andragogiku, politológiu, medicínu, sociálna práca, učiteľstvo čohokoľvek, kdekoľvek, akokoľvek, skýmkoľvek; filozofiu, antické jazyky (latinčina, starogréčtina); arabčinu, juhoamerické štúdia, sociálnu antropológiu, geológia, fyzika, poistná matematika (popr. matematika akéhokoľvek druhu), určite je ešte veľa ďalších odborov, ale teraz ma nenapadnú.
Fakt nikdy niečo s umením, herectvom, spev, historia čohokoľvek, filozofia čohokoľvek, literatúra čohokoľvek. Ale zas právo, chémia, fyzika, informatika, politologia aj medicína by sa dala.
čokoľvek kde je čo i len trochu matematiky a chémie to ma hneď ako prvé napadlo ale určite je toho viac..no toto je to, čo by som o polnoci povedal ako prvé
podla mna nema absolutne ziaden vyznam studovat rozne pavedy t.j. socialogie a podobne nezmysly... ti absolventi vo vacsine aj tak koncia v mekaci za sporakom...
@tommyhot tak tak. mňa len zaujíma, že prečo keď niekto ide študovať andragogiku napr. sa sám neopýta kde sa uplatní .. 5 rokov na magistra a potom v mekáči
@16 radsej maju vsetci studovat dookola medicinu, pravo, it a techniku? pretoze uprimne, prave v tychto odvetviach je ludi ako nasratych a ak clovek nie je vazne dobry a (v pripade mediciny) nema peniaze napriklad na sukromnu prax, moze ist rovnako do teplych krajin..
neviem, ja som teraz šťastná, že vôbec na výšku pôjdem, lebo sa mi o tom ani nesnívalo a prišlo to tak nečakane a neskoro, že už som neverila ani ale nechcela by som určite niečo s chémiou,matikou,technikou,právom,ekonomikou a tak
noo ja osobne si myslim ze odbory typu socialna praca, andragogika a tak podobne su dost zaujimave a uzitocne odbory. rozdiel je v tom ze nasa spolocnost je presytena ludmi co to studuju a na slovenskom trhu prace to nema perspektivu. preto "kazdy" nepriebojny a lenivy robit nieco so svojim zivotom skonci v mekdonalde.
@trdelniiiq skor tu techniku.. technickych odborov je mrte a volnych pozicii este viac.. samozrejme ak na to niekto nema, tak kludne nech ide zabijat 5 rokov na skole aby potom umasteny prehadzoval mlete kosti na dvojplatnicke.. proti gustu...
to uz by som radsej nesiel na vysku vobec a tych 5 rokov radsej venoval nejakemu biznisu..
@tommyhot tak parlament slovensko je cele niekde uplne mimo..co tak pocuvam znamych, ktori sli studovat podobne odbory do zahrancia, vravia ze uroven, ktora je tam, sa s nasou neda ani len porovnavat..ale to je zbytocne riesit, pretoze tu ta zmena nenastane nikdy
co mate vsetci proti fyzike a chemii? z najzaujimavejsich predmetov vobec aj ked na cisto fyziku by som si netrufla, ale mat tak o par neuronov viac, tak idem naraz matfyz, chemicku, medinu a kopu dalsich
a najmenej zaujimave asi filozofia, tam ozaj nic nevidim, este aj dejiny ma viac zaujimaju...
ale tiez je sranda, kolko ludi ma (mozno) mylne predstavy o filozofii pretoze to, co sa uci na strednej/gymnaziu ma dost daleko od vysokoskolskej filozofie
nešla by som študovať nič spojene s informatikou a matematikou, ale to len preto lebo mne to nič nehovorí,ale na na druhej strame závidim tým , ktorí sa v tom vyznajú , lebo ked vyštuduju taku informatiku maju o buducnosť postarane. Ale najviac neperspektivne je určite právo a socialna práca.
Keď som bola malá, povedala som si, že nikdy nechcem študovať medicínu a právo. Môj názor sa odvtedy nezmenil Len teraz by som k tomu pridala ešte aj ekonómiu.
mňa by bavilo študovať všetko okrem manažmentu, ľudských zdrojov, finančníctva a iných podivných odborov na ekonómke. a ani masmediálku by som nechcela študovať.
Sociológiu. Obesila by som sa od nudy. Nejde o ten hlbší obsah a dôsledky, ktoré si trebárs v sociologických prácach rada prečítam, ale o to nekonečné vtĺkanie pravidiel výskumov do študentov. Neobsedela by som na hodinách a ubíjalo by ma to až do úplného ubitia.
Ďalej by som určite utiekla zo žurnalistiky (vydreté bezcieľne muklovacie písanie), histórie (história je pre mňa zaujímavá v inom smere ako študovať ju celý život), geologických odborov (absolútne ma to nezaujíma), sociálnej práce, (absolútne na to nemám povahu).
A kedysi som si ešte myslela, že by ma ubíjalo právo, ale zisťujem, že má strnulú len kostru a formu, zato obsah a princípy veľmi zaujímavé a použiteľné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
ani nijakú sociálnu správu alebo také veci
nic s chemiou
a rozhodne nie telesnu
v zivote nikdy
to uz by som radsej nesiel na vysku vobec a tych 5 rokov radsej venoval nejakemu biznisu..
a na druhej strane spolocnost potrebuje aj urcite zastupenie teoretickych disciplin ale na slovensku sa takeho cosi tusim nedockame nikdy..
a ešte ekonomiku a informatiku asi tiež nie.
a najmenej zaujimave asi filozofia, tam ozaj nic nevidim, este aj dejiny ma viac zaujimaju...
Ako vsetci sa ohanaju technikou a takymti odbormi, no len nie kazdy na to ma
a treba aj take odbory ako je sociologia a tak, nemozu byt vsetci pravnici ( aj tak je ich uz ako najebanych )
chémia
strojarina, informatika, architektura, fyzika, chemia, medicina - super
umelecke smery su fajn..
Ďalej by som určite utiekla zo žurnalistiky (vydreté bezcieľne muklovacie písanie), histórie (história je pre mňa zaujímavá v inom smere ako študovať ju celý život), geologických odborov (absolútne ma to nezaujíma), sociálnej práce, (absolútne na to nemám povahu).
A kedysi som si ešte myslela, že by ma ubíjalo právo, ale zisťujem, že má strnulú len kostru a formu, zato obsah a princípy veľmi zaujímavé a použiteľné.