mala som xiaomi aj honor, sice ine typy (mi2s a honor 6), ale na honore sa mi hned doskrabal display, aj ked vraj mal byt gorilla a na mi2s za cely cas ani skrabancek, cize ak cisto len znacky, tak ja hovorim, ze xiaomi > honor
inak rychlo idu oba, ale ja som si vyberala mobily s takymi parametrami, aby ani za boha nemohli sekat. na funkcionalitu sa nestazujem ani u jedneho z nich.
@hoperpohroma minimalne koli tomu ze tu sa jedna o lacne telefony by som android neodporucal. mimo toho jak huawei tak xiaomi maju mediatek procesor coz tu tie najlacnejsie shity..
pri lumii sa nema coho bat. ak nechce vyslovene toho zaskenaho zeleneho roboti tak neni nad cim premyslat..
@hoperpohroma hmm na ten display by som si teda posvietila v recenziách... ja mám tri roky huawei sonic, nikdy som ho nenosila v obale a nemá ani škrabanec... a keď porovnáš užívateľské prostredie, čo sa ti páčilo viac?
@kitty7 no ja xiaomi som mala miui a ked som si postahovala nejake temicky, tak som si to velmi oblubila.
a odkedy som mala na honore os update tak tiez tam mam vsetko krajsie a postahovala som si temicky a ikonky, cize nestazujem sa ani na jedno.
- plynuly, stabilny a spolahlivy os - neseka, nezamrza, nerestartuje sa...
- dlazdice - niekto ich neznasa, niekto ich miluje. sice nejsu interaktivne ako widgety v androide ale v konecnom dosledku ti ponukaju viac informaci na ploche telefonu. a hlavne su jednotne zoradene
- aktualizacie - zatial co vsetky lumie (okrem prvej generacie 610,710,800 a 900) dostavaju stale najnovsie aktualizacie tak u androidu sa to povedat neda. a hlavne u hentych cinskych vyrobcov to plati dvojnasobne. teda pokial sa nechces sprtat v custom romkach..
- aplikacii je hodne. o to sa bat nemusis. chyba mi snad len aplikacia slovenskej sporitelne. ostatne banky uz vacsinou maju
- mapy, navigacia a plnohodnotny office zadarmo.
- dostanes 30 giga v cloude zadarmo
- lumie maju najlepsie fotaky + lumia camera nema konkurenciu (i ked u lumie 520 toto moc neplati) stale mas k dispozicii vsetok bonusovy soft
@kosmiklove máš pravdu, ale koľko tých aplikácií je na win úplne zbytočných? mám win 8 na kompe plus som pozerala recenziu na lumiu a je to pre mňa mínus... nepotrebujem toľko toho... androidy síce majú tiež veľa apps, ale ľahko si presuniem na widgety len to, čo potrebujem... takže áno, pokračuj
v prvom rade neporovnavaj win8 na pc a na telefone. maju sice spolocne jadro a dlazdice no zazitok z pouzivania je troska iny.
na androide mas tiez toho kopec zbytocneho. dokonca plno veci od vyrobcu co ani nejde zmazat. to u wp neplati. systemove aplikacie sice zmazat nemozes (neni ich moc a fakt tam neni nic co by si mala chciet zmazat) ale vsetko ostatne ano...
sak dlazdice nemas nejak prednastavene...tiez si das na plochu len to co potrebujes. zmenis ich farbu alebo si tam capnes nejake pozadie
a mimo toho ak len volas a pises sms tak to mas v kazdom os cca to iste. v lumii si sice mezmenis klavesnicu ale mne sadla daleko viac ako ktorakolvek na androide
co sa tyka internetu. tolko nenavideny internet explorer funguje super. (dokonca birdz na nom ide lepsie ako na ktoromkolvek prehliadaci na androide) nema sice moc funkcii ale osobne mi tam nic nechyba. mimo toho mas este k dispozicii operu alebo uc browser
takze co je minus? skus byt konkretnejsia nech ti to vyvratim 8)
Ten Xiaomi sme kúpili na narodky mame, za tú cenu je to fajn mašinka. Dual sim telefóny nemusíš nutne využívať s dvoma simkami. Kamoška nedávno kupovala Lenovo A536 Dual Sim (tiež fajn cena) a funguje len na jednej simke. Keď sme ho cez leto kupovali stál tuším okolo 200€, ja som si pár mesiacov predtým zobral za tie isté peniaze iPhone 4S a nelutujem. Ono každému vyhovuje niečo iné a to je ešte dobre že sú v podstate len 3 operačné systémy lebo vojny by boli ešte väčšie
@kosmiklove áno kosmik ja aj viem, že sa netreba báť naoko slabšej ramky, lebo na win 8 stačí a bla bla, ale mne proste neprišla lumia veľmi user-friendly, kým si o xiaomi čítam, koľko má vychytávok a čo všetko sa tam dá... lebo ako zmena farby dláždic bola zaujímavá tak pred 5 rokmi, nič v zlom.
