KÚPILI BY STE ÚPLNE CUDZIEMU DIEŤAŤU BALÍČEK CUKRÍKOV?
Možno znie ten názov divne, ale nič lepšie mi nenapadlo. Predstavte si - čakáte na autobus, v ruke máte peňaženku tak, že ju môžu ostatní vidieť. Príde ku vám malé rómske dievčatko, v "otrhaných háboch" xD a prosí vás, či by ste jej nekúpili cukríky, lebo
myslím, žeby som jej kúpila ... ak by boli peniaze .... takéto prosby typu, nemám na autobus, nemám bábiku a túžim po nej, nemala som cukríky už rok a tak .... to ma vie dojať
pokiaľ by som mala za čo, tak kúpim. a to nehovorím hypoteticky, minule som takým krásnym malým rómskym detiskám kúpila čokoládu a oni ma za to vystískali
kupila by som jej .. kolko penazi mesacne niekto vyhodi za alkohol, cigarety alebo co i len,ked si vzdy vonku da kofolu.. jedny lacne cukriky hore-dole..
s takým chovaním samozrejme, že kúpila, ak by som mala dosť peňazí pri sebe..
raz keď som bola v práci prišlo za mnou jedno malé rómske dievčatko sa niečo opýtať a jemu som dala druhý keksík čo som mala, lebo som práve jeden jedla, bolo veľmi milé.. lenže častejšie sa stretávam s rómskymi deťmi s iným chovaním.. takže tak.
@23 to by si musela byt velmi mimo :/ cakas na autobus (za ktory treba zaplatit), este + v ruke mas penazenku a ty povies ze pri sebe nemas peniaze ... fail
V prvom rade by som jej kúpil nové šaty..a spýtal sa jej či nechce žiť niekde kde nebude sdrádať, triasť sa od zimy a počúvať hádky a bitky rodičov. Oni sú taký istý ľudia ako my a verím tomu že keď dostanú podmienky tak hocikedy tromfnú nás ´´bielych´´. Začať treba u detí.
Ja som už hold taký dobrák a možno trochu aj hlupák, že vždy by som v takejto situácii asi tie peniaze poskytol, aj keď vždy rozmýšľam, či tie prachy ten alebo tá dotyčná potrebuje na to čo povedal.
Nemám problém s takými vecami...v Prešove som stále jednému bezdomovcovi kupovala jablkové koláče smaozrejme, len tak peniaze by som jej nedala ale keď len jedlo...rada bývam štedrá
no ja neviem, nemam problem s takymito vecami vzdy, ked mam prachy. rozdala by som sa na takychto hlupostiach, lebo ved "mne to netreba, ja to uz nebudem potrebovat, ja si kupim dalsie, ..." bla bla bla
minule som takto jahody v avione darovala ved co by som ich cele zjedla, ked nemusim
Nemyslím si, že by som nejakému dieťaťu kúpila cukríky, keby som v danej chvíli čakala na autobus...ale v taške vždy nejaké cukríky alebo čokoládu navláčam(plnohodnotná desiata), je možné, že by som čosi také proste vytiahla a podarovala Vytáčajú ma decká, ktoré si pýtajú peniaze...Ale pár krát sme už s kamarátkou kúpili takým smutným psíkovským očkám zmrzlinu alebo čosi v potravinách
@erin0 : jaký fail? don"t be ridiculous, koľkokrát sa napríklad mne stane, že čakám na električku, v ruke peňaženka, a v peňaženke posledných dvanásť korún na lístok...
no....cigančaťu asi nie....lebo pochybujem,že by sa milo opýtalo ...znelo by to najskôr tak ,,dyyg more nemaš euro?" ...tak už len z princípu nie...ale kebyže sa prechádzam potravinami a vidím pekné decko v kočíku,tak mu rada kúpim cukríky...len to už by som najskôr bola obvinená z pokusu o otravu alebo o únos ...
Mňa to zaujímalo preto, lebo kamarátovi sa to stalo, a keďže on neni na birdzi, tak som to sem dala ja. xD Sama neviem, čo by som spravila, ale kamoš na to reagoval asi tak, že jej povedal, že peniaze nemá a dal jej žuvačku z tašky xD...čo ja viem, asi by som reagovala podobne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
raz keď som bola v práci prišlo za mnou jedno malé rómske dievčatko sa niečo opýtať a jemu som dala druhý keksík čo som mala, lebo som práve jeden jedla, bolo veľmi milé.. lenže častejšie sa stretávam s rómskymi deťmi s iným chovaním.. takže tak.
Ak by som bola fakt že duševne mimo, tak by som odpovedala typickou formulkou: Nemám pri seba peniaze.
@erin0 aky fail? Aj keby drzim v ruke kufrik s milionom, tak je to moja vec. To ci mam alebo nemam peniaze nema co koho zaujimat..
minule som takto jahody v avione darovala ved co by som ich cele zjedla, ked nemusim
@erin0 : jaký fail? don"t be ridiculous, koľkokrát sa napríklad mne stane, že čakám na električku, v ruke peňaženka, a v peňaženke posledných dvanásť korún na lístok...
2) ak by som mala čas, mozno by som sa nechala zlanáriť, ale len podla nálady..
ale tak radšej mu kúpim cukríky/something než dať peniaze.
Inac je dost pravdepodobne, ze kym by vas ciganca zabavalo, v kabelke/vo vrecku by akurat smatrala ruka jej negramotnej, smradlavej, obeznej matere.
(ale ževraj bola vďačná aj za tú žuvačku xD)