čaute. Práve sme v škole začali preberať základy kvantovej mechaniky a dost ma to zacalo bavit, neviete nahodou o nejakej dobrej knihe kde je cela kvantova mechanika dobre vysvetlená? Ďakujem.
@yoss má celkom dobré recenzie asi si ju kúpim, dík ... inak odporúčam začať klasikou od Vanoviča (Atómová fyzika- Všeobecná fyzika 4 - kvázi to dostanete v škole také základy o tom a ucelenie historických predstáv a vývoja, čo a jako... potom sa treba už len profilovať .. neskôr sa oplatí aj Kvantovopoľová teória tuhých látok, to je tiež pekná knižka myslím, že je od Hermanna Hakena ... prajem hlavne veľa entuziazmu... a na internete je tiež dosť kurzov free » www.ddp.fmph.uniba.sk/~pisut/qm/qm.ht...
Hlavne si uvedom, ze kvantovej mechanike absolutne nikto nerozumie a kto ti tvrdi opak tak klame (ak by tomu niekto naozaj rozumel, tak uz davno existuju stabilne kvantove pocitace a pravdepodobne mame technologie o ktorym sa nam ani nesniva)
I think I can safely say that nobody understands quantum mechanics. - Richard Feynman
Knihy, čo som ti poradil ja a @sugy1 & @bunnyboy sú k veci. (Po prečítaní týchto kníh si sám uvedomíš, že situácia nie je taká kritická ako to tu potí @tommyhot ) Keď videá z netu, tak niečo na štýl MIT OpenCourseWare. Bez serióznych matematických základov a počítania príkladov sa ale reálne nikam nedostaneš. Na múdre keci pre 15tky to ale stačiť bude :-S
@tommyhot Ak si dáku fyziku vyštudoval alebo ju študuješ, imaginárne ti podávam ruku a jemne sa ukláňam. Ak nie, tak hovoríš jedine o sebe a taký vtipný zase nie si :-S
@ebenhreben ako elektrotechnik (stredna) a IT (vyska) som mal fyziky hafo. Kazdopadne aj top vedci (vratane priekopnikov v tomto odvetvi) si lamu hlavu nad kvantovou mechanikou tak nebudem tvrdit, ze jej rozumiem lebo som si precital jednu knihu a pozrel 2 videa na internete.
@10 no chcel by som hlavne vidiet kvantovu mechaniku v cislach a matematicke vyjadrenia, nechystam sa na to balit 15tky seriozne sa pripravujem na vysoku skolu ked zmaturujem z matematiky a fyziky tak mam v pláne podať 2 prihlasky na vysku jednu na Komenskeho univerzitu (astronómia) no neviem ci na taku skolu mám, ale aspoň skúsim ak to nevyjde tak idem do Ziliny na stavebnu fakultu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Skriptá, Nakladateľstvo STU Bratislava (2012) ISBN 978-80-227-3666-4
I think I can safely say that nobody understands quantum mechanics. - Richard Feynman
a tuto mas aj pesnicku, nech si mozes spievat