tak nejak verím, že lumia nemá tak dobrú klávesnicu ako huawei, minimálne teda ten môj a iné staršie rady, na ňom prakticky vôbec nemusíš prepínať klávesnicu a žiadne písmenká tam po tebe neskáču a neútočia ako to má klasicky android, to fakt neznášam. každopádne ma to zaujalo, popíš mi, v čom je tá klávesnica taká výnimočná...
@77hanes77 dajme tomu 150 eur, ale ja to budem kupovať v ČR, kde sú telefóny trošku lacnejšie, takže je to fakt len orientačne... do 4000 KČ by som sa chcela zmestiť.
@danieldevil ja viem, že ho nemusím používať ako dualsim, len nevidím zmysel v tom kupovať dualsim, keď to nepotrebujem... aj keď teraz pozerám, že aj ten huawei je dualsim... prečo som si to až teraz všimla, neviem ale práve, že každému vyhovuje niečo iné, preto sa snažím zistiť, čo by vyhovovalo mne...
@kitty7 napríklad kamoška ten Lenovo kupovala preto, že Lenovo nemalo v tej cene alterantívu na jednu SIM-ku, neviem či majú v ponuke Xiaomi a Huawei niečo podobné v tejto cene a parametroch. No neviem, skús počítať nejaké recenzie ešte, ja ti nepomôžem, ja som si už zvykol na iOS a k Androidu sa mi bude ťažko vracať kým nenastanú nejaké väčšie zmeny. Ideálne by bolo, keby niekto z tvojho okolia mal tieto modely, aby si si to vyskúšala.
@kitty7 ja osobne recenzie neberiem az tak vazne. obcas si ale na fonoch nieco precitam a stava sa ze tam maju aj popisane bludy. takze skusme byt troska konkretnejsi. o ake vychytavky ide?
pred 5 rokmi dlazdice ani neboli. ale to je jedno len som mal pocit ze z toho co pises si myslis ze tie dlazdice sa nedaju nijak organizovat...
neviem teraz aku klavesnicu ma huawei ale ja porovnavam s go keyboard, alebo s udajne najlepsiu swiftkey. tak isto klavesnica z lizatka mi moc nesadla. najlepsia bola asi original klavesnica z kitkatu. neviem co tam kde na teba utoci a skace a s nicim takym problem nemam. klavesy su primerane velke. robre sa do nich triafa. pokial mas zapnute anteligentne nasepkavanie tak po tebe dost dobre opravuje a uci sa. toto mam zapnute a fakt som spokojny. na androide uz ani nelezem na net lebo proste to pisanie ma vzdy odradza
@77hanes77 ja viem, že je to nepopulárny názor, ale nevidím zmysel v tom strkať do mobilu toľko peňazí chcem aby to volalo, smskovalo, fungoval tomu internet, aby to nesekalo, aby to malo príjemné užívateľské prostredie a aby to prežilo spoločnosť kľúčov v kabelke... tú tisícku navyše by som na to mala, ale radšej si za ňu kúpim niečo, čo potrebujem...
@kosmiklove neviem, ktorá verzia androidu to bola, ale keď si klikol na písmenko tak sa zväčšilo a potom zas zmenšilo... keď som takto bola niekomu na mobile alebo tablete, tak ma z toho šľak triafal... autocorrect je vec, ktorú ja nevyužívam ani nikdy nebudem, takže mi to zbytočne spomínaš... pre mňa je to otravné a píše to bludy...
