vsetky su lahke ale ja som zle precital nazov ankety a myslel som si ze ktory rocnik je najtazsi podla mna prvy je najtazsi teraz chodim do druheho a je uplne lahky, radost chodit do skoly
ja netusim, chodim na osemrocne takze to co ma byt tazke na prvom rocniku u mna nejak zmizlo. takze si myslim ze vsetky su rovnake. az na ten stvrty...ten kto nic nerobil prve 3 tak maka
1. ved vtedy sa kazdy učí a nepripada mu nic take tazke... v 2. sa už nato sere.... v 3. ani nehovorím (ako jaa a 4. neviem posudiť.... tam je len opakovanie...
známky nie su podstatne, ale tesilo ma, ze som ich mal velmi dobre, co mi zabezpecilo vstup na VŠ. ale o to nejde. na strednej boli skutočne moje najkrajsie 4 roky v mojom zivote co je pravda.
Miloval som to napätie pred písomkami, potom, ked to prešlo, proste super čas, ktorý by som chcel vrátiť nazad, no nedá sa... ale zbožnoval som strednú... kamoši, dobrí profesori, dobre sa učilo, zabava, super
Takto poviem: prváčka som bola pred rokom, prváčka som teraz (nie som blbá, neprepadla som, len som zmenila školu). A čo sa prvého ročníka na prvej strednej, aj terajšej strednej týka, ide to hladko ako po masle. Som zvedavá, čo to bude o rok.
ja som mal fotografiu a ta nebola vobec lahka, 6 ludí z 13 odišlo, prvy ročník bol najlahší a to sme si mysleli že aké ťažké, ked prišla optika, senzitometria, fotochémia to bol ešte len masaker
presnejsie som na strednej odobornej skole zdravotnickej v Nitre ale tusim to odborna uz tam nemame ale sak nevadi nam to stale menia keby daco tak len stredna zdravotnicka skola
som prvák na OA, zvládam to úplne v pohode, s tým, že sa učím iba v škole, a doma možno dokopy pol hodinu za 2 týžne, bežne si iba o jedenástej večer mením knihy, a úlohy opisujem
Asi prvý, hlavne na odborných školách, lebo človek sa len s tými odbornými predmetmi zoznamuje a väčšinou sú učivá ešte ľahké, len nejaké základy a mnoho vecí už študent vie aj sám, kedže ide o všeobecne známe veci.
Ale je rozdiel medzi základnou a strednou, čo sa týka náročnosti, takže to, že ten prvý ročník bol ľahký si človek uvedomí, až ked je vo vyšších ročníkoch
Na gymnáziach je to asi skôr ten posledný, kedže tam sa učia len tie predmety, z ktorých sa ide maturovať a to učivo sa len opakuje, už je prebraté, akurát že sa človek musí pripravovať aj na prijímačky na vysokú školu a ak ide na odbor, kde sa hlási veľa ľudí a aj prijímačky sú tam kvôli tomu ťažšie, tak mu nestačí len to, čo potrebuje na maturitu, ale musí sa učiť oveľa viac, aby uspel na prijímačkách.
@teny555 Tak na obchodnej je určite ten prvý ročník najľahší, viem to aj z osobnej skúsenosti
Z ekonomiky sa preberajú veci, ktoré by mal človek vedieť aj bez toho, aby to študoval, hospodárska geografia je len opakovanie učiva zo zš, matematika je tiež z veľkej časti o opakovaní a rozšírovaní učiva zo základnej a takto by som mohla pojračovať...
Jediný rozdiel je v literatúre, kedže je to maturitný predmet, je tam oproti základnej o dosť viac učiva.
@D170 literatúru a Sj nás učí 25 ročná profesorka, učí prvý rok, jej druhý predmet je nábožko , je až moc dobrá, nemusíme si ani písať, na písomke opíšeme všetko atd atd, niekedy mi jej je troška lúto, ale, pre nás lepšie
Mor-ho si šecci napísali do predu na papier, a robili sme sa že píšeme, ona si to nevšimla
pre mňa bol najlahší tretí. v prvom sa musíš zaradiť do kolektívu a zvykať si. v druhom zvykne byť dosť veľa predmetov. tretí je v pohode, máš už len odborné predmety a aj kolektív načina byť super. vo štvrtáku to nie je zlé až na to učenie na maturu.
maturitný je suverénne najľahší, keď to berieme ako celý ročník v priebehu, matury síce kazia celkový priemer, ale pre mňa bol maturiťák úplne nechutná flákačka, zlenivela som počas neho
jednoznačne maturitný. žiaden ročník som sa toľko neflákala. a zároveň to sprevádza neskutočná kopa zážitkov a srandy, keďže sa flákali aj iní. matura bol stres, ale ročník bol geniálny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
1.ročník najťažší, najviac predmetov, a najviac preadlíkov
2.ročník najväčšia malina
3.ročník je to skôr nová demenzia učenia
4.ročník tak ktosa učil prvé tri roky už len oddychuje v štvrtom ročníku
Miloval som to napätie pred písomkami, potom, ked to prešlo, proste super čas, ktorý by som chcel vrátiť nazad, no nedá sa... ale zbožnoval som strednú... kamoši, dobrí profesori, dobre sa učilo, zabava, super
No a tie zvery sa z nich stanú najneskôr v tretiaku, kedy to už má každý na háku
Ale je rozdiel medzi základnou a strednou, čo sa týka náročnosti, takže to, že ten prvý ročník bol ľahký si človek uvedomí, až ked je vo vyšších ročníkoch
Na gymnáziach je to asi skôr ten posledný, kedže tam sa učia len tie predmety, z ktorých sa ide maturovať a to učivo sa len opakuje, už je prebraté, akurát že sa človek musí pripravovať aj na prijímačky na vysokú školu a ak ide na odbor, kde sa hlási veľa ľudí a aj prijímačky sú tam kvôli tomu ťažšie, tak mu nestačí len to, čo potrebuje na maturitu, ale musí sa učiť oveľa viac, aby uspel na prijímačkách.
Z ekonomiky sa preberajú veci, ktoré by mal človek vedieť aj bez toho, aby to študoval, hospodárska geografia je len opakovanie učiva zo zš, matematika je tiež z veľkej časti o opakovaní a rozšírovaní učiva zo základnej a takto by som mohla pojračovať...
Jediný rozdiel je v literatúre, kedže je to maturitný predmet, je tam oproti základnej o dosť viac učiva.
Mor-ho si šecci napísali do predu na papier, a robili sme sa že píšeme, ona si to nevšimla
Akurát sa budete musieť potom viac učiť na maturitu z SJL, lebo tam sa toho vyžaduje dosť veľa...
Ale dá sa to naučiť aj neskôr.
na tie dva roky spomínam najčastejšie, keď si spomeniem na gympel.