra, podla mna kebyze idem na prekladatelstvo, tak si vyberem nieco exotickejsie, co moc ludi nema, aby som nemal problem s uplatnenim. Ale tam sa uz o jednoduchosti da len polemizovat, kazdopadne aj/nj mi pride too mainsteam
to je trochu nuda. kolko ludi vie po nemecky, anglicky, rusky, spanielsky abo francuzsky? ja som si dala anglinu a svedcinu a uz aj ta svedcina mi pride take lahke a obycajne
Och, ja mám nemčinu (plus anj)... a mám pocit, že okrem nemčiny som sa tento semester ani nič iné neučila, je toho dosť :/. Ale je to aj tým, že som na výšku prišla s dosť slabou stredoškolskou nemčinou. Inak osobne by som si vybrala japončinu .
keď idete na prekladateľstvo, a zvolíte si druhý jazyk, ktorý ste doteraz nemali, tak ten sa potom vlastne musíte učiť úplne od základov, či? (ja len takú kontrolnú otázku )
a to nebude tak, že z angličtiny do (napr.) maďarčiny a naopak, ale z obidvoch do slovenčiny?
vyber si taký, ktorý ťa bude baviť, ale nech je to taký ktorý nevie veľa ľudí. takých ľudí je teraz naozaj treba. Anglinu neminu franinu vie každý .. tretí ? takže to sa neoplatí s tým nič. skús takú japonštinu, švédčtinu, ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
vacsina kombinaci je aj/nj/spa/fra, podla mna kebyze idem na prekladatelstvo, tak si vyberem nieco exotickejsie, co moc ludi nema, aby som nemal problem s uplatnenim. Ale tam sa uz o jednoduchosti da len polemizovat, kazdopadne aj/nj mi pride too mainsteam
a myslím že nie je ľahký jazyk a ťažký jazyk .. buď sa ho vieš naučiť alebo nie
a to nebude tak, že z angličtiny do (napr.) maďarčiny a naopak, ale z obidvoch do slovenčiny?