čo sa dláždic týka, chcela som tým povedať, že pred 5 rokmi to mohlo niekoho zaujať, ale dnes už je to snáď samozrejmosť, že si na mobile nastavíš farby a témy...
na huawei mám klávesnicu, ktorá má tiež pekné klávesy, do ktorých sa dobre triafa plus sa dá napísať veľké písmeno, keď kláves potiahneš dohora a znak, ktorý máš pod písmenkom, ak potiahneš kláves na dol. to ti strašne urýchli písanie, lebo nemusíš klávesnicu vôbec prepínať... len ten môj je už veterán, niekedy ho mám chuť ho hodiť o stenu ako seká, niekedy mu len tak vypadne sieť a musím ho reštartovať... napriek tomu, že mi užívateľsky veľmi vyhovuje už proste potrebuje ísť do dôchodku...
@77hanes77 ako som písala v úvode, na foťáku mi absolútne nezáleží, využívam ho fakt minimálne... a lepší display - v čom? ale áno, každý máme iné nároky, mne jednoducho drahý špičkový telefón netreba bolo by to pre mňa ako kúpiť si sadu 5 hrncov kvôli jednému, ktorý chcem využívať s ospravedlnením, že predsa sa tie 4 môžu zísť...
@kitty7 aha asi viem co myslis. tusim htc take nieco malo. myslim ze aj iphone kedysi. tusim to bolo v tom androide 2.3.x ...autocorrect vzdy vadil aj mne. a aj mi vadi. na androide to vzdy vypinam. na wp to funguje inak. neotravuje to a na moje pocudovanie to dost pomaha
neni to tak uplne samozrejmost.
hento co pises je tiez celkom fajn. na to by sa dalo zvyknut.
@kosmiklove no videla som to aj na tabletoch a bolo to doslova otravné, ktorá verzia neviem, ale asi niektorá práve z tých 2-niečo... ako potom funguje autocorrect na wp?
tak nejaké nastavenia vzhľadu už dnes podľa mňa samozrejmosťou sú...
ja som si na to zvykla hrozne rýchlo, lebo sú to užitočné skratky. ako sa teraz naučím na inú klávesnicu to neviem
a tak keď máš tú krpatú kabelku, kde máš len jednu priehradku si nenavyberáš. vy chalani si pekne dáte do jedného vrecka kľúče, do druhého mobil a do tretieho peňaženku navyše, na displayi sa to nijak nepodpísalo a aj zadnému krytu dosť trvalo, kým nadobudol nejaké voľným okom viditeľné škrabance (čo si myslím, že ani nie sú od kľúčov, ale od toho keď som náhodou fón šuchla o stôl alebo tak, keby si videl, pochopíš).
@fixa ak mas nejaky drahsi model tak moze byt. v kazdom pripade by ma ale dost odradila podpora...
moj prvy android tablet bol od ZTE (zase cina) bol som celkom spokojny. na tablet za 100eciek super. ale potom som zacal zistovat ze root je problem. custom romky ziadne. update systemu ziadny.
ono kym to pouzivas ako nenarocny user tak mozes byt spokojny. akonahle sa do toho zacnes vrtat tak mas smolu
stale ale plati ze neni telefon ako telefon. niektore mozu mat lepsiu podporu. po inych uz aj po pol roku ani pes nestekne
@fixa no ja mám práve starý huawei ešte prvý úspešný sonic, tiež som váhala, či kúpiť čínu, vtedy to bola novinka, ale v danej cenovej hladine bol pred tými tromi rokmi najlepší, vraj lepší ako vtedy populárna sony xperia 8 podľa recenzií... tak som to riskla a neoľutovala som. len teraz fakt neviem. po lumii som pokukovala dávnejšie, medzitým ma zaujal aj huawei g6, ale parametrovo sú honor aj red rice lepšie. len honor má vraj fakt na prd display, takže asi pôjde z kola von
@kitty7 neviem ako by som to presne vysvetlil. proste ked sa seknes a napises zle pismeno v slove tak ti to opravi. je to take tiche a nenutene. nic tam nikde nevyskakuje a nikdy sa mi nestalo ze by mi doplnil fakt nejaku kokotinu ktora by nedavala zmysel. navyse sa uci. pamata si slova ktore pises a podla toho ta aj opravuje...samozrejme sa to ale da vsetko vypnut..
