chcela by som nejaky obycajny digitalny fotak.. nic zlozite..len chcem fotit brata a frajera na koncertoch..takze samozrejme nic drahe tam brat nebudem. viete mi poradit nieco lacne ale kvalitne? neviem co mam hladat..aku znacku alebo co. ď
nechcem ta od ziadneho odhovarat,ale len pre info, ak myslis mensie koncerty v uzavretych kluboch tak s malym digitalom tam vela nenafotis, teda ak nechces pouzit blesk ktory ti znici celu svetelnu atmosferu miesta. Ide o to ze maju maly cip, ktory je dost zle citlivy na svetlo,takze ak budes fotit na automate tak ti nastavy dlhy expozicny cas a vacsinu fotiek budes mat rozmazanych alebo ti zvysi ISO na hranicnu hodnotu a prida do fotky vela sumu,aj ked zostane relativne ostra.
@66janica6 fotenie takychto koncertov je dost narocny segment, zalezi ci to chces len tak do rodinneho albumu alebo fotky puzit napr. na ich reprezentaciu,v tom pripade by ta kvalita mala byt o nieco vyssia. Kedze uz v nadpise mas "lacny" tak ta nema zmysel prehovarat na zrkadlo, siel by som asi po svetelnosti objektivu, oznacuje sa pismenom f, a cim je cislo mensie tym hodnovernejsiu svetelnu atmosferu sa ti podari zachovat a z ruky bez rozmazania dokazes spravit dobru fotku aj na miestach ako taky klub. Napr taky Olympus XZ-1 ma svetelnost f1.8 co je u malych kompaktov dost nadpriemer, vlastne ono to ani tak celkom kompakt nie je, da sa to nazvat medziclankom medzi zrkladlom a kompaktom, a to kvoli vacsiemu senzoru,takze aj pri tom vyssom ISO budes mat menej sumu. Ale je ich okrem toho olympusu samozrejme viac. Zalezi co si predstavujes pod pojmom lacne. Inak kompakty do nejakych 100-150 su takmer totozne, v tejto triede sa len vyrobcovia predbiehaju roznymi scenickymi rezimami a poctom mpx ktory je aj tak viac na skodu ako uzitok.
@matoko no lacne som myslela tak do 50 eur..ale tak zas radsej kupim drahsi ako mat z fotiek len machulu..a tie fotky by boli aj na oficialnych strankach s tymi koncertami takze to uz musi nejak vyzerat
idealne by bolo keby si si zohnala,pozicala od niekoho znameho taky maly fotacik a skusila to snim, mozno ti ta kvalita bude aj postacovat, vela zalezi aj od osvetlovaca v podnikoch, pokial je osvetlovac nanic tak casto krat je problem aj s kvalitnou zrkadlovkou a este kvalitnejsim objektivom.
A taky za 50 eur bude pekne fotit cez den za pekneho slnka ale v tmavej miestnosti jedine s bleskom a ak tam bude dym tak pravdepodobne nebude na fotke vidiet vobec podium
ak chceš obyčajný jednoduchý kompakt tak by som odporučil nejaký lacný Canon alebo Samsung.. do 50E bezproblémov a máš vybavené Ja som si nedávno kupoval taký "párty" foťáčik Canon A495 za 39Ečiek len tak na roztrieskanie, a bol som prekvapený ako fotí.. o dosť lepšie ako takmer o stovku drahší kolegovia od Nikonu a dokonca aj lepšie ako niektoré drahšie kompakty od Canonu Keď ti niekto povie že to je shit lebo je to lacné tak o tom vie hovno.. stačí si prečítať zopár recenzií na nete, diskusií a popozerať si ukážkové foto od rôznych modelov a to Ti určite veľmi pomôže pri výbere..
Druhá vec je už to čo hovorí @matoko fotiť na koncertoch a bez blesku to je lotéria s takým foťákom, kvalitu moc nečakaj..
Ahoj, dobry fotacik je tento » www.fotolab.sk/produkt-1/detai... ... stoji sice 86 Eur, ale zase ma kvalitne vlastnosti, takze za tie peniaze aj daco dostanes!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
idealne by bolo keby si si zohnala,pozicala od niekoho znameho taky maly fotacik a skusila to snim, mozno ti ta kvalita bude aj postacovat, vela zalezi aj od osvetlovaca v podnikoch, pokial je osvetlovac nanic tak casto krat je problem aj s kvalitnou zrkadlovkou a este kvalitnejsim objektivom.
A taky za 50 eur bude pekne fotit cez den za pekneho slnka ale v tmavej miestnosti jedine s bleskom a ak tam bude dym tak pravdepodobne nebude na fotke vidiet vobec podium
Druhá vec je už to čo hovorí @matoko fotiť na koncertoch a bez blesku to je lotéria s takým foťákom, kvalitu moc nečakaj..