napísala by som ich aj viac ale už sa viac nedalo tak ak vám tu ten váš obľúbený chýba tak ho sem napíšte....a ak nemáte žiadneho nevadí kliknite na toho koho poznáte .....ja som napísala zopár filmov k ním aby ste mali aj predstavu čo natočili dúfam že budete poznať .....
tim burton vyhrá, lebo tim burton teraz letí, ale on natočil aj lepšie veci ako uvedené v zátvorkách... ( ale do toho sa vyzná len ten, kto od neho pozeral všetko a nie len to čo si každý recesívny rebel pozrie )
osobne ešte dávam Hitchcocka a Jacksona.
Tim Burton hlavne vďaka Ed Woodovi a Beetlejuicemu
@piter09 a @thiness no predsa som na niektorých aj zabudla ako David Fincher a Aronofsky -aj keď Čierna labuť sa mi od neho nepáčila ale Fontánu , Pí a Requiem ...sa mi veľmi páčili,
Stanley Kubrick (aj keď od neho som asi nič nevidela) a Ch. Nolan tak ten je tiež Pán zbožňujem Dokonalý trik, Momento a Temný rytier, a Počiatok som nevidela ale chystám sa ....
@popolcek ja sa priznám nevidela som všetky jeho filmy ale tie čo sú v zátvorkách majú len pomôcť tým ktorý hneď nevedia čo ten režisér nakrútil vieš a napísala som tam to čo som uznala za vhodné a čo som si myslela že budú ľudia najviac poznať a Ed Wood je skvelý film a naozaj jeden z najlepších jeho filmov lenže ako som už povedala nejde o to čo je v tej zátvorke to je len taká malá nápoveda alebo ako to mám nazvať ....dobre
@aguri500 ou aj ja ten film zbožňujem je super....
@matii no ja viem ja sama by som si nevedela vybrať a to som tu nedala ešte veľa skvelých režisérov ale tak to už chodí v anketách musíš vybrať jedného ....
@xawa3993 ja nič, ja len že to ide masovo... nikto nedá hitchcocka ani spielberga, ani quentina tarantino, lebo Tim Burtom... s ním je to pomaly ako s Kvetami zla od Baudelaira. Všetci ich majú, poznajú čítajú a pritom všetko čo z toho čítali bola báseň mrcina, lebo to proste patrí do vrecka mladých naoko intelektuálov ... a to isté zrejme chápali aj s Timom Burtonom ... ja som reagovala len n a to, proti filmom v zátvorke nič nemám, mne sa od neho páči úplne všetko
@popolcek ďakujem za lepšie vysvetlenie a prepáč, že som zle pochopila....teraz ťa už chápem a rozumiem ....no a musím ti dať za pravdu ....ja osobne mám rada všetkých ale chcela som vedieť ako sú na tom ostatný, že koho vlastne poznajú a tak...
@popolcek inak, pri tomto (neviem, či si to už videla) som si uvedomila, že burtonovky sú síce pozerateľné, ale všetky dosť na jedno kopyto (a že by som si mala dakedy pozrieť tie, čo som ešte nevidela
(a videla som dve hitchcockovky, Vtáci boli dosť dobrí, ale záver sa mi nepáčil a Psycho... na svoju dobu asi fajn, v súčasnosti je ale desivejšia hociktorá kriminálka...)
Nehlasujem, lebo môj najobľúbenejší tam chýba. Christopher Nolan. (Dala by som aj jedno srdiečko za meno, keby ma to tak neiritovalo, keď to robia ostatní
ale jediné čo ma na Burtonovi sere,...či vlastne na jeho fanúšikoch ,že kopa ho má rado pre alicu, sweeneyho a podobné bestovky a málokto pozná celú jeho tvorbu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
osobne ešte dávam Hitchcocka a Jacksona.
Tim Burton hlavne vďaka Ed Woodovi a Beetlejuicemu
Stanley Kubrick (aj keď od neho som asi nič nevidela) a Ch. Nolan tak ten je tiež Pán zbožňujem Dokonalý trik, Momento a Temný rytier, a Počiatok som nevidela ale chystám sa ....
@matii no ja viem ja sama by som si nevedela vybrať a to som tu nedala ešte veľa skvelých režisérov ale tak to už chodí v anketách musíš vybrať jedného ....
(a videla som dve hitchcockovky, Vtáci boli dosť dobrí, ale záver sa mi nepáčil a Psycho... na svoju dobu asi fajn, v súčasnosti je ale desivejšia hociktorá kriminálka...)
@missewo Aj s tým Quentinom súhlasím.
Okrem týchto troch ešte Daron Aaronofsky, jednoducho po zhliadnutí Fontány,Requiem for a dream a Pí inak usúdiť nemôžem
Ale zo spomenutých jednoznačne Tim Burton,aj keď aj Pianista bol super film