co ti mam kupit vacsiu kabelku? ja uz tiez nenosim penazenku ani mobil po vackoch. mam tu tasku cez plece a tam nosim komplet vybavu (tablet, telefon, ipod, nintendo, nabijacky, penazenku, pero, vreckovky, sluchatka atd) iba vynimocne chodim cez toho ked vybehnem na nakupy alebo tak
@kosmiklove tak to znie celkom fajn. ale možno by som to tiež vypla alebo to nechala tak, neviem...
ja mám aj väčšie kabelky, len mám tieto mini v obľube a hlavne v práci, keďže tam potrebujem mať osobné veci pri sebe. ale tak možno mu nejaký kabátik kúpim, len keď mne sa skoro nič nepáči to skôr nájdem kabátik na kľúče...
@leilla ja zas nechápem ľudí, čo vôbec nerozmýšľajú nad tým, do čoho vrazia desiatky eur aj to, čo nevyužívaš na sto percent ti musí sedieť, hlavne ak je to tak potrebná vec ako mobilný telefón.
@leilla neviem, na čo si myslíš, že som založila toto fórum, ale neuveríš, snažím sa práve zistiť, ktorý je najvýhodnejší z nich. to je hrozné sa spýtať nejakej druhej strany, čo si myslí, keď si nevieš sama poradiť, kokso...
Lumia 520 sa mi osvedčila, a tiež som bol z nej najprv vydesený, že ten Windows, ale zvykol som si rýchlo, ide to plynule, nehľadám alternatívu na produktivitu, dáke hry tam sú, foťák to ma k cene adekvátny, hudbu to hrá dobre a pekne ju organizuje, takže nemám problém. A hlavne keď sa posral softvér, tak stačilo pár kliknutí znova sa prihlásiť a všetko naťahal naspäť tak ako som to mal predtým.... Nemám boja.
@kosmiklove@kitty7 Ja som z nokie 5530 XpressMusic presedlal po 5tich rokoch užívania na Huawei Ascend P6, ktorý som kupoval ako novinku. Vtedy som rozmýšľal medzi samsungom a huawei-om a vybral som si P6-tku a dodnes neľutujem.
Takže viem, že aj nokie sú kvalitné, moja mne šlapala 5 rokov bez poruchy a teraz ju používa otec a tiež nie je problém. Len kvôli wp by som ju nekúpil...proste sa mi nepáči.
@fixa veď to, že ja si tým winom nie som úplne istá. huawei som už vyradila, stále váham na xiaomi. asi sa rozhodne o mesiac, keď uvidím, koľko som vlastne ušetrila z výplaty, keďže sa sťahujem a fakt iba tuším, ako mi to bude vychádzať...
@fixa tak to musel byt dobry skok. to si preskocil niekolko generacii 5530 (ja som mal 5800) bola asi najnepodarenejsia generacia telefonov od nokie. prerfektny symbian odflaknuto upraveny na dotykove ovladanie. ale inak tie reproduktory boli fajn
@kosmiklove tak myslím, že nakoniec vyhrala lumia, objednám ju teraz v priebehu týždňa... ten xiaomi môže byť celkom fajn hračka, ale s mojimi nárokmi na telefón (volanie, sms, internet, menší display, stabilný nemrznúci systém) mi bude skôr vyhovovať a postačovať lumia a navyše ušetrím celkom pekný peniaz, ktorý môžem radšej využiť na potrebné veci typu topánky do práce... tak dík za pomoc
lumie sa kazia len tak z ničoho nič sa nedajú zapnuť ani nič zrazu
aspoň tie staršie sa určite, keď som došla do servisu s pokazenou lumiou týpek len prevrátil očami že ďalšia a rovno mi povedal že to skoro určite nepôjde opraviť
@burble ach, sťažuješ mi to... ale zas pri týchto lacnejších telefónoch nečakám nejaké zázraky... čo som pozrela recenzie sa skôr ľudia sťažovali na iné veci...
@kitty7 šák ja ťa len varujem žeby si vedela. ale je možné že to nejak súvisí s použitím neoriginálnej nabíjačky, keďže k reklamácii chceli aj tú a mne sa mobil pokazil po tom, ako som ho dala do požičanej, tak možno sú len veľmi citlivé na iné napätie alebo čo, tak si dávaj na to pozor ak by si sa pre lumiu rozhodla.
3/4 roka som vlastnil lumiu 520, síce neseka a bla bla bla ale aplikácie sa otvárajú neskutočne dlho, potom mi otec doniesol zo služobky Xiaomi redmi 1S a na ten nemôžem povedať jedno krivé slovo a pritom vychádzal lacnejšie ako lumia, lumiu sme kupovali za 148€ a Xiaomi stal v prepočte okolo 130€ a ešte na lumii mi neskutočne vadili aplikácie, boli tam síce všetky čo som potreboval ale boli otrasné a na každú novú funkciu som čakal omnoho dlhšie ako užívatelia androidu takže som rád že som sa lumie zbavil
@kitty7@burble píše blbost. Toto sa môže stať hociktoremu telefonu. Osobne som mal doma už asi 10 lumii. (520tku mam stále doma) a ani jednej sa toto nestalo.na vadny kus môžeš natrafit pri každej znacke. Lumia neni výnimka ale zeby sa nejak viac kazila. Skôr naopak. Ale ak ju už kupis kludne sa môžeš ozvat keby si potrebovala s niečo pomôcť
@chris20 to hej, lenže teraz stojí Xiaomi 136 eur a Lumia 78 eur a to už je trošku rozdiel... ale dík za názor
@kosmiklove tak niektorý mobil môže byť kazivejší, ale práve o Lumiách som nič také nepočula, čítala som max. že sa niekomu seká, ale to som čítala aj o Xiaomi... neviem no, som už na tých 90% rozhodnutá pre Lumiu, ešte som si našla bielu (mám akúsi averziu voči čiernym telefónom), ale stále mi to vŕta hlavou samozrejme musím aj tak najprv vybaviť pár vecí, keďže sa sťahujem, tak... uvidíme, ako to dopadne.
@kitty7 tak hw ma slabsi. obcas nejake trhnutie tam je ale inak ze by vyslovene sekal to nie..bielu 520ku mam doma aj 920 mam bielu. aj 1520 som mal bielu potom dve cierne 800vky a teraz pouzivam ciernu 930
a este dost podstatna vec...xiaomi aj honor maju stary android 4.2.2. na honor planuju vydat 4.4 ale ani ten uz neni aktualny...kdezto vsetky lumie dostanu teraz najnovsi windows 10.
@kosmiklove no ale to len tie nové asi, nie? lebo však 520 je už dosť starý model, neviem, či si na 8.1 ju nebudem musieť aktualizovať sama...
mne sa inak páčia tie lumie asi vo všetkých farbách, len teda čierna nie, tú by som nechcela... naj buď biela alebo žltá, ale majú tam v tom obchode len bielu a čiernu...
sťahujem sa do Prahy, preto som písala, že ja to budem kupovať za české koruny... len ako... teraz tu sedím a chvíľku oddychujem, ale mám čo robiť v tieto tri dni... našťastie som už celkom dosť vecí stihla predvybaviť, ale aj tak no... mobil musí počkať chvíľku
@kitty7 ked pisem vsetky tak vsetky (okrem prvej generacie ktore prisli na trh s wp7. tj lumia 610, 710, 800 a 900) v tomto ma microsoft na vrch oproti google ze udrzuje svoje zariadenia aktualizovane. zalezi od toho jak dlho ta lumia lezi na sklade. netrufam si odhadnut ci su nove kusy uz s wp8.1. tak ale aktualizovat to je minimum. takze windows 10 dostane aj lumia 520.
930 som kupoval od operatora takze tam som nemal na vyber. ale inak biela je pekna. aj zlta aj cervena
do prahy? a co tam? za pracou? ci koli skole? ci len pre lepsi zivot?
@kosmiklove tak dostane, ale nie tá moja nestihne...
do Prahy... ha to je zložitejšie ja som si našla prácu, čo mala byť na SK, ale pre pár byrokratických problémov nás poslali na služobky do Prahy... no a ja som si tam našla priateľa, tak som požiadala o preloženie pod pražskú pobočku, vyhoveli mi, našli za mňa náhradu na Slovensku a tak sa sťahujem... taký zaujímavý, možno trošku rozprávkový príbeh všetko sa tak nejak samo uspôsobilo tomu, aby som odišla tam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
mala som xiaomi aj honor, sice ine typy (mi2s a honor 6), ale na honore sa mi hned doskrabal display, aj ked vraj mal byt gorilla a na mi2s za cely cas ani skrabancek, cize ak cisto len znacky, tak ja hovorim, ze xiaomi > honor
pri lumii sa nema coho bat. ak nechce vyslovene toho zaskenaho zeleneho roboti tak neni nad cim premyslat..
a viem, ze milujes wp, ale mna tagovat nemusis, ja som sa ta na tvoj nazor nepytala
@hoperpohroma hmm na ten display by som si teda posvietila v recenziách... ja mám tri roky huawei sonic, nikdy som ho nenosila v obale a nemá ani škrabanec... a keď porovnáš užívateľské prostredie, čo sa ti páčilo viac?
a odkedy som mala na honore os update tak tiez tam mam vsetko krajsie a postahovala som si temicky a ikonky, cize nestazujem sa ani na jedno.
nemusim ale mozem. uz len minimalne preto co si napisala som bral ako vyzvu ..
UI mojho honoru terajsieho
@8 sak mozes si hovorit co chces, sloboda prejavu, ale nepocitaj s tym, ze ta niekto bude pocuvat
- plynuly, stabilny a spolahlivy os - neseka, nezamrza, nerestartuje sa...
- dlazdice - niekto ich neznasa, niekto ich miluje. sice nejsu interaktivne ako widgety v androide ale v konecnom dosledku ti ponukaju viac informaci na ploche telefonu. a hlavne su jednotne zoradene
- aktualizacie - zatial co vsetky lumie (okrem prvej generacie 610,710,800 a 900) dostavaju stale najnovsie aktualizacie tak u androidu sa to povedat neda. a hlavne u hentych cinskych vyrobcov to plati dvojnasobne. teda pokial sa nechces sprtat v custom romkach..
- aplikacii je hodne. o to sa bat nemusis. chyba mi snad len aplikacia slovenskej sporitelne. ostatne banky uz vacsinou maju
- mapy, navigacia a plnohodnotny office zadarmo.
- dostanes 30 giga v cloude zadarmo
- lumie maju najlepsie fotaky + lumia camera nema konkurenciu (i ked u lumie 520 toto moc neplati) stale mas k dispozicii vsetok bonusovy soft
mam pokracovat dalej?
v prvom rade neporovnavaj win8 na pc a na telefone. maju sice spolocne jadro a dlazdice no zazitok z pouzivania je troska iny.
na androide mas tiez toho kopec zbytocneho. dokonca plno veci od vyrobcu co ani nejde zmazat. to u wp neplati. systemove aplikacie sice zmazat nemozes (neni ich moc a fakt tam neni nic co by si mala chciet zmazat) ale vsetko ostatne ano...
sak dlazdice nemas nejak prednastavene...tiez si das na plochu len to co potrebujes. zmenis ich farbu alebo si tam capnes nejake pozadie
a mimo toho ak len volas a pises sms tak to mas v kazdom os cca to iste. v lumii si sice mezmenis klavesnicu ale mne sadla daleko viac ako ktorakolvek na androide
co sa tyka internetu. tolko nenavideny internet explorer funguje super. (dokonca birdz na nom ide lepsie ako na ktoromkolvek prehliadaci na androide) nema sice moc funkcii ale osobne mi tam nic nechyba. mimo toho mas este k dispozicii operu alebo uc browser
takze co je minus? skus byt konkretnejsia nech ti to vyvratim 8)
Nokiu by som nezobral už len kvôli win-u. Tak by som vyberal medzi Xiaomi a Huawei.
tak nejak verím, že lumia nemá tak dobrú klávesnicu ako huawei, minimálne teda ten môj a iné staršie rady, na ňom prakticky vôbec nemusíš prepínať klávesnicu a žiadne písmenká tam po tebe neskáču a neútočia ako to má klasicky android, to fakt neznášam. každopádne ma to zaujalo, popíš mi, v čom je tá klávesnica taká výnimočná...
@77hanes77 dajme tomu 150 eur, ale ja to budem kupovať v ČR, kde sú telefóny trošku lacnejšie, takže je to fakt len orientačne... do 4000 KČ by som sa chcela zmestiť.
pred 5 rokmi dlazdice ani neboli. ale to je jedno len som mal pocit ze z toho co pises si myslis ze tie dlazdice sa nedaju nijak organizovat...
neviem teraz aku klavesnicu ma huawei ale ja porovnavam s go keyboard, alebo s udajne najlepsiu swiftkey. tak isto klavesnica z lizatka mi moc nesadla. najlepsia bola asi original klavesnica z kitkatu. neviem co tam kde na teba utoci a skace a s nicim takym problem nemam. klavesy su primerane velke. robre sa do nich triafa. pokial mas zapnute anteligentne nasepkavanie tak po tebe dost dobre opravuje a uci sa. toto mam zapnute a fakt som spokojny. na androide uz ani nelezem na net lebo proste to pisanie ma vzdy odradza
Ak by chcela Android, radil by som nejaký lepší Samšunt , LG G2 alebo G3 alebo Sony Xperia Z-seria
Ale tak tvoja vec Každý máme iné priority pri výbere elektroniky
čo sa dláždic týka, chcela som tým povedať, že pred 5 rokmi to mohlo niekoho zaujať, ale dnes už je to snáď samozrejmosť, že si na mobile nastavíš farby a témy...
na huawei mám klávesnicu, ktorá má tiež pekné klávesy, do ktorých sa dobre triafa plus sa dá napísať veľké písmeno, keď kláves potiahneš dohora a znak, ktorý máš pod písmenkom, ak potiahneš kláves na dol. to ti strašne urýchli písanie, lebo nemusíš klávesnicu vôbec prepínať... len ten môj je už veterán, niekedy ho mám chuť ho hodiť o stenu ako seká, niekedy mu len tak vypadne sieť a musím ho reštartovať... napriek tomu, že mi užívateľsky veľmi vyhovuje už proste potrebuje ísť do dôchodku...
@77hanes77 ako som písala v úvode, na foťáku mi absolútne nezáleží, využívam ho fakt minimálne... a lepší display - v čom? ale áno, každý máme iné nároky, mne jednoducho drahý špičkový telefón netreba bolo by to pre mňa ako kúpiť si sadu 5 hrncov kvôli jednému, ktorý chcem využívať s ospravedlnením, že predsa sa tie 4 môžu zísť...
neni to tak uplne samozrejmost.
hento co pises je tiez celkom fajn. na to by sa dalo zvyknut.
A ani Xiaomi vyzerajú celkom vydarene, aj keď s touto značkou nie je problém.
Ale mám odskúšané a telefón šlape bez problémov, bez sekania, bez problémov z wifi, bluetooth...
Takže už nikdy žiadny phone neodsudzujem kým ho neodskúšam.
tak nejaké nastavenia vzhľadu už dnes podľa mňa samozrejmosťou sú...
ja som si na to zvykla hrozne rýchlo, lebo sú to užitočné skratky. ako sa teraz naučím na inú klávesnicu to neviem
a tak keď máš tú krpatú kabelku, kde máš len jednu priehradku si nenavyberáš. vy chalani si pekne dáte do jedného vrecka kľúče, do druhého mobil a do tretieho peňaženku navyše, na displayi sa to nijak nepodpísalo a aj zadnému krytu dosť trvalo, kým nadobudol nejaké voľným okom viditeľné škrabance (čo si myslím, že ani nie sú od kľúčov, ale od toho keď som náhodou fón šuchla o stôl alebo tak, keby si videl, pochopíš).
moj prvy android tablet bol od ZTE (zase cina) bol som celkom spokojny. na tablet za 100eciek super. ale potom som zacal zistovat ze root je problem. custom romky ziadne. update systemu ziadny.
ono kym to pouzivas ako nenarocny user tak mozes byt spokojny. akonahle sa do toho zacnes vrtat tak mas smolu
stale ale plati ze neni telefon ako telefon. niektore mozu mat lepsiu podporu. po inych uz aj po pol roku ani pes nestekne
co ti mam kupit vacsiu kabelku? ja uz tiez nenosim penazenku ani mobil po vackoch. mam tu tasku cez plece a tam nosim komplet vybavu (tablet, telefon, ipod, nintendo, nabijacky, penazenku, pero, vreckovky, sluchatka atd) iba vynimocne chodim cez toho ked vybehnem na nakupy alebo tak
To ma nikdy neprestane udivovat, kolko su schopni ludia maturovat nad telefonom, ktory prakticky ani nevyuziju kompletne
ja mám aj väčšie kabelky, len mám tieto mini v obľube a hlavne v práci, keďže tam potrebujem mať osobné veci pri sebe. ale tak možno mu nejaký kabátik kúpim, len keď mne sa skoro nič nepáči to skôr nájdem kabátik na kľúče...
@leilla ja zas nechápem ľudí, čo vôbec nerozmýšľajú nad tým, do čoho vrazia desiatky eur aj to, čo nevyužívaš na sto percent ti musí sedieť, hlavne ak je to tak potrebná vec ako mobilný telefón.
Preto si vyberiem zopar, co zodpovedaju mojim narokom, a kupim si ten najvyhodnejsi z nich. konec nekonecneho pribehu
Nedavam ziadne rady ak si si nevsimol, len konstatujem, a uz by si mohol prestat reagovat na moju osobu. Proste skus si vsugerovat, ze som mrtva. Dik.
ja si budem robit co ja chcem
Takže viem, že aj nokie sú kvalitné, moja mne šlapala 5 rokov bez poruchy a teraz ju používa otec a tiež nie je problém. Len kvôli wp by som ju nekúpil...proste sa mi nepáči.
aspoň tie staršie sa určite, keď som došla do servisu s pokazenou lumiou týpek len prevrátil očami že ďalšia a rovno mi povedal že to skoro určite nepôjde opraviť
ale jak chceš
@kosmiklove tak niektorý mobil môže byť kazivejší, ale práve o Lumiách som nič také nepočula, čítala som max. že sa niekomu seká, ale to som čítala aj o Xiaomi... neviem no, som už na tých 90% rozhodnutá pre Lumiu, ešte som si našla bielu (mám akúsi averziu voči čiernym telefónom), ale stále mi to vŕta hlavou samozrejme musím aj tak najprv vybaviť pár vecí, keďže sa sťahujem, tak... uvidíme, ako to dopadne.
a este dost podstatna vec...xiaomi aj honor maju stary android 4.2.2. na honor planuju vydat 4.4 ale ani ten uz neni aktualny...kdezto vsetky lumie dostanu teraz najnovsi windows 10.
btw kam sa stahujes?
mne sa inak páčia tie lumie asi vo všetkých farbách, len teda čierna nie, tú by som nechcela... naj buď biela alebo žltá, ale majú tam v tom obchode len bielu a čiernu...
sťahujem sa do Prahy, preto som písala, že ja to budem kupovať za české koruny... len ako... teraz tu sedím a chvíľku oddychujem, ale mám čo robiť v tieto tri dni... našťastie som už celkom dosť vecí stihla predvybaviť, ale aj tak no... mobil musí počkať chvíľku
930 som kupoval od operatora takze tam som nemal na vyber. ale inak biela je pekna. aj zlta aj cervena
do prahy? a co tam? za pracou? ci koli skole? ci len pre lepsi zivot?
do Prahy... ha to je zložitejšie ja som si našla prácu, čo mala byť na SK, ale pre pár byrokratických problémov nás poslali na služobky do Prahy... no a ja som si tam našla priateľa, tak som požiadala o preloženie pod pražskú pobočku, vyhoveli mi, našli za mňa náhradu na Slovensku a tak sa sťahujem... taký zaujímavý, možno trošku rozprávkový príbeh všetko sa tak nejak samo uspôsobilo tomu, aby som odišla tam...